Dodaj do ulubionych

choroba lokomocyjna- samolot

04.02.13, 12:19
czy w samolocie tez wystepuje choroba lokomocyjna?synek ma dosc upierdliwą postac choroby lokomocyjnej i zastanawialm sie czy to tylko samochód, statek czy samolot tez wywoła perturbacje zołądka?
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 12:26
      Na mnie działa samochód, czasami tramwaj, statek, ale samolot i pociąg nie.
    • jowita771 Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 13:31
      Mnie w samolocie nic nie było, a też się tego bałam, bo mam chorobę lokomocyjną. Ale na wszelki wypadek weź jakieś torebki, będziesz się pewniej czuła.
      • marychna31 Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 13:54
        TOREBKI W SAMOLOCIE SĄ "Z URZĘDU". W samolocie do turbulencji zawsze czuj się ok smile
    • hanna_sty Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 15:01
      Może się specjalnie pasażerom nie przyglądam, ale nie widziałam, żeby ktos w samolocie cierpiał na chorobe lokomocyjna - w przeciwieństwie do samochodu/autobusu a już najczęściej statku.
      Turbulencje raczej mają aspekt psychologiczny, choć bardzo wrażliwe jednostki mogą się źle czuć.
      Jeśli komus w samolocie zrobiło się niedobrze to albo nadużywającym alkoholu dorosłym, albo nackanym m.in. słodyczami dzieciom.
    • sinusoidaa To ja jestem jakaś inna 04.02.13, 15:12

choroby lokomocyjniej samochodowej/pociągowej/autobusowej nie mam. Z kolei w samolocie, po starcie/przed lądowaniem, kiedy samolot jakby "półkowo" wznosi się/opada powoduje podchodzenie zawartości żołądka do gardła, źle się czuję, jest mi niedobrze. I nie popijam w trakcie lotu, ani przed nim, posiłek przed startem lekki, a i tak czuję się paskudnie.
    • klubgogo Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 18:07
      MOja ma zwykłą lokomocyjną, do samolotu dałam lokomotiv na wszelki wypadek, było ok.
    • ola33333 Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 18:14
      mi sie zdarza choroba lokomocyjna w samochodzie, choc glownie na statku lub lodce, za to w samolocie nigdy nie mialam, nawet jak byly turbulencje.
      • peterrybnik Re: choroba lokomocyjna- samolot 08.02.13, 22:06

Spróbuj starej metody od ponad 20 lat to stosują w Anglii. To angielskie opaski na nadgarstki wielokrotnego użytku Sea-Band. Podobno działają po 5 min. od założenia. WIem ze sa do kupienia na promach i w niektórych aptekach. Mam nadzieję że pomogłem
    • angazetka Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 20:21
      Występuje. Zwłaszcza podczas startu, turbulencji i lądowania.
      Wsiadam na pokład otumaniona aviomarinem i kalmsem, i jest mi prawie dobrze wink
    • suazi1 Re: choroba lokomocyjna- samolot 04.02.13, 21:16
      Moja córka wymiotowała tylko w samochodzie. w pociagu, samolocie czy przyczepce rowerowej - nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka