Dodaj do ulubionych

jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze?

06.02.13, 13:05
Ja pewnie wycieniowanego boba ufarbowanego na naturalny kolor. Na dłuższe rozpuszczone albo koński ogon pewnie nie warunki nie pozwolą.
I tak sobie myślę, że to będzie fryzura-symbol babciowości, tak jak dla nas "baranek" (a.k.a. "kalafior") z lekkim muśnięciem fioletubig_grin
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:11
      a to zalezy na jakim etapie bede w momencie, jak mnie starosc zastanie, ja sie przywiazuje do swoich fryzur i dlugo nie noszewink
      • niutaki Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:15
        * je nosze zamiast nie noszewink
    • imasumak Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:12
      To jest ponadczasowa fryzura, pasująca i młodym, i starym. Pewnie coś takiego będę miała na głowie. Teraz mam podobne, tylko że dłuższe smile
      https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/wizaz.pl/fryzury/stylizacja/sposob-na-puszyste-wlosy/foto-sposoby-na-puszystosc/emporio-armani/151813-2-pol-PL/Emporio-Armani_medium_large.jpg
      • helufpi Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:54
        O, o właśnie o coś takiego mi chodzi. Tak się będzie nosić ulica 60+ za trzydzieści latsmile
        Nie ma fryzur ponadczasowych. Każda epoka ma swoją fryzurę babciową, moim zdaniem.
        • imasumak Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 17:00
          Ta fryzurka jest ponadczasowa już od dziesięcioleci - w latach 80" była zwana paryżanką - teraz można zobaczyć ją zarówno u młodej dziewczyny, jak i u starszej kobiety smile. Naprawdę fioletowany baranek to obiciach nawet wśród babć wink
    • thegimel Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:13
      Ja chcę taką jak ma p. Halinka smile
      www.pani-halinka.pl
    • morgen_stern Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:15
      Tak się mam zamiar nosić! Będę miała wtedy wreszcie czas na układanie włosów tongue_out

https://3.bp.blogspot.com/_d81Gw4NjLB0/SG7P2OPC_II/AAAAAAAABlM/QEaLV346sXY/s400/gib37.jpg
    • dido_dido Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:26
      Barankowy kalafior pod moherowym beretem smile
    • damajah Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:34
      haha - bob rzeczywiscie chyba jest częstą fryzurą obecnie dla "starszych pań" (tak powiedzmy 60+)
      Ale te co znam wyglądają ładnie, sto razy lepiej niż w nieśmiertelnym baranku
      Jedną babkę znam która ma grubo po 60 i tak piękne długie włosy (zazwyczaj w kok, ale ładny - nie taki ogromny natapirowany kołton) że jej autentycznie zazdroszczę smile
      • helufpi Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 14:51
        No nie wiem, gdzie Ty widzisz te boby u obecnych sześćdziesięciolatek, bo ja u nich widzę raczej krótsze włosy ("bo krótkie odmładzają"). Boby widzę u trzydziestolatek
    • chipsi Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 13:42
      Z uwagi na fryzurę to ja już chyba jestem stara wink Chciałam zapuszczać kudły, jestem teraz na etapie zapuszczonego boba i gdy spięłam wczoraj po raz pierwszy włosy (coby do żarcia nie wpadały) to stwierdziłam że wyglądam jak niedorozwinięta kobyła. Jutro idę do fryzjera się ciąć - na cieniowanego boba właśnie.
    • 18lipcowa3 Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 14:19
      mi sie straszne hellen mirren podoba i jej białe włosy
      ale nie wiem czy bedzie mi pasowało.
    • zona_mi Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 14:46
      Prawdopodobnie będę wyglądać jak Maryla Rodowicz, tylko bez blondu i botoksu smile
    • mruwa9 Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 14:48
      pewnie bede lysa, jesli bede gubic owlosienie w obecnym tempie.
      Jakas peruka moze sie znajdzie.
    • iuscogens Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 14:50
      Nawet jak mi połowa włosów wypadnie to i tak będę ich miała sporo więc pewnie dalej będę chodzić rozchochrana z każdym włosem w inną stronę.
      • e-milia1 irokeza ;) 06.02.13, 14:53
        tak na powaznie, juz tez kiedys o tym myslalam i marzy mi sie krotka fryzurka i jakis ciekawa kolor smile
        • bergamotka77 Re: irokeza ;) 06.02.13, 15:01
          Długie włosy bo w długich mi najlepiej i takie teraz mam smile Nigdy nie obetnę się na krótko, nie pasuje do mnie. No i dzięki temu i półgrzywce w autobusie kierowca nadal mnie pyta jaki bilet sobie życzę ulgowy czy normalny. A mam prawie 36 lat wink
          • kamunyak Re: irokeza ;) 06.02.13, 16:16
            No i dzięki temu i półgrzywce w autobusie kier
            > owca nadal mnie pyta jaki bilet sobie życzę ulgowy czy normalny.

Jesteś pewna z jakiego powodu? emeryci także mają ulgowe bilety.
            • bergamotka77 Re: irokeza ;) 06.02.13, 16:37
              kamunyak

rozczaruje cie - po tacie mam pewna genetyczna ceche - wygladam młodo na swój wiek. Gdy mowie ze mam 11-latka to mi nie wierza. No i nie ubieram sie jak stara baba wink Ludzie dodaja sobie lat nieodpowiednim ubiorem. To mam z kolei po mamie - jako 60+ ubiera sie stosownie do wieku (zadna dzidzia piernik) ale modnie i w sklepach dla mlodych ludzi i w stylu, ktory podkresla jej figure ale nie osmiesza.
    • nangaparbat3 Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 15:56
      Mam nadzieje na odcień siwizny jaki miala moja babcia - nie musiałabym wtedy malować, cud. Dlugie, luźny węzel na karku - taki kok. Do tego perły.
    • stuletnia_stokrotka Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 16:05
      mam nadzieję,że na starość będę mieć taką dł. i taki kolor
      g.wieszjak.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/343000/kobieta_senior_4.jpg
      obecnie mam takie włosy
      www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Images/damskie%20fryzury%20krotkie%20wlosy,%20fryzura%20krotka,%20fryzury%20z%20wlosow%20krotkich%20354a.jpg
      • beliska Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 16:12
        Zapewne bardzo podobna fryzurę do tej, którą wkleiłaś jako pierwszą.
        Od czasów nastoletnich/z małą przerwą/ mam krótkie fryzurki
        i tylko tak sobie siebie wyobrażam kiedyś. Wątpię, bym chciała
        mieć siwiznę, więc będzie kolor.
    • podkocem Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 16:13
      Będę łysa jak moja Babcia i będę chodzić w peruce.
      Przypuszczam, że to będzie coś takiego:
      https://images02.olx.pl/ui/10/34/44/1291990215_145543044_1-Zdjecia--Peruka-nowa-nie-noszona-1291990215.jpg
    • zuwka Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 16:40
      a czy ja dożyję?
      • bi_scotti Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 16:44
        Nie planuje przechodzic na emeryture i mloda bede wiecznie, nawet majac okragly wiek na karku pod wlosami tongue_out
    • very_dobre Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 17:40
      bylebym miała jakiekolwiek włosy na głowie do tego czasu....
      fryzura to pikuś w takim wypadku.... :I
    • madzioreck Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 17:50
      A bo to ja wiem... na dzień dzisiejszy planuję długie włosy, od zawsze z krótkimi przerwami takie noszę i w takich mi najlepiej. Będę je upinać w kok, jak moja babcia. Bardzo się zdziwiłam, kiedy któregoś ranka po nocy u babci zobaczyłam ją pierwszy raz w rozpuszczonych włosach - kurczę, do tyłka je miała smile
      A może za te niemal 40 lat w ogóle posiadanie włosów będzie niemodne? wink
    • sarling Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 17:54
      Tera mam bardzo gęste włosy, więc pewnie na emeryturze będę mogła mieć jakiś klasyczny fryz, w stylu Anny Wintour. I, wzorem mojej paryskiej ciotki, nie będę myć włosów w domu. tylko co drugi dzień zamierzam chodzić do fryzjera, tam sobie myć i układać.
      smile
      • sarling Re: jaką fryzurę będziecie nosić na emeryturze? 06.02.13, 17:56
        Teraz mam gęste, nie tera tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka