Dodaj do ulubionych

Zambezia - ktoś widział?

20.02.13, 10:30
Nadaje się do obejrzenia przez czteroletnie dziecko?
Obserwuj wątek
    • jematkajakichmalo Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 10:35
      Niedawno bylam na tym wlasnie z czterolatka. Film ogolnie fajny, ale smialam sie raczej tylko ja, bo sporo jest tekstow typu: nie chce mi sie z Toba gadac... wrzuce to na youtuba.... piopiorkowalo Cie?? wsadze skrzydla za pas i odlece... smile (wiadomo bohaterami filmu sa ptaki)

Tak wiec porownalabym to troche do Shreka, dialogi i sceny zasiegniete z innych filmow (slawetna scena zastygniecia w wyskoku z Matrixa) do zakumania raczej przez doroslych.
      • lelija05 Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 10:39
        No a te jaszczury?
        • jematkajakichmalo Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 10:44
          A co ma z nimi byc? No one sa zle i podstepne i chca zgladzic zambezie i ich mieszkancow i zmawiaja sie z marabutami smile Na samym koncu marabuty przechodza na "dobra" strone i jaszczury gina. Nie jakies super przerazajce. Przynajmniej moja corka tak tego nie odebrala.
          Traumy potem nie miala wink

Mnie chodzi glownie o te zarty i teksty zrozumiale tylko dla doroslych, a tego bylo naprawde sporo.
          • lelija05 Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 10:47
            Aha smile
            A co do żartów, to właśnie dlatego ja chcę się wybrać, a dziecko jest pretekstem smile
    • sarling Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 10:45
      Mój 6,5 latek był. Jest miarodajny, bo zazwyczaj przeżywa wszystko bardzo, czasem nawet bardziej niż 3,5 latek.
      Podobało mu się, chodził potem i mówił "ja piorkuję".

Ja nie chodze na te rysunkowe produkcje kinowe, bo nie cierpię tych głośnych, naspidowanych dialogów, które "teroretycznie" mają równiez bawić rodziców.
      Z synem był dziadek i tę zbył zadowolony.
      • lelija05 Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 10:49
        Ano właśnie, o to miałam też spytać, czy nie było za dużo dźwięków, ale z tego co piszesz rozumiem, że nie było źle.
        • jematkajakichmalo Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 11:01
          Dziweki jak dzwieki, jak to w kinie wink bardziej wk... mnie dzwieki reklam przed... nie musze pisac, ze trwaly 20 minut... W szoku bylam, bo film widzialam w Polsce (na urlopie), a mieszkam w Niemczech i tu przed filmami dla dzieci nie ma reklam w ogole.
          • volta2 Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 12:40
            no chyba założę wątek osobny na ten tematsmile
            reklamy przed filmem na świecie- zawsze mnie to interesowalo jak jest poza pl?
          • lelija05 Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 14:24
            No tak reklamy, ech, zapomniałam o tym sad

Przekonałyście mnie, córa też dała się namówić - chyba pójdziemy smile
    • diademonde Re: Zambezia - ktoś widział? 20.02.13, 12:51
      Byłam z 6-latkiem, bo wyczytałam na filwebie, że to jedna z nielicznych ostatnich animowanych produkcji, która faktycznie nadaje się dla dzieci. Młody zadowolony - podobało mu się, oglądał z zaciekawieniem i wysiedział prawie cały film grzecznie i spokojnie (choć ostatnie 5 minut oglądał plecami), a on z tych, co 10 min nie są w stanie usiedzieć w miejscu. Nie ma przesadzonych tekstów (też mnie niemiłosiernie drażni maniera nawiązywania do wszystkiego, co dla dziecka i tak nie będzie zrozumiałe). Aha - my poszliśmy na 2d, bo uznałam, że żadna różnica,a przynajmniej taniej, ale teraz widać, że te filmy ewidentnie robione są pod 3d (duzo scen latania), więc teraz bym wybrała 3d, bo na pewno fajniejsze efekty. Poczytaj sobie jeszcze opinie w sieci w kontekście dziecka, mnie one przekonały i nie żałuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka