iciociaimama 21.02.13, 08:44 Juz pare razy widzialam jak syn(duzy nastolatek -uczen technikum )sie masturbuje,cos mu mowic?cos robic?cos sugerowac?pomozcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kundzia39 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 08:53 Nie. Bo normalny, zdrowy nastolatek masturbuje się. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
hippo55 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 08:56 Poprosić żeby robił to bardziej dyskretnie? i nie narażał cię na taki widok? Odpowiedz Link Zgłoś
enja11 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:02 Zwrócić uwagę, ze takie sprawy to intymna intymność i nikt z domowników nie powinien być narażony na takie widoki Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi enja11 21.02.13, 18:20 Proszę zmniejszyć sygnaturkę: forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:01 Może zwróć uwagę,żeby zamykał do siebie drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:01 Nic nie rób to normalne. A z drugiej strony jestem ciekawa gdzie on to robi że już go przyłapałaś kilka razy Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:02 podsuń mu jakąś swoją wyposzczona koleżanke . Sobie chłopak pochedozy a od bardziej doswiadczonej sporo sie nauczy i zabłysnie wśród rówieśniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:13 Bo marzeniem każdej wyposzczonej jest seks z synem koleżanki hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 10:21 Pryszczatym, niezdarnym i niedomytym, który ledwo palcem do nosa trafia, a co dopiero... no marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
adellante12 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 13:32 Jestescie wredne i podłe...A gdzie wasza empatia, cheć niesienia pomocy bliźniemu, wasze troskliwe pochylenie sie nad... ekhm... problemem młodego pokolenia... Gdzie wasz altruizm .. )))) Odpowiedz Link Zgłoś
iciociaimama Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:08 Stara sie to robic,gdy nikt nie widzi ale jemu sie to nie udaje bo np.wchodze rano do jego pokoju po cos tam i widze (pod koldra oczywiscie,no i przestaje,gdy mnie widzi lub slyszy) albo reke wklada do spodni,gdy jest sam np.w kuchni i znowu ja wchodze i szybko wyciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:14 Pukaj.To wiele zmieni. A w kuchni to mało eleganckie.Potem taka ręką p chlebuś czy szyneczkę bleeeeeeeee. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:15 iciociaimama napisał(a): > Stara sie to robic,gdy nikt nie widzi ale jemu sie to nie udaje bo np.wchodze r > ano do jego pokoju po cos tam "Podstawowe zasady higieny są takie, że się puka jak się wchodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 22:07 Nie jak sie wchodzi, tylko zanim sie wejdzie. Zapukac i czekac na reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
thegimel Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:28 Zacznij pukać. Chłopak w nerwicę wpadnie jak mu będziesz wchodzić za każdym razem I jak masz dobry kontakt z synem to możesz mu uświadomić, że czujesz się niezręcznie zastając go przy masturbacji w pomieszczeniach typu kuchnia. No chyba, że się nie masturbował wtedy, a tylko poprawiał Poza tym to się nie przejmuj. Wiem, że moment, w którym dzieci zaczynają się seksem interesować jest trudny dla rodzica, ale to, że nastolatek się masturbuje nie jest niczym nagannym. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 13:36 Naucz się pukać. Problem tkwi w tym, że to Ty nie szanujesz prywatności syna, a nie w tym, że on się masturbuje. A w ogóle, to chyba jesteś trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 22:09 Przede wszystkim, to moze napisz swoja definicje masturbacji, bo wiesz, samo wlozenie reki w spodnie nie jest tym, o czym myslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:19 Niech mu idzie na zdrowie Pytanie, jak to się stało, że widziałaś. Nie powinnaś. Odpowiedz Link Zgłoś
hot_mama30 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:20 Do pokoju nastolatka sie puka ,to po pierwsze, po drugie to normalne chyba w każdym wieku zwłaszcza dojrzewania, a po trzecie nie wierze w tą kuchnie może poprostu drapie sie w jajka Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 10:20 Właśnie, na bank sobie kulki układa, a matka lata za nim jak cichociemna, nawet sobie biedaczysko strzepać spokojnie nie może we własnym łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:29 A co chcesz mu mówić ? To normalne, z pewnością robił to już wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 09:29 Zostaw go w spokoju, bo skopiesz mu psychikę. To jego sprawa. Czy on to robi przy Tobie? Skąd o tym wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
vi_sovari Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 10:18 Powiedz mu, że od tego oślepnie. Proste. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 10:20 ja pierdziele, nie wierzę ! no na prawdę nie wierze , to jakieś trolisko jest, innej opcji nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 14:12 może to z doświadczenia...własnego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 13:29 haha, poproś męża by poszedł i powiedział, że to nienormalne i on w jego wieku tego nie robił. W ogóle pierwszy raz był ten z mamusią Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 14:14 Dobrze, że duży nastolatek - znaczy się że przejawia normalne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 15:17 tak. ja swojemu sześciolatkowi powiedziałam, że jak ma zamiar dotykać, czy bawić sie siusiakiem, to ma to robić w łazience, a nie tak, żeby ktoś to musiał oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 15:27 Onanizm u 6-o latków nie jest rozwojowy.. może ma grzybicę? Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 15:35 kanna napisała: > Onanizm u 6-o latków nie jest rozwojowy.. może ma grzybicę? że co??? dobre sobie, grzybica Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 15:36 nie. on się nie onanizuje w sensie przyjemnościowym z wytryskiem. on zaczyna poznawac swoje ciało i fakt, że dłuższe dotykanie penisa powoduje jego twardnienie i jakąś tam przyjemność. jak tylko to zauważyłam, wytłumaczyłam, ze to dość intymne sprawy i niekoniecznie ja, czy jego siostra mamy ochotę oglądac jego penisa i żeby postarał się dbac o dyskrecję. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 20:30 mam podobny problem z 8 latkiem, leżąc na brzuchu, np podczas oglądania telewizji, ściska nogi , ocierając sie jakoś o podłogę powoduje że penis twardnieje, mówi ze robi to bo sprawia mu to przyjemnosc. Jak wytłumaczyc takiemu dziecku że na takie sprawy ma jeszcze czas??nie mam nic przeciwko masturbacji u nastolatków, wiadomo poznaje w ten sposób swoje ciało, reakcje, zaspokaja się . Ale 8 latek nie ma jeszcze rozbudzonego libido, nie za wcześnie na takie zabawy????? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 20:33 nie wiem. nie będę wnikać, czy za wcześnie, czy za późno. sama pamiętam, ze w drugiej klasie jakoś odkryłam przyjemność taką seksualną można powiedzieć, to znaczy takie miłe gilgotanie w podbrzuszu w czasie oglądania scen pocałunków na filmach i baweienia się z koleżankami lalkami w seks ja po prostu chce, żeby moje dziecko nie miało poczucia winy, tylko świadomosć, ze to sprawy intymne i że należy je zachowywać dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Rękę mu odrąb, przy samym ramieniu 21.02.13, 20:18 jak nie pomoże to drugą. Niech złe z niego pójdzie precz. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Rękę mu odrąb, przy samym ramieniu 21.02.13, 20:39 a potem stopy a może lepiej od razu wacka mu odciąć i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Rękę mu odrąb, przy samym ramieniu 21.02.13, 21:54 Skuteczniejsza bylaby kastracja. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 20:45 jesli jestescie wierzacy, to pokaz mu to zapytaj.wiara.pl/doc/525313.Problem-masturbacji a jak nie to niech ma na zdrowie, tylko pukaj jak wchodzisz do jego pokoju, a jak se grzebie w gaciach w kuchni to go pogon, stamtad i nie pozwol mu robic salatek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 22:14 Nastepnym razem, kiedy tego bezwstydnika przylapiesz na tym, wejdz do pokoju w milczeniu, poloz mu kolo lozka albo wloz do reki rozaniec, w jego nogach postaw mu zdjecie papieza lub jak masz jakies wieksze takie na pol sciany, to mozesz powiesic na niej, tylko na wprost lozka. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 22:34 Moze niech robi na drutach, zajmie czyms rece. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Syn sie masturbuje 21.02.13, 22:39 Syn naszych znajomych, 4 latek też się masturbuje. W tym wieku to jest jakiś problem, ale ja nie o tym. Znajomy zapytał synka, o czym myśli, kiedy to robi. "O pociągach i autobusach". Odpowiedz Link Zgłoś