blu4 27.02.13, 18:23 Czy Ktos korzystal z tej formy pomocy...Warto sproboac? bo juz sama ze soba nie daje sobie rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamea_chateau Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT-działa 27.02.13, 18:50 napisz do mnie na priv dam ci namiar na kobietę, która uczy takich rzeczy działa, a jak nie dajesz sobie rady ze sobą tym bardziej napisz. Myślę, że ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
emma37 Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT-działa 10.03.13, 22:00 Sama się nauczyłam, są darmowe podręczniki w sieci. Stosuję od chyba...4 lat!!!! i do tej pory nie mogę wyjść z podziwu jakie to skuteczne!!!! Dużo by pisać...w kazdym bądż razie trzeba trochę poczytać, są strony internetowe prowadzone przez trenerów i b. fajne forum na goldenlive. Na chomikujpl też sporo materiału...W każdym bądż razie nie zrażaj się, początki mogą być trudne zanim się wgryziesz w sedno... Poszukaj artykułu "Gdy EFT nie działa" Dawida Zaręby, gdy będziesz miała problemy na początku. Ja w każdym bądż razie odkąd stosuje EFT nie wzięłam żadnej tabletki "na nerwy" . Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 27.02.13, 18:58 To coś w rodzaju NLP? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.pio Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 27.02.13, 20:24 NLP nie ma źródeł aż w takim szamaństwie... Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 10:45 Szamaństwem nazywasz meridiany? No cóż, być może cała medycyna chińska z kilkutysięczną tradycją, bez większych zmian funkcjonująca w Chinach jest szamaństwem? I to jakże skutecznym szamaństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 13:32 selavi2 napisała: > Szamaństwem nazywasz meridiany? Tak. > No cóż, być może cała medycyna chińska z kilkutysięczną tradycją, bez większych > zmian funkcjonująca w Chinach jest szamaństwem? Nie cała. Metody skuteczne zostały już dawno przejęte przez prawdziwą medycynę, a to co zostało to jest właśnie szamaństwo. Meridiany, wino z kości tygrysa, tabletki z rogu nosorożca na porost prącia... > I to jakże skutecznym szamaństwem. Ech, zabawne są te kwiki , bez podawania choćby jednego NAUKOWEGO opracowania na temat skuteczności. Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 15:04 Hmmm... Cała akupunktura, tak chętnie stosowana w palcówkach medycznych Panstwa Środka (to najtańszy sposób znieczulania do zabiegów), jest oparta na przepływie energii w meridianach. Ale przekonywać cię nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 19:00 selavi2 napisała: > Hmmm... > Cała akupunktura, tak chętnie stosowana w palcówkach medycznych Panstwa Środka > (to najtańszy sposób znieczulania do zabiegów), jest oparta na przepływie energ > ii w meridianach. > Ale przekonywać cię nie będę. No nie przekonuj, nie przekonuj, bo wyjdziesz na idiotkę. Badania naukowe jasno pokazały właściwości przeciwbólowe nakłuwania igłami - lokalne mikrouszkodzenia powodują wyzwolenie neuroprzekaźników hamujących (m.in. adenozyny) powodując naturalny efekt przeciwbólowy i przeciwzapalny. Te same badania również wykazują, że efekt jest identyczny w przypadku magicznych zabiegów odblokowujących przepływ qi przez meridiany, jak i losowego nakłuwania ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 10.03.13, 22:06 Tak to pomaga. Na początek trzeba porządnie puknąć się w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 10:41 A co Ci szkodzi? Przecież oprócz poswięcenia temu 7 - 15 minut nic cię to nie kosztuje. Masz na YouTube bardzo fajne sesje Brada Yatesa. Siadasz do kompa i sie pukasz. Mi pomaga, ale ja robię codziennie. Na jakiej zasadzie pomaga - nie wnikam, ale działa. Ale ja sama sprawdzam, co mi służy, jeśli chodzi o pracę ze sobą. Opinii innych wysłucham, ale się nimi nie kieruję. Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 10:57 > oprócz poswięcenia temu 7 - 15 minut nic cię to nie kosztuje. > Masz na YouTube bardzo fajne sesje Brada Yatesa. Siadasz do kompa i sie pukasz. To... nie zabrzmiało za dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
selavi2 Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 12:19 Cóż... Dla jednych tak, dla innych nie. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Nie no, to przebija nawet homeopatię 11.03.13, 13:27 Człowiek uczy się całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
atteilow Re: Techniki Emocjonalnej Wolnosci EFT 11.03.13, 13:44 Pewnie działa, podobnie jak inne autosugestie, tutaj dodatkowo się "opukujesz" i wypowiadasz formułki. Silą rzeczy sama siebie przywołujesz do porządku i się uspokajasz. Tym sposobem możesz sobie mówić cokolwiek, co spowoduje wewnętrzne ułożenie. Takie ukojenie daje też pójscie na spacer, popatrzenie w niebo, na drzewa... Nie licz na cuda. Chwilę odprężenia przychodza i odchodzą a jesli akurat trafisz na taka chwile zaczniesz ja przypisywac działaniu EFT. Najlepszym wyjściem byloby unikac stresujacych sytuacji, jednak często oznacza to tyle samo, co unikanie życia po prostu. Chyba jednak nic nie zastąpi pigułki. Odpowiedz Link Zgłoś