Dodaj do ulubionych

Grzędowicz - pan lodowego ogrodu

08.03.13, 14:32
Czytał ktoś? Ja jestem wlaśnie po pierwszym tomie. Ciekawe czy drugi tom rownie dobry?
Co jeszcze polecacie tego typu? Wprawdzie po ksiazkach Lema trudno znaleźć cos co mnie zadowoli, ale Grzedowicz daje rade.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 14:35
      Równie dobry. Czytaj dalej.
    • esr-esr Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 14:40
      wszystkie 4 tomy są doskonałe. dla mnie jest to jedna z najlepszych książek polskiego pisarza ever.
      • emo8425 Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 14:45
        O kurcze, to sa 4? Ja myslałam ze tylko 3. Super! Fajne klimaty, naprawde.
        • amonette Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 14:54
          4 są, żeby przeczytać czwarty musiałam sobie odświeżyć poprzednie wink Z wielką przyjemnością.
    • ahnesa.m Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 15:18
      jest dobry, warto czytać dalej. ja jestem przed czwartym.
    • princy-mincy Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 16:20
      dla mnie pierwszy tom super, drugi tez, trzeci slabszy
      zabieram sie za czwarty ale jakos sie zabrac nie moge, od czasu skonczenia trzeciego tomu minelo juz kilka miesiecy, w miedzyczasie przeczytalam Gre o Tron, ktora uwazam za najlepsza powiesc ever
      jesli nie czytalas tego to przeczytaj, chyba ze interesuje Cie tylko polska literatura
      • mgd3 Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 18:27
        Kwestia gustu smile Co prawda "Gry o tron" jeszcze nie przeczytałam (kończę trzeci tom aktualnie), ale na razie Grzędowicz wygrywa. Chociaż fakt - i jedno i drugie genialne.
        Niewątpliwą zaletą Grzędowicza jest zakończenie wątków już po 4 tomach, a w grze o tron mam wrażenie, że od drugiego tomu ma formę niekończącej się opowieści. wink
        Z tego typu (tzn. dobre, oryginalne i łatwoczytalne) polecałabym jeszcze "malowanego człowieka".
    • na_pustyni Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 18:07
      a ja ledwo przebrnelam sad
    • nabakier Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 18:32
      Czekam w kolejce po synu. On czyta zapamiętale smile
    • wuika Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 19:25
      "Achaję" Ziemiańskiego czytałaś? Teraz jest w połowie kolejny cykl "Pomnik Achai". Dobre smile
      • wuika Re: Grzędowicz - pan lodowego ogrodu 08.03.13, 19:26
        Ach, jeszcze "Wiedźmin" Sapkowskiego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka