rhaenyra 29.03.13, 14:17 do jednej filizanki popoludniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ganna_risatdinova Re: ograniczam kawe 29.03.13, 14:25 Ja też. Do południa piję dwie w kubku. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: ograniczam kawe 29.03.13, 14:44 łoooo...to Cię będzie telepać albo lurę będziesz żłopać. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:05 pije czasem po 7 kubkow dziennie i mnie nie telepie wiec spoko ja naprawde ograniczam Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 14:51 Spryciara jestes, mi by zoladek wykrecilo, gdybym wypila takie wiadro kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 14:55 profanacja... to co ty za kawe pijesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:07 ale to nie kawa, tylko wyrob kawopodobny. W tym przypadku nie szokuje kubek 800ml. Trudno by mi bylo sobie wyobrazic 25ml espresso w niemal litrowym naczyniu... Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:12 to tak jakbys twierdzila ze piwo to nie alkohol bo nie wyobrazasz sobie wypic pol litra spirytusu Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 14:41 Wciąż nie przyzwyczaiłam się do kawy... żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 14:50 a ile do tej pory pilas? ja pije jedna z mlekiem po obiedzie. I to tyle na dzien Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:03 ja nie ograniczam tylko czekam na badania, ze jest super zdrowym napijem. uwiezcie mi takie badania na bank nastana tylko jeszcze nie wiem kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:07 JA to ogłaszam, dziś! Ja ja! Kawa zdrowa jest i nasta! Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:22 > JA to ogłaszam, dziś! Ja ja! Kawa zdrowa jes W odpowiednio dużych ilościach podobno chroni przed demencją. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 16:00 Niestey, kawa wypłukuje magnez z systemu Odpowiedz Link Zgłoś
taniec_pingwina Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:25 japanunieprzerywalempanieposle napisała: > ja nie ograniczam tylko czekam na badania, ze jest super zdrowym napijem. uwiez > cie mi takie badania na bank nastana tylko jeszcze nie wiem kiedy. Ależ już dawno nastały Tu ich krótki przegląd, ale wyguglać można znacznie więcej www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/that-morning-cup-of-coffee-can-be-good-for-you/article4558891/ Odpowiedz Link Zgłoś
taniec_pingwina Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:28 t> > Tu ich krótki przegląd, ale wyguglać można znacznie więcej > www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/that-morning-cup-of-coffee-can-be-good-for-you/article4558891/ O ten fragment mi chodziło: "When it comes to health, the most promising evidence for coffee drinking relates to type 2 diabetes. Numerous studies suggest that drinking four to six cups of coffee each day lowers the odds of developing the disease. Coffee drinking has also been linked to protection from gallstones, asthma, stroke, liver cancer, Parkinson’s disease and Alzheimer’s. Some of coffee’s benefits are linked to its antioxidants found in both caffeinated and decaffeinated coffee. Coffee’s antioxidants are thought to dampen inflammation in the body, protect the liver from carcinogens and improve how the body uses insulin, the hormone that clears sugar from the bloodstream. Coffee also contains magnesium, a mineral linked to blood-sugar regulation. Caffeine is also thought to exert certain health benefits." Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: ograniczam kawe 29.03.13, 16:07 czytalam o tych badaniach ale czekam na jakas petarde w stylu ' kawa przedluzyla zycie i zadowolenia z zycia o 17 punktow w skali od 1-9 wsrod populacji rozwielitek. Odpowiedz Link Zgłoś
sanciasancia Re: ograniczam kawe 29.03.13, 16:29 U gryzoni. A dokładnie mówiąc np. u myszy będących modelem chorego na Alzheimera. Na rozwielitkach się takich badań nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: ograniczam kawe 29.03.13, 21:08 oh really O_o? Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:09 nie wiem, ile wypijam. Pewnie co najmniej 6-7 espresso/capuccino dziennie.Pierwsze ok. 6.30, ostatnie ok. 21. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 15:58 Próbowałam ograniczyć do jednej porannej... Klęska, kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: ograniczam kawe 29.03.13, 18:56 Jedną filiżankę to ja w ogóle pijałam, ale jak się dowiedziałam, że mój puls w spoczynku przekracza 120, to ograniczyłam kawę do pustej filiżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: ograniczam kawe 29.03.13, 21:40 Pije jedna dziennie-tylko rano,ze spienionym mlekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: ograniczam kawe 30.03.13, 00:06 ja jestem uzależniona, piję zwykle wyłącznie kawę (no, wodę do obiadu, mleko przed spaniem, a poza tym kawę z mlekiem). już parę razy próbowałam się ograniczać, bo wysiadał mi żołądek, zmuszałam się do picia herbaty i herbatek, i co, po paru miesiącach było to samo. teraz złapałam jakąś infekcję paskudną, poszło w oskrzela - i od pięciu dni nie tknęłam kawy. nie wyobrażam sobie jej wypić. piję herbatę, sok pomarańczowy, wodę. o, rosół też. kawa brrr. i mleko brr. i tak się zastanawiam, kiedy mi to minie, i czy będzie oznaczało, że ozdrowiałam Odpowiedz Link Zgłoś