Dodaj do ulubionych

Smartfon czy tablet

29.04.13, 09:31
Co wolicie, co uważacie za sprzęt praktyczniejszy, co byście wybrały. Zastanawiam się czy lepszy smartfon 4,7 cala czy tablet 7 cali z interrnetem i do tego stara, zwykła komórka. Sprzęt ma służyć do przeglądania netu poza domem i ma być poręczny. Zastanawiam się czy taki tablet 7 cali nie jest za duży do codziennego noszenia w torebce , na spacery itp. Z drugiej strony czy smartfon 4,7 cala nie jest jednak za mały do przeglądania neta ? Cena jednego i drugiego taka sama. Jakie są wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 09:39
      Uważam, że zarówno fajnie mieć telefon z opcją wygodnego sprawdzenia czegoś w sieci, jak i fajnie mieć tablet (nie mam, ale bym chciała). Mam smartfona, na którym naprawdę dobrze się surfuje, ale gdyby to był mój jedyny sprzęt do latania po necie to jednak byłoby za mało. Jest po prostu za mały mimo, że to jeden z największych.
    • valtho Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 09:41
      Smartphone używam non-stop, tablet sporadycznie. Bo jednak do noszenia poza domem jest troche mniej wygodny niz smartphone, a jak musze pracowac to i tak muszę wziąć laptopa. W efekcie tablet skonczył jako zabawka dla dzieci, szczegolnie przydatna podczas długich lotów, bo bateria starcza na dużo dłużej niż w każdym laptopie.
    • kocianna Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 09:41
      Jeśli głównie do netu, to tablet - głównie, tzn. chcesz sobie spokojnie posiedzieć w fb, poczytać ematkę, obejrzeć film, opracować najlepszą trasę dojazdową do punktu x, odpowiedzieć na długiego maila, popracować nad załącznikiem. Jeśli ratunkowo do netu - adres firmy Y, na szybko sprawdzić pocztę, gdzie jest najbliższa pizzeria - smartphone.
    • ganna_risatdinova Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 09:53
      Od kiedy mam tablet, już nie jestem w stanie korzystać z internetu w smartfonie. Tzn. w sytuacjach awaryjnych owszem, ale wygoda i komfort posługiwania się tabletem nieporównywalna. A mój tablet ma 10 cali i spokojnie wchodzi do wcale nie takiej dużej torebki.
    • edelstein Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 10:00

Mam Oba,Tablet 10cali,osobiscie wole smartphona,jest poreczniejszy wg mnie,nawet w domu wole przegladac na nim Internet.
    • kobieta_z_polnocy Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 10:01
      Moim zdaniem to nie jest wybór albo-albo, bo oba sprzęty mają swoje zastosowanie. Jeśli jednak możesz się zdecydować tylko na jeden, to doradzałabym tablet i jakąś zwykłą komórkę.
      Tablet 7calowy nie jest duży i wiele nie waży, więc spokojnie go ze sobą weźmiesz niemal wszędzie, a komfort poruszania się po sieci jest nieporównywalny. Oczywiście pamiętać jednak trzeba, że albo potrzebna ci będzie dodatkowa karta SIM (jeśli tablet ma opcję 3G), albo będziesz musiała ograniczyć się do punktów z dostępem do WIFI.
    • marianna1970 Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 10:19
      Ani jedno ani drugie do internetu się nie nadaje najlepszy zwykły stacjonarny komputer z dużym ekranem reszta to zabawki
    • chipsi Re: Smartfon czy tablet 29.04.13, 11:22
      Zależy do czego. Ja potrzebowałam do odbierania maili, czytania dokumentów i książek. Do tego najlepsze było coś z Windowsem. A że chciałam mieć wszystko w jednym i poręcznie - wybrałam smatfona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka