Dodaj do ulubionych

zepsuje szyk

11.05.13, 10:07
Czasami jak coś się czyta to po prostu chce się rzygać.
Jak można nazwać takie postępowanie jakie opisuje zalinkowany materiał?
www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20130511%2FPOWIAT04%2F130519911
Słowa jakie mi się nasuwają nie nadają się do napisania bo post będzie usunięty.
Jak takie zachowanie można pogodzić ze świętem jakie ma odbyć się podczas tej uroczystości?
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: zepsuje szyk 11.05.13, 10:11
      No, bo to chrześcijański szyk tongue_out
      ręce opadają uncertain
    • aagnes Re: zepsuje szyk 11.05.13, 10:36
      Rzygac to malo powiedziane. wlasciwie trudno to jakos skomentowac.
    • thegimel Re: zepsuje szyk 11.05.13, 10:38
      Chrześcijańskie miłosierdzie uncertain
      No comments. I dobrze, że sprawa nagłośniona, może się choć jednej mamuńci wstyd trochę zrobi i do pustego łba coś wpadnie.
    • jowita771 Re: zepsuje szyk 11.05.13, 10:47
      Mocne! Szyk najważniejszy.
      Zapraszamy Jezusa, wypraszamy chorego chłopca. Ciekawe, czy Jezus skorzysta z zaproszenia.
    • rhaenyra Re: zepsuje szyk 11.05.13, 11:34
      o ku....
    • lelija05 Re: zepsuje szyk 11.05.13, 11:40
      Faktycznie, różne słowa się pchają.
      Jak im się nie podoba, to może niech ich dzieci pójdą do komunii w sobotę?
    • antyideal Re: zepsuje szyk 11.05.13, 13:35
      Bardziej plakac niz rzygac sie chce
      nad bezdusznoscią i glupotą tych ludzi
      • najma78 Re: zepsuje szyk 11.05.13, 13:51
        Nie rozumiem tylko czemu pojawiaja sie posty obwiniajace chrzescijanstwo? To ludzie, konkretna grupa ludzi jest winna, bo maja waskie horyzonty i zostali wychowani w braku tolerancji dla innosci pod jakakolwiek postacia.
        • thegimel Re: zepsuje szyk 11.05.13, 20:40
          Powinnam dać cudzysłów. Bo to w rzeczywistości jest "chrześcijańskie" miłosierdzie.
    • majenkir Re: zepsuje szyk 11.05.13, 14:00
      "Przecież to jawna dyskryminacja! - denerwuje się jeden z mieszkańców Górażdży (ale prosi o anonimowość)."

Dlaczego ludzie boja sie jawnie bronic slusznych pogladow, wyjsc przed szereg?
      A I proboszcz sie nie popisal, powinien uciac w zarodku ten okrutny pomysl I zawstydzic rodzicow....

Biedny chlopak..... I jaka nauka na przyszlosc dla jego kolegow, jak sie traktuje "innych".

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/re/qd/3acg/EyS38bArbyduwnye7X.jpg
      Charty
      • arwena_11 Re: zepsuje szyk 11.05.13, 18:04
        proboszcz podobno nic nie wiedział

- Byłem przekonany, że mamie Pawełka zależało po prostu na spokojniejszym przebiegu uroczystości, dlatego prosiła o ich przeniesienie na sobotnie popołudnie - zarzeka się ks. Balak. - A teraz dowiaduję się, że jednak było inaczej. To bardzo nie w porządku ze strony rodziców. Jeszcze dzisiaj porozmawiam sobie ze wszystkimi, żeby wyjaśnić sprawę. Nie chcę, żeby ktokolwiek poczuł się urażony podczas tak ważnego dnia.

Dodatkowo, zastanawia mnie co te dzieci za szyk ćwiczyły, że robiły to godzinami.

Z moją córką do komunii szedł brat jednej z dziewczynek z klasy. Dziecko z ciężkim autyzmem. Było przygotowywane osobno. Ale uroczystość jedna. Szkoła bez problemu wyraziła zgodę, nikomu to nie przeszkadzało ( chłopiec chodzi do szkoły specjalnej ). Tylko ponieważ jest to dziecko mało komunikatywne, siedział w ławce z rodzicami i pod ich opieką podchodził do komunii, po wszystkich dzieciach.

Ale jak była robiona gazetka po komunijna ze zdjęciami wszystkich dzieci, to jego zdjęcie tez było, mimo, że nie chodzi do tej klasy.

Dla mnie zachowanie tych rodziców naprawde bardzo dziwne.
    • woman_in_love a tu masz coś lepszego! czyli żydowski ciemnogród 11.05.13, 14:00
      "Kilkuset ultraortodoksyjnych żydów i żydówek zaatakowało modlące się przed Ścianą Płaczu kobiety". Kobiety były wyznawczyniami reformowanego judaizmu.

www.sfora.pl/Atak-pod-Sciana-Placzu-Zydzi-rzucili-sie-na-kobiety-g55496

3 w kolejności najlepszy komentarz dobrze podsumowuje sytuację haha.
      • vampire-freak Re: a tu masz coś lepszego! czyli żydowski ciemno 11.05.13, 18:35
        Czasami jak coś się czyta to po prostu chce się rzygać.
        Jak można nazwać takie postępowanie jakie opisuje zalinkowany materiał?
        (tu link woman_in_love)
        Słowa jakie mi się nasuwają nie nadają się do napisania bo post będzie usunięty.
        Jak takie zachowanie można pogodzić z ideą tego miejsca i ideałami tych ludzi?
    • przeciwcialo Re: zepsuje szyk 11.05.13, 18:34
      Szok. Ze córki rocznikiem przystepowaly do komunii dzieci niepelnosprawne z osrodka opieki prowadzonego przez zakonnice, nikomu nie przyszlo do glowy martwic się o jakis szyk.
    • gazeta_mi_placi Re: zepsuje szyk 11.05.13, 18:46
      Nawet nie wiem jak skomentować.
    • gojdap Re: zepsuje szyk 11.05.13, 19:38
      Moja córka jest niepełnosprawna. Z powodu rozszczepu podniebienia mówi niewyraźnie. Nauczycielka mnie kiedyś poprosiła, żebym jej nie posyłała z innymi dziećmi na wycieczki do kina, bo jak coś mówi w tramwaju, to ludzie się na nią gapią, a nauczycielce i innym uczniom jest wtedy głupio ( szkoła integracyjna!).
      Koleżanki z klasy zakazały jej się przebierać z nimi w szatni, bo, jak twierdziły, to jest szatnia dla dziewczynek, a nie dla debili. Reakcja nauczycieli? Kazali się dziecku przebierać w toalecie, na osobności.
      Jak szła do komunii, jedna z dziewczynek urządziła histerię, że nie chce koło niej stać.
      Posłałam ją na prywatne lekcje angielskiego. Po dwóch tygodniach zakłopotana nauczycielka poinformowała mnie, że rodzice pozostałych dzieci sobie nie życzą, żeby moje dziecko chodziło z ich dziećmi do grupy. I zaproponowała lekcje prywatne.
      I tego typu przykłady mogłabym mnożyć...
      • gato.domestico Re: zepsuje szyk 11.05.13, 20:50
        az sie wierzyc nie chce sad ...
        integracyjne klasy tylko na papierze sada skad sie biora problemy ?jestem pewna ze to odpowiednie nastawienie dzieci przez rodzicó sad
    • eliszka25 Re: zepsuje szyk 11.05.13, 21:36
      dawno temu przystepowalam do I komunii, uczestniczylam w calkiem sporej ilosci takich uroczystosci w rodzinie i przez te wszystkie lata nie mialam pojecia, ze w tej uroczystosci najwazniejsze jest, zeby dzieci ladnie prezentowaly sie w kosciele. nie bardzo moge napisac cos konstruktywnego, bo mi sie same niecenzuralne slowa cisna na usta, a raczej klawisze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka