Dodaj do ulubionych

Kule do prania staników

16.05.13, 06:46
Bry smile
Problem jest taki: znudziło mi się pranie staników ręcznie, a po tym, jak zapakowany w ochronny woreczek stanik za ponad 2 stówki pralka mi zeżarła (wyjadła dziury po prostu - nie pytajcie, nie wiem jak), nie wrzucę ich do pralki tak po prostu. I jest sobie wynalazek, który się zwie kule do prania staników. Te w Polsce podobno są za małe na normalne rozmiary (do D), te na portalu na e kosztują 20 funciaków (bez przesady!), za to gratis - wg. opinii - się otwierają i dzielą zawartością z praleczką. Jak żyć, panie premierze, jak żyć.
Do rzeczy: czy któraś z ematek posiada kule dostępne w Polsce (na all wystarczy wpisać hasło z tematu i wyskakują) i jednak większy stanik się tam mieści (bez gąbeczki, po prostu materiał, ale fiszbiny odpowiednie do rozmiaru są), czy jednak trzeba wywalić 20 funciaków i nie mieć stresu (a otwierający się pojemniczek umieścić jeszcze w poszewce?
Tak, nie mam większych problemów smile Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • headvig Re: Kule do prania staników 16.05.13, 06:58
      ja nie mam kuli, ale mam coś takiego:
      img.szafa.pl/ubrania/0/009208770/1329775054/woreczek-do-prania-biustonoszy-nowy.jpg
      siateczka, w środku jest drut więc jest wyprofilowana i wypukła, zapinana na zamek. mam dwie, jedna tylko do białych, druga do czarnych i kolorowych (ta druga już ewidentnie zmieniła kolor, raz przez pomyłkę włożyłam do niej biały i wyszedł siny). kupowałam na allegro, coś koło 10zł za sztukę, służą mi już ze 3 lata.
      • headvig Re: Kule do prania staników 16.05.13, 07:01
        sprawdziłam - na allegro tego ciągle pełno, są z firmy która sprzedaje dupe..le do domu z katalogu smile
    • nihiru Re: Kule do prania staników 16.05.13, 08:10
      Ja kupiłam taką kulę w tchibo i jestem zadowolona -droga nie była a dobrze się sprawuje.
      Rozmiar 65C mieści się bez problemusmile
      • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:26
        Do C (lub D) są te za 3 zeta na allegro (+ wysyłka!). Nie noszę C, D też nie smile Wiem, mogę kupić i sprawdzić, ale moje wewnętrzne skąpstwo zakazuje mi wydawać nawet 10zł na coś, co będzie bezużytecznym kawałkiem plastiku.
        • morgen_stern Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:33
          Ja mam 65DD, doskonale się mieszczę w kule do prania tongue_out
          • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:38
            Cała? Z nogami, łapkami i uszami? smile
            • morgen_stern Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:43
              I z doopą big_grin
              • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:44
                Dobra, weznę pińć tongue_out
      • pitahaya1 Re: Kule do prania staników 16.05.13, 14:46
        nihiru napisała:

> Ja kupiłam taką kulę w tchibo

Rozmiar 70h się nie mieści. Mam kulę i leży w szufladzie.
    • dziennik-niecodziennik Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:00
      jak masz kupic kulę i jeszcze ją wkładac w poszewkę to pierz po prostu od razu w poszewce.
      • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:24
        Prałam w poszewce. Nie wiem jak, ale poszewka, razem z drogim sportowym stanikiem w środku, po prostu mi jakoś przetarło - i stanik i poszewka (taki woreczek w zasadzie siateczkowy) wyszły z dziurami. Nigdy więcej.
    • 1monia4 Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:15
      ja mam kule z allegro-wkladam dodatkowo w woreczek
      Dzięki kuli stanik z usztywnianymi miseczkami sie nie "defasonuje"
      Jestem zadowolona-nic nie piorę ręcznie
      • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:29
        Ale mieści się do nich coś większego niż C/D?
        • morgen_stern Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:34
          Wuika, ale o czym ty mówisz? O jakim rozmiarze?
          • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:38
            A to zależy od firmy, bo to wychodzi różnie. Jeden mam np. FF, inne G, z trzeciej firmy H. Sportowy (z gąbeczką i mocno zabudowany) jest ten FF, pozostałe to fiszbiny i koronki, bez gąbeczek i innych takich.
        • 1monia4 Re: Kule do prania staników 16.05.13, 11:17
          Chyba tak-ale nie wiem ja bardzo większe.Jesli niewiele to na pewno sie zmiesci
    • morgen_stern Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:38
      Mam taki:
      https://imageshack.us/a/img541/716/3093324684.jpg

Jest miękki wbrew temu, co sugeruje zdjęcie, mieści się kilka staników, jest ok, nie otwiera się podczas prania.
      • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:40
        Jeszcze coś innego. Może to się nada. Gdzie to się kupuje?
        • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:41
          Już znalazłam pod nazwą "woreczek do prania" suspicious Głupia ja, sorry za durne pytania.
          • morgen_stern Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:43
            Na allegro kupiłam. To jest miękkie, rozchodzi się na boki, zmieścisz swoje staniory na pewno smile

• wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:45
              Będzie na Ciebie tongue_out
      • araceli Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:48
        Mam takie coś jak Morgen - daje radę przy większym rozmiarze.
    • goodnightmoon Re: Kule do prania staników 16.05.13, 09:53
      Kupiłam w Tchibo, ot TAKĄ i jestem bardzo zadowolona. Nigdy się nie otworzyła. Wydaje mi się, że duży rozmiar się tam zmieści.

Bałabym się prania w woreczku nie dlatego, że się "przedziurawi", tylko że się fiszbiny powyginają.
      • pitahaya1 Re: Kule do prania staników 16.05.13, 14:59
        Nie zmieści się, przynajmniej 70h.
    • mika_p Re: Kule do prania staników 16.05.13, 12:32
      A zapinasz staniki do prania? Bo może po prostu zapięcia od haftek robią dziury.

(Ja piorę w pralce bez żadnych woreczków, nic się nie dzieje)
      • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 12:40
        Trzy pasma wydartego materiału - i w staniku i w woreczku suspicious Nie, to nie haftka była.
        Zresztą teraz nie piorę. Ręcznie się męczę, jak dzikus jakiś. Ale worek zakupiony, zobaczymy, co on da.
        • mika_p Re: Kule do prania staników 16.05.13, 13:02
          Może masz zębatego potwora w pralce. Proponuję, zebyś tam najpierw wrzuciła granat, a potem stanik w kuli.

Czekaj, ty masz małe dzieci, nie? Nie mają jakiegoś sortera, kuli czy sześcianu? Zamiast inwestować, pozyczaj od dzieci smile Takie coś mam na myśli:
          www.urwis.pl/sklep/zdjecia/z6/1251/1.jpg
          • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 13:08
            Takiego nie mają. Kupiłam im ekologiczny drewniany (wybitna matka, a co!).
            • mika_p Re: Kule do prania staników 16.05.13, 13:09
              To kup drugi big_grin
              • wuika Re: Kule do prania staników 16.05.13, 13:15
                Nie! Mój salon tonie w zabawkach. Nie ma na nic miejsca. Ostatnio nawet schowałam wielkie pudło nieużywanych zabawek (dobra, teoretycznie nieużywanych, ale duże panny nie muszą mieć dziecinnych grzechotek). I wiesz co? Muszę gdzieś schować pudło, a burdelu w salonie to nie zmniejszyło suspicious
                • mika_p Re: Kule do prania staników 16.05.13, 13:25
                  Ale sobie kup smile Nie jako zabawkę, tylko akcesorium pralnicze. 2 dychy w złotówkach, , rozmiar miseczki dowolny wejdzie smile)

I pocieszę cię: z biegiem czasu rozmiar zabawek maleje.
    • wuika Morgen! 21.05.13, 09:09
      Piąteczka smile
      Worek przyszedł, jest super. Dzięki za podpowiedź, co się będę z kulami męczyć, skoro jest takie coś smile
      • morgen_stern Re: Morgen! 21.05.13, 09:21
        Cieszę się, niech ci się dobrze staniory pierą smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka