Dodaj do ulubionych

Francja-elegancja

01.06.13, 19:46
Czytałam dziś wywiad z Mazarine Mitterrand w Wysokich Obcasach i zmroziło mnie zdjęcie.

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,14010252,Mazarine_Pingeot_Mitterrand___prezydencka_corka_w.html
Zwróciłyście uwagę na jej paznokcie? Jak można coś takiego prezentować światu?
Czy kobiecie, która zdaje się ogólnie reprezentuje pewien poziom jest obojętne, że wygląda jak fleja?
Zwracacie w ogóle uwagę na takie szczegóły? Zaraz mnie zakrzyczą, że jestem małostkowa, ale nie umiem powstrzymać się od oceniania ludzi po wyglądzie zębów, rąk i butów.
Obserwuj wątek
    • anulka.p Re: Francja-elegancja 01.06.13, 19:52
      >Zaraz mnie zakrzyczą, że jestem mał
      > ostkowa, ale nie umiem powstrzymać się od oceniania ludzi po wyglądzie zębów, r
      > ąk i butów

Nie mam zamiaru krzyczeć, no ale tak, jesteś małostkowa.
    • heca7 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 19:52
      Też na to zwróciłam uwagę wink Ale skłonna jestem podejrzewać iż jest to zamierzony chwyt.
      • marychna31 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 19:55
        no oczywiście, że zamierzony! Jak w ogóle można pomyśleć, ze to zwykła kwestia zaniedbania.....
        a teraz zadanie dla autorki wątku- jaki był tego cel?
        • annakate Re: Francja-elegancja 01.06.13, 19:58
          A to przepraszam, najwyraźniej nie jestem trendy - mnie to wyglądało zwyczajnie na obdrapane z lakieru pazury, a zaraz się dowiem, że pani w ten sposób "wyraża siebie".
          • blond_suflerka Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:06
            Tu chyba nie chodzi o wyrażanie siebie tylko o paznokcie małej dziewczynki. Zdjęcie jest tak zrobione, że ona siedzi na schodach i ma minę dziewczynki właśnie i te paznokcie no. Tak domniemuje bo książki nie czytałam ale widziałam wywiad, w którym mówiła, że była samotna, żyła trochę w takim odosobnieniu i to zdjęcie mi z tą opowieścią właśnie konweniuje.
            • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 11:11
              A wiesz ze ty nieglupia kobita jestes? Oszczedzilas mi szukania co te paznokcie maja manifestowac wink Bo ze nie sa przypadkowe to pewne na 1000%. We francuskich mediach nie ma takich przypadkow. Zwlaszacza w prasie. W polskich nie wiem. Nie znam sie.
    • bonamibo Re: Francja-elegancja 01.06.13, 19:55
      Hinduski coś takiego robią z paznokciami.
      • heca7 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 19:57
        Ja też tak robię big_grin Jak nie mogę doczyścić czegoś w kuchni suspicious
        • ponis1990 Re: Francja-elegancja 03.06.13, 01:32
          Ahahaha dobre dobre;p a myślałam że tylko ja taka ,,trendy'' big_grin big_grin
    • nanuk24 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:07
      Nie wiem, mozliwe, ze mi sie wzrok pogorszyl, ale co wy widzicie w tych paznokciach, czego moje oczy niedostrzegaja?
      Bo ja, widze krotkie, umalowane na czerwono paznokcie. Czy oto chodzi, ze sa krotkie? To trzeba koniecznie miec dlugie i wtedy kobiete uznaje sei za zadbana?
      • blond_suflerka Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:09
        Lakier jest obdrapany, taki do połowy albo ćwierć paznokcia a Ty w poniedziałek do okulistywink
        • bi_scotti Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:15
          Mnie by bardziej przeszkadzaly te skorzane spodnie ale u mnie upal +30C wiec nawet patrzec na taka opcje nie moge, bo mi sie oczy poca tongue_out Moze ten lakier sie zluszczyl z upalu big_grin
        • nanuk24 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:15
          jak mi pokazecie zblizenie reki, to uwierzewink

A okuliste odwiedzam kazdego roku i za kazdym razem mam zmieniane szkla, wiec jakoby mozna by rzec, widze lepiej, bo z pomoca moich powiekszajacych szkielwink
          • paskudek1 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:20
            to ja chyba pójdę do tego okulisty bi jak bonie dydy nie widze niczego innego jak krótkie paznokcie pomalowane na czerwono. No rzeczywiście, szczyt zaniedbania...
            • maggi9 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:55
              No nie żartujcie...
              Widać, że ma paznokcie do połowy obdrapane.

Cóż powiem tak-zdjęcie jest pozowane, pani jest znana mogła zadbać o te paznokcie i je chociażby zmyć do tego zdjęcia. Gdyby to było zdjęcie zrobione ukradkiem jak pani kupuje bułki na sniadanie i jest w dresie to luz. Ale przy pozowanym zdjęciu?

Też nie przepadam za takimi objawami flejowatości aczkolwiek tez mi się zdarza plama na bluzce, potargane włosy czy nieszczęsne odpryski na pazurach ale wtedy jakoś nie pozuje do zdjęc.
              • nanuk24 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 07:50
                Niestety, ale musze cie rozczarowac. Powiekszylam sobie to zdjecie i efekt jej paznokci jest zamierzony. Ma dwukolorowe paznokcie: na kolor brzoskwiniowo - rozowy(?) nalozone sa plamy(nierownomiernie) lakieru czerwonego.
                Kto ma ipada, moze sobie sprobowac zdjecie powiekszycwink
                Nie ma nic zdartego i poobdzieranego.
                • maggi9 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:27
                  No muszę Cię również rozczarować ale też sobie powiększyłam to zdjęcie w programie i dla mnie tam nie ma lakieru brzoskwiniowego. Przecież sam paznokieć bez niczego jest koloru cielistego czyli własnie brozskiwiowo-rózowawego.

Niemniej jednak nawet jeśli paznokcie ma tak specjalnie pomalowane to:
                  -przed zrobieniem zdjęć mozna by się zastanowić czy takie coś fajnie wyjdzie na zdjęciach. Tak samo french z czarnymi końcówkami na pewno nie wyglądałby dobrze. W końcu j.w. zdjęcie jest pozowane, pani została umalowana etc.
                  -w dobie wszechobecnego fotoszopa można przecież to poprawić.
                  • m_incubo Re: Francja-elegancja 03.06.13, 00:09
                    Tak, oczywiście, należało to wszystko zrobić, bo co sobie jakieś ematki na jakimś forum pomyślą big_grin No skandal, taka kobieta, a tu wyszło, że zwykła fleja!
                • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 11:17
                  wez przestan, Ipad, nie iPad ale w takiej rezolucji i tak nie widac szczegulow
                  • nanuk24 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 15:56

> wez przestan, Ipad, nie iPad

A u ciebie wszystko w porzadku?
                    • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 20:56
                      tak, a co u ciebie?
        • jowita771 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 21:28
          O rany, to ja tez do okulisty, a byłam niedawno. Buuu
    • rosapulchra-0 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:19
      No jesteś małostkowa.
      Ocenianie ludzi po wyglądzie IMHO jest.. no normalnie nie mam słów sciana
      • annakate Re: Francja-elegancja 01.06.13, 20:47
        Ale po wyglądzie nie w sensie, że ktoś jest niski/ma wydatny nos/ubranie zgodne z moim gustem - natomiast nie da się ukryć, że jak patrzę na kogoś, kto ma co drugi ząb, obdrapane lub brudne paznokcie, buty, które nie widziały szczotki ani nie były w życiu umyte - to jakoś nie mam ochoty zbliżać się do takiego człowieka w żadnym sensie (choć czasami życie mnie zmusza). Wy naprawdę jesteście tak daleko posunięte w tolerancji i umiłowaniu bliźniego, że nie robi Wam to żadnej różnicy? Bo dla mnie człowiek, który nie jest w stanie zadbać o siebie w zakresie podstawowym generalnie nie budzi mojego zaufania.
        • blond_suflerka Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:21
          Oj pewnie, że najlepiej jak wszyscy są młodzi, piękni, zdrowi i zadbani. No ale wiesz, nie każdy ma pieniądze, żeby tak świetnie o siebie zadbać. Kwestia higieny jest zrozumiała ale na przykład zepuste zęby czy braki w owych-no niestety, trzeba mieć na to kasę a przy obecnej sytuacji ekonomicznej wielu nie ma. Oczywiście milej jest obcować z zadbanymi ludźmi ale nie wolno też wyciągąć zbyt pochopnych wniosków z czyjegoś wyglądu. Czasem taki bez zęba ma lepsze serce niż Ci z pięknym garniturem od najlepszego stomatologa.
          • napolnoc Re: Francja-elegancja 01.06.13, 23:59
            bla bla bla, tlumaczyc braki w uzebieniu kasa, bez przesady, jak sie myje zeby i chodzi regularnie do dentysty, to zeby sie ma. Jesli ktos szczerbaty usmiech tlumaczy brakiem kasy, to niestety, slabe to. Braki w uzebieniu sa bardziej widoczne, niz braki w wyksztalceniu, to jest jedna z podstawowych rzeczy, na ktora sie zwraca uwage, przy pierwszym, drugim i kazdym kolejnym kontakcie. Osoba bez jedynek nie dostanie pracy, nie poderwie, nie zrobi pozytywnego wrazenia, chocby miala i sto zlotych serc. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.
            • sumire Re: Francja-elegancja 02.06.13, 00:12
              mam znajomego, który wskoczył na menedżerskie stanowisko z brakującą dwójką. wstawił sobie potem implant, ale na rozmowę kwalifikacyjną szedł z wybitym zębem. i jakoś go zatrudnili.
              i niestety, ale to braki w wykształceniu i kulturze osobistej są dotkliwsze i trudniejsze do przeskoczenia.

a co do regularnego chodzenia do dentysty - to też swoje kosztuje, więc brakiem kasy owszem, tłumaczyć można. zwłaszcza, że NFZ w temacie stomatologii nie jest szczególnie łaskawy.
              • napolnoc Re: Francja-elegancja 02.06.13, 00:39
                Taaa, regularna wizyta raz na rok to jest koszt 50 zl smile
                A mydlo tez kosztuje, a potem caly autobus smierdzi.
                Serio, nie rozumiem, jak ktos normalny, moze smierdziec/nie miec zebow?
                • sumire Re: Francja-elegancja 02.06.13, 00:52
                  nie każdy rodzi się z zębami Julii Roberts i nie każdemu roczny przegląd za 50 zyli wystarcza do tego, żeby mieć piękny uśmiech.

swoją drogą - miałam na studiach wykładowcę, totalnego abnegata, zawsze czymś ufaflunionego, rozczochranego. kompletnie nie zwracał uwagi na to, jak wygląda. a przy tym był niesłychanie błyskotliwym, wielce uprzejmym człowiekiem z kolosalną wiedzą. ocenianie po gładkości paznokci może wywieść na manowce.
                  • thanksgiving Re: Francja-elegancja 02.06.13, 01:08
                    Julia Roberts nosiła aparat ortodontyczny jako nastolatka, stąd takie zębysmile
                • blond_suflerka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 10:28
                  napolnoc napisała:

> Taaa, regularna wizyta raz na rok to jest koszt 50 zl smile
                  > A mydlo tez kosztuje, a potem caly autobus smierdzi.
                  > Serio, nie rozumiem, jak ktos normalny, moze smierdziec/nie miec zebow?

Porównujesz koszt mydła do kosztów wstawienia zęba?
              • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 21:00
                a ja widzialam kilku project manager z brakami w uzebieniu. Z dziwczynami zawsze chialysmy sie spytac zwlaszcza takiej jednej, co nia kieruje, zeby sobie brakujacych gornych jedynek nie wstawic uncertain
                • ichi51e2 Re: Francja-elegancja 15.07.13, 14:52
                  Zapewne koszt - implant 6k za sztuke. Wiec lepiej krolewny dbajcie o zabki. Moze tez byc miedzy zabiegami - miedzy wszczepieniem a zalozeniem korony trzeba odczekac 3 miesiace. Oczywiscie ciezarnym nie robimy - moze kolezanka oczekujaca?
            • hanalui Re: Francja-elegancja 02.06.13, 08:55
              napolnoc napisała:

> Osoba be
              > z jedynek nie dostanie pracy, nie poderwie, nie zrobi pozytywnego wrazenia, cho
              > cby miala i sto zlotych serc. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.

Muszę cię rozczarowac.U znajomych w biurze jest dziewczyna bez dwójki, nieco przy kosci i ogolnie nie za bardzo zadbana, a zmieniająca facetów jak rękawiczki i to nie na jakieś ochlapy ale na takich co fundują wycieczki do Afryki czy na Hawaje. Wiem stad iż zdziwienie znajomych jest nieustajace jak to możliwe.
              U mnie za to jest dziewczyna, zabki malowanie, ostatnio ściągnęła aparat, a ma tak odpychajaca osobowość i sposób bycia ze ludzie omijają szerokim łukiem, kilka osób powiedziało jej ze nie życzy sobie jej towarzystwa na lunchach czy firmowych imprezach
              • guderianka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:01
                wiesz, myślę jednak że to nie jest trudne-"wyrywać" ciągle facetów wink
                większą sztukę jest znaleźć fajnego faceta i go "utrzymać"
                wink
                • hanalui Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:28
                  guderianka napisała:

> wiesz, myślę jednak że to nie jest trudne-"wyrywać" ciągle facetów wink
                  > większą sztukę jest znaleźć fajnego faceta i go "utrzymać"
                  > wink
                  No wiesz zależy kto co lubi. Ta bezzebna ma dzieci i męża, z ktorym jest w separacji po kilkunastu latach malzenstwa, więc zakładam ze ma taki styl i lubi z kwiatka na kwiatek.
                  Ta druga z zębami, teraz to już powoli stara panna (choc mloda dziwewczyna) zarosla kością, chciałaby cokolwiek wyrwać a tu ki pieron ludzie nawet lunchem z nią nie są zainteresowani
                  • guderianka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:35
                    wiesz, nieważne co kto lubi
                    efekt tymczasowości/łatwości w znajomości nie oznacza jeszcze, że dana pani ma urok osobisty mimo braków w uzębieniu (i na odwrót wink/
            • blond_suflerka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 10:25
              napolnoc napisała:

> bla bla bla, tlumaczyc braki w uzebieniu kasa, bez przesady, jak sie myje zeby
              > i chodzi regularnie do dentysty, to zeby sie ma. Jesli ktos szczerbaty usmiech
              > tlumaczy brakiem kasy, to niestety, slabe to. Braki w uzebieniu sa bardziej wid
              > oczne, niz braki w wyksztalceniu, to jest jedna z podstawowych rzeczy, na ktora
              > sie zwraca uwage, przy pierwszym, drugim i kazdym kolejnym kontakcie. Osoba be
              > z jedynek nie dostanie pracy, nie poderwie, nie zrobi pozytywnego wrazenia, cho
              > cby miala i sto zlotych serc. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.

Wiesz, świat nie zawsze jest taki idealny jak go tutaj przedstawiasz. Pisała chyba nawet tutaj na forum kiedyś dziewczyna, której rodzice bardzo zaniedbali jej zęby i potem jak była dorosła to musiała dużo pracy i pieniędzy włożyć w to, żeby doprowadzić uzębienie do porządku. Tak samo są osoby, które mają słabe zęby i pomimo higieny wciąż coś się psuje, kruszy, wypadają plomby, itd. To nie zawsze jest kwestia-myję, dbam, chodzę raz na roku i wszystko jest git.
              Ludziom się różnie życie układa. Wiem, że w niektórych miastach zrobili taki program, że dawali bezrobotnym chyba 10 tysięcy, żeby ci mogli właśnie wyleczyć zęby, ubrać się, zadbać o siebie po to, żeby wreszcie mieć szansę, żeby pracę uzyskać. Czy myślisz, że gdyby mogli to by sami wcześniej tego nie zrobili?
              Oczywiście, prawdą jest, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy i raczej małe szanse na uzyskanie pracy czy poderwanie faceta bez zębów ale mnie nie chodziło o to, że można nie mieć zębów i świetnie żyć. Mnie chodziło o to, żeby nie oceniać za szybko ludzi. Ludzi z którymi na co dzień masz kontakt-sąsiadka, pani w sklepie, w autobusie czy na ulicy. Nie każdy kto nie jest zadbany jest niefajnym człowiekiem, po prostu. I może być lepszy od tego co ma kasę.
    • kerri31 Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:22
      Ogryzki aż wstyd. Fleja i tyle.
    • na_pustyni Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:28
      nawet przez sekunde nie pomyslalabym o niej per fleja
      rzucasz sie jak wesz na grzebieniu wink
    • maria.vermeer Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:37
      A to nie są specjalnie jakieś naklejki czy namalowane wzorki na paznokciach? Wygląda to moim zdaniem średnio, ja bym sobie na paznokciach czegoś takiego nie zrobiła, ale nie, nie zwracam uwagi na takie szczegóły.
      • a.va Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:49
        Też mi się wydaje, że to wzorki.
    • simonkapl Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:44

Eleganckie to sa Polki we Francji wink
      I serio mowie!
      • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 20:58
        Zdarza sie, ale nie tylko. Biora przyklad z miejscowych.
    • melancho_lia Re: Francja-elegancja 01.06.13, 21:55
      Nie zwróciłam uwagi na paznokcie. Nie patrzę na takie detale..
    • pochodnia_nerona Re: Francja-elegancja 02.06.13, 00:11
      A czy ona to jakaś ambasadorka, prezydentka czy inna osoba na świeczniku jest? Nie? To guzik mnie jej pazury obchodzą. Ogólnie nie widać flei, nie zwróciłabym uwagi na te paznokcie, gdybyś nie napisała.
    • mytka82 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 07:43
      Zwracam uwagę na takie rzeczy tak jak Ty. Pazury brzydkie, niezadbane. Fuj.
    • guderianka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 07:46
      Mój ś.p. Tata opowiadał, że jak chodził w młodości na dyskoteki i tańczył z dziewczynami to patrzył na dłonie i paznokcie. Jak były brudne, obryzione,odpryskujące- nie kontynuował tańca w życiu że tak powiem wink Mama zawsze miała czyste, krótko obcięte wink
      Zostało mi to w pamięci -i w życiu też- zawsze patrzę mężczyźnie na dłonie i paznokcie
      • nanuk24 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 07:54
        A ja mialam sasiada, ktory mial jak Twoj tata, tyle, ze odwrotniebig_grin
        Uwazal bowiem, ze paznokcie swiadcza o kobiecie, im wiecej obrapane i zaniedbane, tym bardziej kobieta zaradna i ciezko pracujacabig_grin big_grin
        • guderianka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 08:07
          o rany.... big_grin
          • lilly_about Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:22
            Twój tata gauderianko miał bardzo dobrą zasadę, bardzo!
            • lusitania2 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:26

lilly_about napisała:

> Twój tata gauderianko miał bardzo dobrą zasadę, bardzo!

taaaaa, poczytaj sobie, co guderianka wypisywała o mamusi.
              Nic tak nie kompromituje tej "metody" jak posty guderianki o swojej matce.
              • lilly_about Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:31
                Nie wiem, co pisała o matce, wiem, że jej ojciec trafnie eliminował flejtactwo w wyglądzie kobiet.
                • guderianka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:34
                  big_grin
                  kolejna psychoanaliza!
                  super-czekam na wyjaśnienie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy chłodem emocjonalnym mojej mamy względem swego jedynego dziecka a jej czystymi paznokciami i moim Tatą big_grin
                  • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 11:18
                    no jakze to? daleko szukac nie trzeba, sterylnosc paznokci przenosila na sterylnosc uczuc. wink
                    • guderianka Re: Francja-elegancja 02.06.13, 13:11
                      mówisz ? wink
                      • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 20:57
                        no, kazdy psychoanalityk ci to powie big_grin
      • rosapulchra-0 Guderianko, OT 02.06.13, 13:57
        Guderianko, a mój nieżyjący już ojciec był absolutnie typowym samcem, który w ogóle nie zwracał u kobiety na szczegóły wyglądu. Albo mu się podobała, albo nie.

Kiedyś spotkał się ze znajomą i ktoś go później spytał, czy pamięta w co była ubrana? Zmarszczył czoło, oczy przymknął, widać było, że dzielnie walczy ze swoją pamięcią i w końcu z trudem odpowiedział: "No.. no.. chyba.. miała na sobie.. tak! miała na sobie jakąś bluzkę i spódnicę!"
        Innym razem zrobiłam sobie platynowe pasemka, wcześniej byłam szatynką, więc zmiana koloru bardzo widoczna. Mój ojciec zorientował się po tygodniu, że coś jest nie tak z moimi włosami, a tylko dlatego, że miałam na głowie czarną opaskę i ten kontrast go zaniepokoił suspicious Nawet gdy schudłam prawie 70 kg, to też on nie widział różnicy sciana

Myślałam sobie, że to być może kwestia wieku, ale jedna z moich ulubionych forumek, Konwalka opowiadała mi o tym, jak jej osobisty mąż zareagował na jej nową fryzurę. Dziewczyna obcięła włosy z długich na maksymalnie krótkie. Jej szanowny małżonek dopiero po pytaniu wprost odrzekł, że ślicznie jej w tym nowym kolorze uncertain
        • guderianka Re: Guderianko, OT 02.06.13, 18:11
          wink
          zrobiłam kiedyś test-Mąż przyjechał po mnie do pracy. Nagle spytałam : -kochanie a jaki mam kolor oczu-i odwróciłam glowę. Powiedział że.....brązowe ! Od urodzenia mam szaro-niebieskie wink No cóż....na różne rzeczy panowie zwracają/lub nie-uwagę wink
          • ichi51e2 Re: Guderianko, OT 15.07.13, 16:52
            Jak ja zgolilam gliwe na zapalke z wlosow do pasa dwa dni zajelo nim sie zapytal czemu inaczej wygladam
    • nangaparbat3 nie ma sie czym ekscytować 02.06.13, 08:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,144880352,144886038,Re_Francja_elegancja.html
      • myszmusia cos lekko podobnego 02.06.13, 08:33
        basevehei.blog.onet.pl/2013/04/13/krwawe-paznokcie-blood-splatter-nails/
        z daleka tez bedzie wygladało jak poskubanewink
      • lampka_witoszowska Re: nie ma sie czym ekscytować 02.06.13, 16:35
        własnie dlatego mrozi mnie to dorum i nie lubię go

bo jednak wbrew staraniom oceniam ludzi po wypowiedziach

ta kobieta powiedziała, że widziała swojego ojca w tv z inną rodziną, ale nei robiła nic, co mogłoby ściągnąć uwagę - moim zdaniem, masa ludzi miałaby poobdzierane nei tylko paznokcie (które poobdzieranymi się okazały nie być)
    • lilly_about Re: Francja-elegancja 02.06.13, 09:21
      Nie jesteś małostkowa. Również zwracam uwagę na estetyczny wygląd, a czyste paznokcie to nie jest szczegół, to podstawa. Nienawidzę flejtuchów.
    • mynia_pynia Re: Francja-elegancja 02.06.13, 10:28
      Nie wiem czy tak ma być czy faktycznie fleja, ale w ostatnich miesiącach już kilka razy widziałam takie "zaniedbane, obdrapane" paznokcie.
      Ja nie lubię długich paznokci od pewnego czasu, a długie i pomalowane przezroczystym lakierem są dla mnie obrzydliwe. E. Górniak ma teledysk gdzie biega po łącze czy też polu i są zbliżenia na jej paznokcie napawa mnie to obrzydzeniem.
      Bardzo krótko przyciętych jak u małego dziecka też nie lubię.
      • mynia_pynia Re: Francja-elegancja 02.06.13, 10:34
        Proszę was bardzo (mam nadzieje że wejdzie link)
        www.snobka.pl/tag/naklejki-na-paznokcie
    • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 11:13
      A wogole to jestem fanka Wysokich obcasow, od kiedy je poznalam, jesli chodzi o lokalna prase. Prasa na poziomie. Rozrywka, fakt, ale pozim trzyma. Fajnie sie czyta.
    • ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 11:24
      Nie widzisz, ze pani dla ulatwienia trzyma te reke wyeksponowana na kamiennym murze? Murze z jakiego zrobione sa najelegantsze i najdostojniejsze budowle francuskie? Np. Palac Elizejski? Bo na bank tam zdjecie robione.
      Jak juz sobie uzmyslowisz ten kontrast to mozesz zaczac szukac przekazu...
      • baltycki Re: Francja-elegancja 02.06.13, 16:23
        ma_dre napisała:

> Nie widzisz, ze pani dla ulatwienia trzyma te reke wyeksponowana na
        kamiennym murze?
        >Murze z jakiego zrobione sa najelegantsze i najdostojniejsze budowle fran
        > cuskie?

A to kamien? ten mur?

>Np. Palac Elizejski? Bo na bank tam zdjecie robione.

na bank tu zdjecie robione
        "Paryż, XI dzielnica, niedaleko gwarnego bulwaru Voltaire'a, cicha uliczka Marche-Popincourt. Sklep ze starymi lampami, antykwariat i przeszklone partery kamienic, kiedyś serce rzemieślnicze starego Paryża. To w takim rzemieślniczym atelier mieszka Mazarine Pingeot-Mitterrand."

• ma_dre Re: Francja-elegancja 02.06.13, 21:14
          niedowidzisz? przeciez to pierre de taille, kamien, Te schody ze zdjecia nijak sie maja do cichej uliczki w XI dzielnicy. A jesli tak to je demande à voir uncertain
    • gazeta_mi_placi Re: Francja-elegancja 02.06.13, 11:40
      Mogłaby chociaż włosy uczesać do sesji gazetowej, fleja i tyle.
      --
      https://www.suwaczek.pl/cache/c94e58de98.png
    • princess_yo_yo Re: Francja-elegancja 02.06.13, 13:25
      ja mam akurat ocd zwiazane z umalowanymi paznokciami, nie jestem w stanie zniesc zadnego odprysku/ niedomalowanej krawedzi/ niedoskonalosci u siebie, wiec zazwyczaj paznokcie mam nieumalowane albo tylko pociagniete odzywka.
      widzac tego typu paznokcie mam ochote potraktowac je zmywaczem, gdybym tylko miala w torebce w metrze itd.
      do pewnego stopnia cie rozumiem, ale ja akurat zazdroszcze ludziom ktorzy sa pod tym wzgledem totalnie wyluzowani bo zyje im sie duzo lepiej ode mnie I moga sobie malowac paznokcie na krwisto czerwono itd.
    • podkocem Re: Francja-elegancja 02.06.13, 16:08
      W zyciu bym nie zauwazyla. co mnie obchodza czyjes paznokcie? Ludzie!
    • anika772 Re: Francja-elegancja 02.06.13, 21:04
      Nie zwróciłam dopóki o nich nie powiedziałaś.
      Mam zamiar kupić jej książkę, wychodzi pod koniec czerwca chyba. Może tam wyjaśni tajemnicę swoich paznokciwink
    • croyance Re: Francja-elegancja 02.06.13, 21:44
      Estetyka na bok, ale ludzie, przeciez to jest teraz nowy trend - tak samo, jak modne juz byly (i chyba nadal sa) odrosty (niektore gwiazdy specjalnie sobie farbowaly odrosty na ciemno nawet przy blond wlosach), czy podarte rajstopy - taki oskrobany lakier tez byl na topie. Nieco grungowe etc., dosc czesto spotykane wsrod mlodziezy, i kultywowane celowo.
      • cherry.coke Re: Francja-elegancja 03.06.13, 00:34
        Pewnie, przeciez ona ma tak specjalnie. Wlos zmierzwiony, malo/zero mejkapu, skorzane spodnie i podziabane pazury, bo jest alternatywna.
    • dziennik-niecodziennik Re: Francja-elegancja 03.06.13, 09:52
      moze ma zrobione żele termowrażliwe i tak akurat wyszło...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka