Dodaj do ulubionych

Zalew Sulejowski, zna któraś?

05.07.13, 09:17
Wybieram się tam na weekend, a wciąż znajduję jakieś mało zachęcające opisy brudnego bajora... wprawdzie wpisy są sprzed paru ładnych lat, ale trochę się przeraziłam. Był ktoś tam niedawno, mieszka w tamtych okolicach? Jest jak nad Zegrzem? wink
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 09:24
      Chyba fajne plaże są w Borkach.
      Mi bardziej to miejsce kojarzy się ze sportami wodnymi niż leniwy plażowaniem.
      Ogólnie jest ta bardzo fajnie. W pip lasów wokół, a do tego meandrująca Pilica.
      Dla mnie każde jezioro jest bajorem do którego nie wejdę więc trudno mi tak naprawdę oceniać.
      • morgen_stern Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 09:28
        Opinie są bardzo negatywne, więc się wystraszyliśmy. A Pomiechówek znasz?
        • krejzimama Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 09:41
          Nigdy nie byłam.
          Ogólnie te okolice są fajne na wypad weekendowy.
          Coś obiło mi się o uszy, że remontują most w czy pod Sulejowem i są korki na DK12.
    • barefoot_duck Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 09:30
      Zalew Sulejowski jest ładny, ale z czystością to faktycznie tam bardzo ciężko bywało. Od zeszłego roku nie ma tam nawet jednego bezpiecznego kąpieliska kontrolowanego przez Sanepid, więc to trochę jak granie w rosyjską ruletkę. Zaryzykujesz i wpuścisz dziecko? Zwłaszcza, że zalew ma bogatą historię sinic i bakterii.
      Z Zalewem Zegrzyńskim wspólnego wiele nie ma, chociażby dlatego, że nie wolno tam pływać na motorówkach czy skuterach.
      Do którego ośrodka się wybierasz? Ja znam osobiście Kruk, zdarzało mi się robić tam imprezy służbowe.
      • morgen_stern Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 09:34
        Nie będę tam wpuszczać żadnego dziecka big_grin
        Nie mamy jeszcze miejsca, będzie taki trochę rokendrol, głównie chodziło o to, żeby łydki poopalać i mieć się gdzie wodą ochlapać, ale jak brudna, to się odechciewa rzeczywiście.
    • mdro Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 17:17
      Byłam kiedyś na krótkim wypadzie w Barkowicach (Mokrych), woda była OK, ale to wieki temu było (ze 15 lat). Od strony Tomaszowa podobno lepsza infrastruktura turystyczna jest.

Jeśli będziesz w okolicach, to polecam krótką wycieczkę do romańsko-gotyckiego opactwa cystersów w Sulejowie (trochę w bok od samego miasteczka).
    • pederastwa Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 18:56
      Latem potrafią obficie kwitnąć takie glony robiące zielony kożuch na wodzie (nie wiem jak się nazywają). Ale spędziłam tam kiedyś cały miesiąc pod namiotem, kąpałam się codziennie i żyję do dziś. Tylko młoda wtedy byłam wink
      • maciusiowka Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 05.07.13, 22:17
        Ogólnie zalezy z której strony się jest:0 Ale faktycznie od strony Tomaszowa Mazowieckiego są czystsze, bardziej zadbane plaże i woda innasmile Ja bardzo lubię te okolicę!
    • super-mikunia Re: Zalew Sulejowski, zna któraś? 06.07.13, 00:27
      No zarośnięta trochę ta woda, a na strzeżonych plażach najczęściej zakaz kąpieli bo akurat coś kwitnie. Na plażowanie bym się nie nastawiał,ale rowery, rowery wodne, i zwiedzanie okolicy jak najbardziej odwiedźcie żubry, niebieskie źródła..
      Znajoma z pracy z mężem jeździe 40 km na rowerach na naleśniki w Borkach wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka