bella_roza 23.07.13, 13:54 czy na obwodnicy Trójmiasta są w sobotę korki? jadę nad środkowe wybrzeże i mam do wyboru drogę przez Gdynię i Wejherowo albo cieńszymi drogami przez Kościerzynę, która lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysz1978 Re: droga nad morze - Trójmiasto 23.07.13, 14:05 ja jestem na swiezo - jechalam w miniona sobote (wprawdzie okolo 14:00) i wybralam droge "ciensza" - tzn nie wjedzalam na obwodnice nawet i okazalo sie ze dobrze zrobilam bo byl mega korek na obwodnicy przed zjazdem w Gdyni - w ogole ponoc jest jeden pas wylaczony z ruchu i korki sie tworza zawsze... Zreszt jak sie jedzie przez koncowy kawalek Gdyni, Rumie i Rede to tez jest to droga fatalna - ja jechalam droga bodajze 218 przez Gdansk Osowe i wyjechalam w Wejherowie. Wracac bede tak samo bo jednak na obwodnicy bardzo czesto sa korki albo po prostu wypadki i slyszy sie o wylaczonym przez pare godzin pasie. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa40 Re: droga nad morze - Trójmiasto 23.07.13, 15:50 wjeżdżasz na obwodnicę, potem z niej zjeżdżasz na Wejherowo przez Chwaszczyno, i jedziesz boczną trasą do Wejherowa koniec obwodnicy i Gdynio-Redo-Rumio-tasiemiec tylko dla lubiących stać w wieeeeeelkich korkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: droga nad morze - Trójmiasto 23.07.13, 16:03 Ul. Morska w Gdyni, zaraz za zjazdem z obwodnicy jest aktualnie remontowana, więc jazda tam nie jest komfortowa nawet w tygodniu, nie mówiąc o weekendzie, kiedy to pół Polski wali na Hel. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_geras Re: droga nad morze - Trójmiasto 23.07.13, 16:42 Obwodnica stoi, ul Morska zakorkowana. Dziś właśnie wspolczułam wszystkim turystom jadącym na półwysep. W weekendy jest jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: droga nad morze - Trójmiasto 23.07.13, 18:02 bella_roza napisał: > czy na obwodnicy Trójmiasta są w sobotę korki? jadę nad środkowe wybrzeże i mam > do wyboru drogę przez Gdynię i Wejherowo albo cieńszymi drogami przez Kościerz > ynę, która lepsza? W Gdyni jest remont zdaje się, Wejherowo często zapchane bo zjazd na Hel. Na obwodnicy korków nie ma, bardziej przy zjazdach z nich do miast juz. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: droga nad morze - Trójmiasto 23.07.13, 19:12 Przez końcówkę Gdyni (ul. Morska), Rumię, Redę, Wejherowo nigdy nie jeździ się w wakacje wtedy, gdy "Warszawka leci", czyli w soboty w godzinach 11-18 można stać w korku nawet kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: droga nad morze - Trójmiasto 24.07.13, 23:03 no - wlasnie o tym pisalam tylko nie tak zwiezle Tak czy siak - wszyscy odradzaja, wiec nie pakuj sie w to Odpowiedz Link Zgłoś