Dodaj do ulubionych

jakie zarobki sa do zaakceptowania

09.08.13, 10:20
nie pytam to jakie macie, bo każdy ma inne, wieksze, mniejsze.
Ile jest do zaakceptowania zarabianie i utrzymanie się. Czy 4000-5000 tyś to dużo mało?- zarobek zony i męża? Pytam bo koleżanka mieszka z mamą i wszystko przepuszczają, mówi ze na nic nie starcza jej
Obserwuj wątek
    • zuzanna56 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:26
      Ja nie bardzo rozumiem co znaczy: do zaakceptowania w tym wypadku. Jeśli takie są i nie ma szans na większe to są do zaakceptowania smile
    • zazou1980 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:29
      jeśli żony i męża razem, to bardzo mało, jeśli osobno to do zaakceptowania...
    • lauren6 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:34
      Zależy ile rodzina ma dzieci, czy im ktoś pomaga, gdzie mieszkają itd.
      • zuzanna56 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:38
        Dokładnie, to zależy od wielu czynników. Z jednym dzieckiem, bez kredytu, mieszkając wspólnie z rodzicami, nie wydając wiele na dojazdy do pracy, na drogie przedszkole, jeśli jeszcze rodzice coś kupują dla dziecka - może być ok.

• dziennik-niecodziennik Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:37
      O jeny
      No przecież to jest względne. W Warszawie pewnie wyżyje się za to z bólem i wyrzeczeniami, u mnie na prowincji bezproblemowo i jeszcze Ci zostanie.
      No i oczywiście zalezy od stylu życia, bo przepuścić to można wszystko, ile by człowiek nie zarobił...
    • ga-ti Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:39
      Takie, żeby po zrobieniu wszelkich opłat zostawało tyle, by na codziennych zakupach nie sprawdzać cen tylko wziąć to, co potrzebne, by powiedzmy raz w tygodniu bez żadnych wyrzeczeń pójść z rodzinką do kina, teatru, na wystawę, obiad i deser, by 2 razy w roku bez wyrzeczeń pojechać na urlop i nie oszczędzać (i nie musi to być hotel za 1000zł, ale by bez drgnięcia ręki kupować bilety wstępu, te przysłowiowe gofry, stołować się a nie w ramach oszczędności gotować samemu, tankować paliwo, itp.), by kupić ciuchy, buty nie czekając na wyprzedaże (i nie koniecznie supermarkowe, bo mnie na markach nie zależy), by na remont mieszkania nie odkładać cały rok, rezygnując po drodze z wyżej wymienionych przyjemności ... i tak dalej.

By normalnie żyć, bez jakiś wielkich ekscesów, ale też bez śledzenia konta i bez stresu, że gdy się pojawi niespodziewany i niezaplanowany wydatek to trzeba będzie zrezygnować z czegoś innego.
      I nie, nie narzekam, bo na wiele sobie pozwalamy (w ramach rozsądku jednak), ale też i dużo pracujemy, a więc kolejny warunek, by te dochody nie były uwarunkowane pracą od świtu do nocy na kilku etatach.
      • kbart Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:41
        jedno dziecko, kredyt 500 zł mają i 500 wydatków niespodziewanych, reszta dla nich.Mowi ze utrzymanie dziecka należy do jej mamy.
        • zuzanna56 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:48
          Ich sprawa wink
    • kerri31 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:47
      Zarobki są uzależnione ściśle od wydatków. Więc to kwestia indywidualna. Jeśli ktoś ma wydatków 2500 pln wiadomo, ze nie może pracować za najniższą krajową.
    • amy.28 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:55
      no co za pytanie... równie dobrze można spytać czy 300 zł na paliwo miesięcznie to dużo czy mało smile nie wiesz jakie mają dodatkowe wydatki itd, to tak się nie da określić.
      • kbart Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 11:06
        amy.28 napisała:

> no co za pytanie... równie dobrze można spytać czy 300 zł na paliwo miesięcznie
        > to dużo czy mało smile nie wiesz jakie mają dodatkowe wydatki itd, to tak się nie
        > da określić.

koleżanka mi powiedziała ze mają ok 4000 tyś na siebie na co chca (reszta opłty lub nie)
        i jej nie starcza
    • nowel1 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 10:58
      kbart napisał:

Czy 4000-5000 tyś to du
      > żo mało?- zarobek zony i męża?

Ja w pełni akceptuję 4- 5 milionów żony i męża smile
      • kbart Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 11:06
        nowel1 napisała:

> kbart napisał:
        >
        > Czy 4000-5000 tyś to du
        > > żo mało?- zarobek zony i męża?
        >
        > Ja w pełni akceptuję 4- 5 milionów żony i męża smile

świetnie
        • saphire-2 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 11:14
          Jeśli mają te 4-5 tysięcy tylko dla siebie, na 2 osoby, bo babcia utrzymuje dziecko, to fajnie. Nadal moim zdaniem to niskie dochody, nawet na 2 osoby. Nie mają własnego mieszkania?
    • joa66 Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 11:23
      A co to znaczy do "zaakceptowania"?

Jak są nie do 'zaakceptowania" to nie przyjmuje się pracy i ...co?

Przecież to zależy od konkretnego rynku pracy- jeżeli wiesz, ze na Twoim stawka za Twoje umiejętności to np 30 pln za godzinę, to wiadomo, że oferta 10 pln za godzinę jest nie do zaakceptowania.
      • kbart joa 09.08.13, 11:46
        ja nie pytam za ile jestescie skłonne podjąc prace. Tylko czy te zarobki które napisałam sa do zaakceptowania, bo jeśłi małxeństwo zarabia najnizszą czyli maja razem 2400 to jest to mało, ale dwa razy tyle to chyba juz sporo
        • joa66 Re: joa 09.08.13, 11:59
          akceptowanie zarobków to coś innego niż zarządzanie nimi.

czy te zarobki które napisałam sa do zaakceptowania

Przez kogo? Pracodawcę, pracownika, tę rodzinę czy przeze mnie?
          • kbart Re: joa 09.08.13, 12:16
            joa66 napisała:

> akceptowanie zarobków to coś innego niż zarządzanie nimi.
            >
            > czy te zarobki które napisałam sa do zaakceptowania
            >
            >
            > Przez kogo? Pracodawcę, pracownika, tę rodzinę czy przeze mnie?
            no chyba wiadomo ze pytam ludzi z forum, ocnkij sie dziewczyno
        • saphire-2 Re: joa 09.08.13, 12:11
          4800 zł to sporo na rodzinę? To bardzo mało.
    • default Re: jakie zarobki sa do zaakceptowania 09.08.13, 12:01
      Takie:
      wyborcza.pl/duzyformat/1,133683,14400594,Janusz_Filipiak__Milioner_ma_wygladac_na_milionera.html
      smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka