an.ta 01.09.11, 08:57 Nie mogę znaleźć kreatora kalendarzy. Pamiętam, że ty kiedyś podawałaś jakiś prosty program, ale nie mogę trafić na niego. To ma być coś najprostsze z najprostszego. Osobiste zdjęcia i miesiące na tym. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 01.09.11, 14:05 To chyba pamiętasz Pixia. Do pobrania www.dobreprogramy.pl/Pixia,Program,Windows,12145.html program free, gdy wychodzą nowsze wersje, łatwo zaktualizować. Program przyjazny, polecam. waseo-calendarpainter.softwareandgames.com/ ma większe możliwości, bo można dodać święta polskie i urodziny, ale jest bardziej skomplikowany. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Bogatko mam pytanie 01.09.11, 15:44 tylko to znalazłam. en.picjoke.net/effect/851 Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 01.09.11, 19:43 O właśnie, całkiem zapomniałam o tej fajnej stronie. Mają kalendarz na każdy nowy miesiąc, a ten mi się bardzo podoba, dziękuję Jaguś. Synowa ma wkrótce Urodziny, dla niej w prezencie: Powrót z grzybobrania: Powiększyłam wymiary płotna, dodałam zdjęcie na spód, Warstwy> Maska i gradient na masce czarno - biały, aby uzyskać przenikanie. Odpowiedz Link
an.ta Re: Bogatko mam pytanie 01.09.11, 23:03 Dziękuję wam bardzo. Ale już na pażdziernik nie da się jakoś przeskoczyć? Mam na myśli program od Jagi Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 06.09.11, 12:08 Na tej stronie www.widdlytinks.com jest gotowa ramka scrapkowa, miesiące można wybierać w rolecie, można edytować wielkość zdjęcia. Przypomniałam sobie o stronie www.calendarika.com/ można wybrać układ, czyli ramkę. Klikasz na Advaced Options i wybierasz miesiąc i rok, zaznaczasz Remowe calendar i jest zdjęcie z tłem zdjęciowym bez kalendarza Można też dodać napis, może sentencję Powodzenia! Odpowiedz Link
an.ta Re: Bogatko mam pytanie 23.09.11, 17:33 Obrazek owszem, ale kalendarz nie pojawia mi się Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 23.09.11, 19:34 Aniu, a którym programie kalendarzowym? Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 24.09.11, 01:06 Jeśli zaznaczysz lewe okienko, to kalendarz będzie miał większą czcionkę, będzie wyraźniejszy. Jeśli zaznaczysz prawe okienko, to nie będzie kalendarza, tylko obrazki. Przy okazji zrobiłam w Calendarice kalendarz na Październik, Jako tła użyłam obrazka zrobionego efektem GIMP-kubista, a w ramce skrapek z wnusiami. Tak mi teraz przyszło na myśl, że może by tak zamiast obrazka dać tło przezroczyste .png, a potem w programie graficznym ułożyć sobie obrazki, bo w Calendarice nie ma edycji obrazków. Odpowiedz Link
an.ta Re: Bogatko mam pytanie 26.09.11, 16:39 Dziękuję Wreszcie mi się udało Mam kartkę z kalendarza Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 26.09.11, 22:23 Aniu, w którym programie? Kartka z kalendarza, to jakby na jeden dzień tylko, a co z resztą? Fajnie, że robisz postępy. Dla Polaków, przyzwyczajonych, że tydzień zaczyna się od poniedziałku, jakoś nijak nie pasuje angielski kalendarz z niedzielą jako pierwszy dzień tygodnia. No bo jakże? Najpierw trzeba się narobić, aby wypoczynek był przyjemny. Nawet w Biblii siódmy dzień to odpoczynek. Odpowiedz Link
an.ta Re: Bogatko mam pytanie 27.09.11, 02:02 No tak zrobiłam. A resztę to chyba spokojnie, po kolei, powoli będę robić Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 27.09.11, 13:17 Dobrze jest, teraz zrób z tygodniem zaczynającym się od poniedziałku. Na tej stronie www.kalendar.wz.cz/rocni.php jest polski kalendarz całoroczny, a poszczególne miesiące z imieninami wybierasz klikając na czarnym pasku u góry. Można po zaznaczeniu skopiować, ale lepiej zrobić screen. Kolor różowy tła dni niedzielnych w wybranych miesiącach można odbarwić w PS, następnie Zaznaczenie według koloru oraz Dopasowania> Zamień kolor. Tutaj pasowały mi trzy miesiące: Przysłowia Gdy październik ciepło trzyma, zwykle mroźna bywa zima. Gdy październik mokro trzyma, zwykle potem ostra zima. Gdy październik z wodami, grudzień z wiatrami. Gdy październik ze śniegiem przybieży, na wiosnę długo śnieg na polach leży. Jeżeli październik mroźny, to nie będzie styczeń groźny. Kiedy październik śnieżny i chłodny, to styczeń bywa zwykle pogodny. Miesiąc październy, marca obraz wierny. Październik ciepły, będzie luty skrzepły. W październiku jak na śmietniku. W październiku myśli z ptakami na południe odlatują. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Bogatko mam pytanie 08.10.11, 18:58 Fajna stronka online kalendarz: bighugelabs.com/calendar.php wybrać zdjęcie z dysku, potem z rozwijanego wyboru miesiąc i rok, Zaptaszkować Start weeks on Monday oraz Add credit to image Odpowiedz Link
an.ta Re: Bogatko mam pytanie 08.10.11, 22:59 Niezła stronka bogatko Zajrzałam tu i uciekam spać. Wczoraj mój mąż spędził na stole operacyjnym siedem godzin, a ja dzisiaj wreszcie poczułam się senna. I wykorzystam to, bo ostatnio ze zdenerwowania wcale nie mogłam spać. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Kalendarz - rozkładówka z łamaniem 09.10.11, 14:55 Współczuję Aniu Tobie i Twojemu mężowi, to musiała być poważna operacja, czemu tak długo? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, dobrej opieki pooperacyjnej i oby wszystko wróciło do normy. W PicJoke jest już nowy zestaw QP, jest także z kalendarzem, dodałam zdjęcia, wiersz i łamanie za pomocą Rozmycia Gaussa: Odpowiedz Link