Dodaj do ulubionych

Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawołanie!

09.08.13, 21:33
Tak sie chwalę smile
Wychowany jak pies (łazi ze mna na spacery przy nodze),reaguje na imię i ostatnio zauwazyłam,że siada na rozkaz SIAD !
Wyszlo przypadkiem-dawalam psu jakies przysmaki i na hasło "siad",Niko(pies) siadał,i zażartowalam do mojego Frediego smirkIAD! a on siadł smilesmile dostał przysmak,za chwile wstał ,ja to powtorzylam....i za każdym razem na siad-siadał smilesmile
I tak od wczorajsmile
Po 18 razie (tak,wiem,za dużo tych przekąsek ! smile ) stwierdziłam,że jednak to nie przypadek,ten kot jest niesamowity .
I to tak calkiem przypadkiem sie u nas znalazł !
Obserwuj wątek
    • misterni Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:36
      Miałam kiedyś kota chodzącego przy nodze i reagującego na komendy smile. Oczywiście tylko wtedy, kiedy mu się chciało - jemu chciało się często. smile
      Ale i tak nie wierzę w kota, tak posłusznego i karnego, jak może być dobrze wyszkolony pies smile
    • marusia_ogoniok_102 Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:39
      Moja reaguje na komendę "chodź!" połączoną z poklepaniem po kolanach. Wskakuje i daje się głaskać. Czasem się nawet położy smile Ale ta komenda działa tylko, gdy jest wypowiedziana przeze mnie.
      Chyba, że kota nie ma ochoty na głaskanie. Wtedy nie wskoczy.
      • a1ma Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 22:25
        Haha. Wskoczy jak ma ochotę - faktycznie, prawie jak cyrkowiec! big_grin
        • marusia_ogoniok_102 Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 11.08.13, 12:18
          Do mamy nie wskakuje wcale, obojętnie, czy ma ochotę, czy nie tongue_out
    • kota_marcowa Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:41
      A mój chodzi przy nodze i umie aportowaćtongue_out

A tak na serio, to koty są bardzo inteligentne i dużo rozumieją, tylko w przeciwieństwie do psów, muszą mieć ochotęsmile
    • yenna_m Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:41

kot norweski leśny BESTLA Thorkatt*PL (z Wrocławia wink )

opad szczęki, prawda? big_grin
      • niutaki Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:46
        moje koty umieja rozne rzeczy, ale na razie nie ujawniaja talentowwink Mamoemmy a kot juz zdrowy? Lepiej sie czuje?
        • mamaemmy Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:58
          niutaki napisała:

Mamoemmy a
          > kot juz zdrowy? Lepiej sie czuje?

tak,dzięki,nawet przytył ostatnio,juz na pewno jest super zdrowy !
          • niutaki Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 22:24
            >>juz na pewno jest super zdrowy !<<
            to super, pozdrawiamsmile
      • bei Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:46
        Suuuuper smile

A ten z filmiku boski smile
      • misterni Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:58
        big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 21:44
      A mój nawet do monopolowego na rozkaz po piwo biega.
    • rhaenyra Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 22:01
      moj tez a sie nie chwale
      nawet psa nauczyltongue_out
      • yenna_m Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 09.08.13, 22:06
        moje są lepsze
        wytresowały człowieków tak, że mucha nie siada tongue_out
      • yenna_m Re: Ten też super - nic nie musi ;)) 09.08.13, 22:14
        ale uśmiechnięty śpioch big_grin
    • exina Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 10.08.13, 01:50
      To rzeczywiscie wielkie osiągnięcie sprawić, by kot coś zrobił, one nawet nie robią czegoś, co by im sprawiło korzysc, ale zbytnio rozbestwiło włascicielasmile
      Koty ogólnie uznawane sa za niewyuczalne, ale bardzo dobrze działa na nie efekt Pawłowa, tyle ze musi byc powtarzany często, konsekwentnie i musi nieść za sobą doskonałą nagrodę. Kary na kota nie działają. Chociaz wierzę w to, ze nauczył się, ze za dane zachowanie dostanie nagrode dzieki obserwacjom. Mysle, ze koty są sto razy bardziej łase na nagrodysmile Moja bestia nawet pół godziny po posiłku żebra jak ostatnia wychudzona ofiara losu, koty po prostu zrobia wszystko dla zarcia, bardziej niz psy.
    • koza_w_rajtuzach Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 10.08.13, 07:54
      no widzisz, bo koty to mądre zwierzęta smile.
      Miałam w dzieciństwie kota i on również był wytresowany. Już jako mały kociak nauczył się aportować - rzucałam piłeczkę, a on w zębach przynosił, często dla utrudnienia dawałam tę piłeczkę na szafę, piec i zawsze różnymi kombinacjami znalazł się na górze i przyniósł ją mi, chodził przy nodze, a kiedy jakiś pies podczas naszych spacerów się go czepiał, to mój kot nie uciekał, nie chował się, tylko jak trafił na wyjątkowo upierdliwego typa, to biegł za tym psem i chciał go "bić". Wyglądało to komicznie, jak pies uciekał przed kotem. Mój kot, a właściwie kotka, nie dała sobie w kaszę napluć, nie bała się psów i zawsze była gotowa do walki.
      Potem mieliśmy kocury, ale one już nie były takie.. wink
    • kiddy Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 10.08.13, 18:56
      Mój kocur jest stworem psopodobnym, on zresztą bardzo lubi psy i lepiej się z nimi dogaduje niż z innymi kotami. Jak najbardziej reaguje na wołanie, przede wszystkim na imię, ale na komendę "chodź!" też. Za to kotkę można wołać do zdarcia gardła, jak nie chce, to nie przyjdzie. Jak się ją woła po imieniu, to najwyżej majta ogonem, generalnie demonstracyjnie siada tyłem i można tak wołać do końca świata wink. Za to wie, czego jej nie wolno. Gdy siada na stole i wołam "zejdź!", to zeskakuje na JEDNO konkretne krzesło. Zawsze musi być odsunięte, żeby mogła na nie zejść.
      Koty są bardzo inteligentne, tylko że one tę inteligencję wykorzystują inaczej niż psy. Ze zdumieniem obserwuję, jak moje koty potrafią kombinować, rozpracowywać nowe sytuacje, szukać wyjścia z różnych sytuacji. Poza tym wyraźnie uczą się od siebie. Mają 1001 sposobów na to, żeby pańcia podniosła pupę i nakarmiła, żeby wejść do zamkniętego pokoju, zasygnalizować potrzebę posprzątania kuwety, pogłaskania i przytulenia.
    • nenia1 Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 10.08.13, 19:19
      Mój kocur jest geniuszem smile
      Na pewno reaguje na swoje imię, na chodź, na daj dziubka, na ptak, na mucha (i wie, że jak ptak to trzeba lecieć do okna, a jak mucha to rozglądać się po pokoju), na gwizd wychodzi z pokoju, na 3-krotne klaśnięcie, ucieka bo będę go gonić (tak się bawimy), na czeszemy się - też ucieka, tyle że pod łóżko, na "zważymy się" idzie do wagi, na możesz się przymknąć - miauczy dalej, ale jakby bardziej pod nosem smile
      • niutaki nenia:D 11.08.13, 11:51
        na możesz się przymknąć - miauczy dalej, ale jakby bardzi
        > ej pod nosem smile
        to mi sie najbardziej podobasmile
    • morgen_stern Re: Do kociar :) Mój kot umie robić siad na zawoł 11.08.13, 22:42
      Miałam kiedyś kotkę, która wspaniale i wytrwale aportowała, ale ona w ogóle była wybitnie inteligentna.
      Obecne też czasem to robią, ale raczej krótko i nie chce im się przynosić pod samą rękę smile za to są wspaniale wytresowane w jednej kwestii, nie muszę nawet dotykać transportera, kiedy trzeba iść do weta, wystarczy, że o tym pomyślę i koty zapadają się pod ziemię. Łowienie je to krwawa mordęga, raz kotkę w dwie osoby łowiłyśmy pół godziny, obie podrapane do krwi. U weterynarza we dwoje nie byliśmy w stanie jej utrzymać, wet dwa razy poszarpane rękawiczki zmieniał wink to jest bestia, nie kotka, a na co dzień przymilna i łagodna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka