Zastanawiam się nad zakupem tabletu. Mniej więcej zorientowałam się w cenach i funkcjonalności, ale cały czas rozmyślam, czy aby na pewno go potrzebuję.
Mam smartfona, ale korzystanie na nim z neta to udręka, ze względu na wielkość ekranu i 'zamulastość'. Tablet to oczywiście zupełnie nowa jakość. Zarówno jeżeli chodzi o prędkość jak i wygodę. Użytkowniczki tabletu - czy mając w domu komputer wolicie zalec z tabletem na sofie i w ten sposób przeglądać net? Czy to jest wygodniejsze na dłuższą metę?
Myślę, że tablet przydałby się na wakacjach, np. do planowania następnych punktów zwiedzania, szukania połączeń komunikacyjnych, informacji o obiektach, jako nawigacja, itd. Zabieracie tablety w podróż? Jak się sprawują? Nie jest to jednak zbyt ciężki sprzęt, który razem z porządnym aparatem jest zbyt dużym obciążeniem do noszenia przez cały dzień?
Intryguje mnie też kwestia obsługi ebooków. Wiem, że to nie to samo co E ink, ale czy da się? Czy odczuwa się duży dyskomfort z powodu świecenia ekranu? Mam prenumeratę jednego tygodnika i wydaje mi się, że chętniej bym go czytałą na tablecie niż robię to na kompie..
Wszelkie refleksje w temacie mile widziane