amoreska 18.10.13, 19:15 Jeśli tak - jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bi_scotti Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 18.10.13, 21:02 Co tam jakis film BTW, nie widzialam, sorry. Widzialas to: news.yahoo.com/firefighters-serenade-judi-dench-london-194452510.html No i dlaczego ja nie jestem firefighter? I dlaczego mnie nie bylo w tym pubie? Tez umiem zaspiewac "Hey Jude", naprawde umiem! Smutek ... smutek ... smutek i zal Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Od tygodnia się zbieram, żeby założyć wątek 18.10.13, 21:09 na ten temat> Wiec doczepiam się do pytania Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Od tygodnia się zbieram, żeby założyć wątek 18.10.13, 21:11 no cóż film nipowtarzalny, historia niesamowita, gra aktorów doskonała. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2002 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 07:20 Odświeżam wątek, bo właśnie przeczytałam książkę. Nie wiem czy na filmie też tak jest ale w książce uderzyło mnie spychanie opieki nad niepełnosprawnym na kobiety: -ojciec który po pracy siedzi w barze, żeby nie patrzeć na niepełnosprawne dziecko=dobry matka, której po latach opieki nad dzieckiem wysiadł kręgosłup, więc nie może zabrać syna z zakładu=zła -siostra, która założyła rodzinę i oddała brata do zakładu=zła brat, który został marynarzem i brata z zakładu nie wziął=dobry Odpowiedz Link Zgłoś
ilonka001988 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 10:24 Od razu przypomina mi się ta książka o dziewczynce z ZD, Poczwarka Terakowskiej. Pan miał w d. dziecko przez PONAD 10 lat. Wstydził się, nie zajmował, a matka po ścianach chodziła ze zmęczenia i rozpaczy. Potem pana oświeciło, że miał jakiegoś braciszka chorego z dzieciństwa, jak na skrzydłach przyleciał do domu, ale biedaczek nie zdążył nawiązać więzi, bo dziecinie się zmarło. Fanfary i oklaski, bo "zrozumiał". Szczęście przyszło potem, kiedy urodziło się kolejne, ZDROWE. A pani machnęła sobie kolejne dziecko z tym panem, który tak ją zrobił z poprzednim. Pan usprawiedliwony, czysty jak ta łza, bo się popłakał nad śmiercią córki. Odpowiedz Link Zgłoś
niecierpek_25 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 07:39 Świetna rola Kamila Tkacza - mały Mateusz. Dobry, młodziutki aktor. Przymierzam się właśnie do "Biegnij, chłopcze, biegnij" Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 08:45 Czytałam książkę jest świetna. I pomimo wydawałoby się ciężkiego tematu naprawdę można się przy niej pośmiać A co do roli kobiety to cóż niestety samo życie... i żadne gender nie pomoże świat jest stworzony dla przyjemności facetów) Odpowiedz Link Zgłoś
wpak Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 09:42 Film, że buty spadają. Polskie kino ostatnimi czasy miewa się naprawdę dobrze. Wiadomo, ze rola Ogrodnika i Tkacza zagrana znakomicie ale według mnie Jakubik z Kolak też nie odpuszczają. Samo życie. Nie jest łatwo mierzyć się z takim problemem i herosów życiowych brak ( co jest ogromnym plusem tej opowieści ). Nie ma tez co oceniać postaw dopóki samemu się podobnej rzeczy nie doświadczy. Po prostu świetny film. Odpowiedz Link Zgłoś