Dodaj do ulubionych

"Chce się żyć" - widział ktoś?

18.10.13, 19:15
Jeśli tak - jakie wrażenia?
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 18.10.13, 21:02
      Co tam jakis film tongue_out BTW, nie widzialam, sorry.
      Widzialas to: news.yahoo.com/firefighters-serenade-judi-dench-london-194452510.html
      No i dlaczego ja nie jestem firefighter? I dlaczego mnie nie bylo w tym pubie? Tez umiem zaspiewac "Hey Jude", naprawde umiem! Smutek ... smutek ... smutek i zal wink
    • misterni Od tygodnia się zbieram, żeby założyć wątek 18.10.13, 21:09
      na ten temat> Wiec doczepiam się do pytania smile
      • mama303 Re: Od tygodnia się zbieram, żeby założyć wątek 18.10.13, 21:11
        no cóż film nipowtarzalny, historia niesamowita, gra aktorów doskonała. polecam.
    • noname2002 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 07:20
      Odświeżam wątek, bo właśnie przeczytałam książkę. Nie wiem czy na filmie też tak jest ale w książce uderzyło mnie spychanie opieki nad niepełnosprawnym na kobiety:
      -ojciec który po pracy siedzi w barze, żeby nie patrzeć na niepełnosprawne dziecko=dobry
      matka, której po latach opieki nad dzieckiem wysiadł kręgosłup, więc nie może zabrać syna z zakładu=zła
      -siostra, która założyła rodzinę i oddała brata do zakładu=zła
      brat, który został marynarzem i brata z zakładu nie wziął=dobry
      • ilonka001988 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 10:24
        Od razu przypomina mi się ta książka o dziewczynce z ZD, Poczwarka Terakowskiej. Pan miał w d. dziecko przez PONAD 10 lat. Wstydził się, nie zajmował, a matka po ścianach chodziła ze zmęczenia i rozpaczy. Potem pana oświeciło, że miał jakiegoś braciszka chorego z dzieciństwa, jak na skrzydłach przyleciał do domu, ale biedaczek nie zdążył nawiązać więzi, bo dziecinie się zmarło. Fanfary i oklaski, bo "zrozumiał". Szczęście przyszło potem, kiedy urodziło się kolejne, ZDROWE. A pani machnęła sobie kolejne dziecko z tym panem, który tak ją zrobił z poprzednim. Pan usprawiedliwony, czysty jak ta łza, bo się popłakał nad śmiercią córki.
    • niecierpek_25 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 07:39
      Świetna rola Kamila Tkacza - mały Mateusz.
      Dobry, młodziutki aktor.
      Przymierzam się właśnie do "Biegnij, chłopcze, biegnij"
      • inez21 Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 08:45
        Czytałam książkę jest świetna.
        I pomimo wydawałoby się ciężkiego tematu naprawdę można się przy niej pośmiaćsmile
        A co do roli kobiety to cóż niestety samo życie... i żadne gender nie pomoże świat jest stworzony dla przyjemności facetówsmile)
        • wpak Re: "Chce się żyć" - widział ktoś? 08.04.14, 09:42
          Film, że buty spadają. Polskie kino ostatnimi czasy miewa się naprawdę dobrze. Wiadomo, ze rola Ogrodnika i Tkacza zagrana znakomicie ale według mnie Jakubik z Kolak też nie odpuszczają. Samo życie. Nie jest łatwo mierzyć się z takim problemem i herosów życiowych brak ( co jest ogromnym plusem tej opowieści ).
          Nie ma tez co oceniać postaw dopóki samemu się podobnej rzeczy nie doświadczy.
          Po prostu świetny film.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka