Dodaj do ulubionych

Program fat killers

20.10.13, 14:15
Obejrzałam wczoraj program o ludziach otyłych,którzy w 5-6m-cy tracą po 40-50kg!
Skóra wisi im niemiłosiernie,mam wrazenie ,że robi im się straszną krzywdę,że gubienie 50ciu kilogramów powinno trwać rok,półtora...czy tą skóre później się usuwa?
Czy program się skończy i zostaną pozostawieni sami sobie?
Macie doświadczenia w tej kwesti?
Wiem,że emama nigdy nie zrzucała 50ciu kgsmile
ale może ktos bliski?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Program fat killers 20.10.13, 14:32
      Zdaje się forumowiczka Peggy_sue ma do zrzucenia około 70 kg.
    • 18lipcowa3 Re: Program fat killers 20.10.13, 14:57

> Macie doświadczenia w tej kwesti?
      > Wiem,że emama nigdy nie zrzucała 50ciu kgsmile
      > ale może ktos bliski?
      > Pozdrawiam

Rosa chyba zrzuciła
    • jagienka75 Re: Program fat killers 20.10.13, 14:59
      Marek, który jest zawodowym kucharzem i ważył wcześniej ćwierć tony, zrzucił ponad 80 kg.
      Teraz prowadzący chce i wdrożyć program na ujędrnienie ciała. Ci do skóry, to chyba tylko plastyka wchodzi w grę, ale tu o tym nie mówią.
      Konrad, który prowadzi program, również borykał się kiedyś z otyłością.
      • mvszka Re: Program fat killers 20.10.13, 18:15
        > Konrad, który prowadzi program, również borykał się kiedyś z otyłością.
        >
        a dziś i tak nie wygląda najlepiej ,wcale nie jest szczupły, dodatkowo mocno napompowany na siłowni - okropne połączenie
        w dodatku jego podejście do ludzi których "ma pod opieką" jest strasznie drażniące - oni mają być żywą reklamą tego całęgo centrum "gaca" teksty jakie im posyła o podrównaniu poziomu wody w organizmie są ni przypiął ni przyłatał jeśli chodzi o widzów i formułę programów odchudzających, uczestnika, który złapał kryzys po prostu wywalił - nie mogę się na to patrzeć ani tego słuchać. Nie ma nawet co go porównywać jeśli chodzi o wygląd a i zachowanie z ciachem Jessie'm Pavelka, z którym seria "OBESE _ a year to save my life" leci na TLC
        • imogen0 Re: Program fat killers 20.10.13, 19:24
          Poszperałam w necie i dieta tego pana jest strasznie restrykcyjna,jak dla mnie szalona wręcz,ciekawe jak ci ludzie wyjdą potem z tej diety,czy nie będzie jo-jo...ale ma też trochę ludzi którzy schudli,dla mnie dziwny program autopromocyjny...
          • mozambique Re: Program fat killers 21.10.13, 12:14
            nie znam tego pana ale sądząć po wyglądzie jest chodżącą antyreklamą swej metody - koszmarnie "napuchnięty" jak od sterydów , w zawsze za małej marynarce ( zeby uwydatnic biceps chyba),
            twarz ponaciągana liftingiem chyba ( wygląda jak fantomas ze starych francuskich filmów)
            do tego solarka i żle, za mocno pofarbowane włosy

koszmar koszmar
    • rosapulchra-0 Re: Program fat killers 21.10.13, 08:07
      Dwa razy schudłam po kilkadziesiąt kg. Za pierwszym razem było c.a. 80 kg, za drugim 67 kg.
      Za pierwszym schudłam w ciągu roku i po operacji zmniejszenia żołądka. Został mi fartuch skórny, który mi wycięto. Za drugim razem schudłam tak dużo po długiej i wyniszczającej chorobie oraz półrocznym pobycie w szpitalu. Na początku moja skóra wyglądała bardzo źle, zarówno, brzuch, pośladki i piersi. W ciągu pół roku przy niewielkim wysiłku z mojej strony (długie spacery, biustonosz 24 godziny na dobę, ściągające majtki z bardzo mocnej lycry) wszystkie te wady pięknie zniknęły. Nie trzeba było mnie operować.
      • jamesonwhiskey Re: Program fat killers 21.10.13, 15:04
        jak dalas rade przytyc 70kg ze zmieniszonym zoladkiem ?
        • rosapulchra-0 Re: Program fat killers 21.10.13, 22:30
          Zdaję sobie sprawę, że nie pojmujesz tematu, że nawet zmniejszony żołądek w ciągu lat się rozciąga, a osoba z takim małym żołądkiem, gdy została po operacji bez wsparcia (psycholog, dietetyk, ćwiczenia, dieta, itp.), to po prostu w naprawdę krótkim czasie wraca do poprzedniego stanu.
    • aglod2 Re: Program fat killers 21.10.13, 22:12
      Osoba z większym bagażem schudnie szybciej i więcej, Ci co mają mniej chudną wolniej. Nie wiem jak ze skórą, wg mnie u nich nie jest najgorzej. Mi natomiast bardzo podoba się, że pokazuje rolę grupy, wsparcie, wpólne radzenie sobie z kłopotami, umiejętność pokonywania lęków, problemów.
      Dlaczego wyrzucać ludzi, to normalne jak się odchudzasz, że masz kiepskie i dobre chwile.

Z autopsji wiem niestety, że wcale nie odchudzanie się jest najgorsze, ale utrzymanie wagi po 2 i więcej latach.
    • feel_good_inc Chodzi o pokazanie szybkich efektów 22.10.13, 09:23
      80-90% z tych ludzi wróci do wagi wyjściowej w kilka miesięcy (ba, nawet tygodni) po tym, jak za drzwiami zniknie trener z psychologiem i prawdopodobnie skończą w gorszej kondycji fizycznej i psychicznej niż na początku.
      W zasadzie można by takie programy nazwać "jak się nie odchudzać" - restrykcyjne, obciążające organizm diety i ćwiczenia, zbyt szybkie chudnięcie które powoduje powstanie wiszących płatów skóry, która nie ma szans się zbiec i żadnego planu na najbliższą choćby przyszłość po diecie, poza propozycją wykupienia coachingu w ichnim ośrodku.
      Czy perspektywa zostania wygłodzonym koszmarkiem z worami wiszącej skóry za cenę drakońskich wyrzeczeń zachęca kogokolwiek do chudnięcia?
      • maj18-98 Re: Chodzi o pokazanie szybkich efektów 22.10.13, 09:56
        mam nadzieję ze nie wrócą do wyjściowej wagi, obejrzałam sobie ten program i jestem zszokowana tempem zrzucania wagi, dieta ok, ale ta siłownia by mnie pokonała, zdechlizna jestem, mogę zmienić dietę na dobre, więcej sie ruszać ale tu mowa o wielogodzinnych treningach, za względu na widowiskowość programu pewnie tak duzy ubytek wagi jest potrzebny, nie podobają mi się w programach tego typu te wszystkie konkurencje, zawody,ściganie się itp
        o ile wchodzenie na schody na początku programu miało sens, podobnie jak ładowanie kg cukru do wora żeby unaocznić ilość zgubionych kg to wszelkie zagrywki w rodzaju dzielenie na grupy, ściganie sie, zawody na plaży nie podobają mi się,
        uważam ze takim osobom potrzebna jest pomoc terapeutyczna a p.Gaca choć czasem stara sie udzielić wsparcia to psychoterapeutą nie jest,
        cóż, mam nadzieję ze uczestnicy zachowają szczupłe sylwetki i po programie
        • feel_good_inc Re: Chodzi o pokazanie szybkich efektów 22.10.13, 11:00
          maj18-98 napisała:
          > cóż, mam nadzieję ze uczestnicy zachowają szczupłe sylwetki i po programie

Nie zachowają. Kto będzie w stanie utrzymać taki reżim samodzielnie? No ale tego już kamery nie pokażą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka