Dodaj do ulubionych

laptop zabawka

29.10.13, 09:36
mozecie polecic cos fajnego dla 3 latka? w miare duzy ekranik...nie wiem jakie takie laptopiki maja opcje ale zalezy mi na powtarzaniu przerz dziecko slówek etc, moze jakies proste liczenie do 10...proste zabawy, szukam czegos nie badziewnego raczej rozwijajacego- super byloby gdyby byly jakies sekwencje, szeregi (pewnie marzeniewink dla 3 latka opoznionego w mowie...zeby go jakos dodatkowo pobudzic...
zwykly komp chowam bo tam juz wie jak wlanczac youtube , bajki a od tego chce go troche odciac.
Kiedy bawimy sie przy stole strasznie sie dekoncentruje wiec pomyslalam ze moze bardziej elektronika go zainteresuje.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: laptop zabawka 29.10.13, 09:38
      Ipad mini w ramce ochronnej?
      Rozwoj dziecka elektronika? Czarno widze. Tylko w opcji tablet + rodzic.
    • iwoniaw Re: laptop zabawka 29.10.13, 09:41
      Zrób mu na zwykłym kompie osobny profil i poblokuj to, czego nie chcesz, by włączał.
      Zabawkowy laptop nigdy nie zainteresuje dziecka, które już widziało i używało "normalny" komputer. Poza tym w sieci jest mnóstwo ćwiczeń, o jakich piszesz, w formie o niebo atrakcyjniejszej niż dowolna zabawka-laptop może zaoferować.
    • heca7 Re: laptop zabawka 29.10.13, 09:49
      Miałam dwa zabawkowe laptopy i żaden się nie sprawdził. Mam też syna z dużymi problemami logopedycznymi i nie było mowy aby powtarzał cokolwiek z zabawki. Zresztą czy Ty słyszałaś jak te laptopy mówią? To jest bełkot. Raczej poszukaj jakiegoś programu na zwykły komputer dla dzieci uczących się poprawnej wymowy. Mój syn jest bardzo zadowolony i chętnie na takim (u logopedy) pracuje.
    • podkocem Re: laptop zabawka 29.10.13, 09:57
      Wyrzucanie pieniędzy w błoto. Moja młoda ma dwa leappay - leżą nieruszane. Zadna zabawka nie wygra z prawdziwym komputerem.

> zwykly komp chowam bo tam juz wie jak wlanczac youtube , bajki a od tego chce g
      > o troche odciac.

No i? Teraz go naucz jak włączać gry edukacyjne i zachęcaj do zabawy.
    • jematkajakichmalo Re: laptop zabawka 29.10.13, 11:30
      Moja corka ma 3 (w 3 wersjach jezykowych), dwa firmy V-Tech i jeden inny. Te v-tech sa najlepsze moim zdaniem. Corka ma teraz 5 lat a jeszcze czasami po nie siega. Dodam, ze nie ma kontaktu z innymi urzadzeniami typu laptop, tablet czy inne cuda.
    • edelstein Re: laptop zabawka 29.10.13, 17:52

A w zyciu,to sie nie nadaje do nauki ani troche.
      Syn mial i to byla kasy wyrzucona w bloto.
    • lauren6 Re: laptop zabawka 29.10.13, 18:27
      Kup mu tablet.

W celu pobudzania mowy rozmawia się z dzieckiem, a nie kupuje mu się gadającą maszynkę. Roczniak może i się nauczy słówek od szczeniaczka uczniaczka. 3 latek potrzebuje nauki dialogu, czyli żeby druga strona reagowała na to co powie - tego mu laptop nie zapewni.
      • wtopek Re: laptop zabawka 29.10.13, 18:38
        mieśmy taki, dzieciaki spędziły przy nim wiele godzin smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka