butterfly_33 18.12.13, 17:33 Pierwszy raz w zyciu bede robila ciasteczka z moim 5 latkiem. Dziewczyny macie jakis wyprobowany przepis na takie ciasteczka, by dzieciom smakowaly W sieci jest tego sporo i nie wiem zupelnie co wybrac. Chce je robic z synem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: ciasteczka dla dzieci 18.12.13, 17:53 Ciasteczka się robi z córką. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly_33 Re: ciasteczka dla dzieci 18.12.13, 18:09 To ja wylamie sie z grupy i zrobie z synem Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: ciasteczka dla dzieci 18.12.13, 21:40 Jeśli priorytetem jest w miarę bezproblemowe robienie ciastek przez dziecko, to polecam półkruche: forum.gazeta.pl/forum/w,77,98461573,,kruche_ciastka.html?v=2 Wychodzą dość twarde, ale smaczne. I faktycznie ciasto nie rozpływa się przy dłuższym trzymaniu w ręce (co w przypadku małego dziecka jest nieuniknione). Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: ciasteczka dla dzieci 18.12.13, 21:52 ja polecam ciasteczka z lentylkami wg Ani Starmach ( i polecam tez Ani ksiązkę,bo jest prosta i fajna-PYSZNE 25) oto link do przepisu Kupiłysmy oryginalne lentilki,ale najfajniejsze wychodzą z tych malutkich które są dodawane do jogurtów-cała zabawa we wbijaniu ich w ciasteczka Na pewno Wam będą smakowac-tylko,nie zdejmujcie ich za szybko z blachy,lepiej poczekac az wystygną,bo wczesniej się kruszą Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Kruche orzechowo-maślane. 18.12.13, 21:50 2 szklanki krupczatki, szklanka cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenie, 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany albo jogurtu, 1 żółtko, czubata szklanka świeżo zmielonych orzechów włoskich, 25 dag masła ( z naciskiem na "masło". Margaryna popsuje wszystko). Zagniatasz to wszystko hakiem robota, albo własnymi rękami (nie polecam, to ciężka praca). Gotową porcję schładzasz w lodówce przez parę godzin (można też zamrażać i mieć na później). Wykrawasz dowolne kształty, pieczesz w 180 stopniach około 15 minut. Ps. Ze zmielonymi migdałami też dobre Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: ciasteczka dla dzieci 19.12.13, 04:52 Amoniaczki? Cos jak oreo wychodzi. Tylko zrob mase wczesniej moze? Choc w sumie ta mase sie najlepiej wyjada... Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: ciasteczka dla dzieci 19.12.13, 04:53 Albo maslane z maszynki do miesa... Najfajniejsze jak sie je wykreca... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ciasteczka dla dzieci 19.12.13, 08:54 mufiny, pierniczki, faworki, ciastka typu cookies z kawalkami czekolady. Robimy takie rzeczy z dziecmi, od kiedy maja mniej niz dwa lata. Mozecie razem zrobic nalesnki Odpowiedz Link Zgłoś