Dodaj do ulubionych

To czym się opychacie ? ;)

• kozauwoza Re: To czym się opychacie ? ;) 26.12.13, 09:22
      pasztet z ćwikłą własnej roboty
    • kawka74 Re: To czym się opychacie ? ;) 26.12.13, 10:21
      Śledzie w oleju. Kiedyś nie znosiłam, teraz sobie odbijam lata śledziowego postu.
    • edelstein Re: To czym się opychacie ? ;) 26.12.13, 11:49

Gimbusowe tekstybig_grin jeszcze tupnij tymi koscmi obciagnietymi skora.Wtedy na pewno ktos cie wezmie powaznie.
      .
    • asia_i_p Re: To czym się opychacie ? ;) 26.12.13, 18:16
      Pierożki grzybowe.
      Najlepiej byłoby z barszczem, ale po barszczu cukier mi skacze jak oszalały (cukrzyca ciążowa). Po samych pierożkach na szczęście nie.

W ogóle przez tę cukrzycę z opychania nici, mam jeść często, ale niewiele i chociaż głodna nie chodzę, to trochę mnie to uczucie tzw. lekkiego niedosytu męczy - liczę, że organizm się za parę dni przestawi na inne dozowanie kalorii i dyskomfort zniknie.
    • alpha.sierra Re: To czym się opychacie ? ;) 26.12.13, 18:24
      Apfelstrudel smile. Jestem w górach u rodziny męża, mieszczuchy z Żywca w Święta wsuwają strudel na ciepło, polany obficie gęstym likierem. Makowiec się chowa.
      • emwu55 Re: To czym się opychacie ? ;) 27.12.13, 10:44
        a ja mam katar, boli mnie głowa i nie mam apetytu. A zrobiłam takie dobre sałatki i pieczeń i śledziki w zalewie i pierniczki i pierożki. I szarańcza je a ja nie mogę.
    • aagnes Re: To czym się opychacie ? ;) 27.12.13, 11:12
      Pojadlam wszystkiego po trochu, ale wygrala zdecydowanie kaczka z jablkami, rolada makowa z bialym makiem i marcepanem i sandacz w galarecie, to wszystko jadlam dopiero wczoraj, wigilia i 1 - dzien swiat - jedzeniowo tak sobie - po pierwsze wigilie robilam ja, a wiadomo, ze jak sie robi jedzenie to sie pozniej jesc nie chce,poza tym powiem otwarcie - wirtuozem w kuchni to ja nie jestem, a 1 dzien u tesciowej, potrawy jak sprzed 40 lat i nawet nie o to chodzi, ze bez polotu, co po prostu wszystko samkuje tak samo, czy sledz, czy karp czy kapucha, jakos tak nieciekawie.
      ale koniec z tym zarciem kategorycznie i nieodwolalnie
    • werualta Re: To czym się opychacie ? ;) 27.12.13, 14:10
      sernik i piernik własnej roboty
      ryba w warzywach j.w.
      flaki gotowane przez moją mamę
      comber kupiony
      gęś robiona przez brata
      oraz karp wigilijny,
      to były najpyszniejsze jedzeniowe rzeczy tych świąt
      • guderianka Re: To czym się opychacie ? ;) 27.12.13, 14:17
        ryby-po grecku , pstrąg w sałatce, śledz w śmietanie i z porem, wczoraj u znajomych sandacz
        poza tym ciasta-makowiec, seromakowiec, sernik
        i tak cale dnie wink
    • neffi79 Re: To czym się opychacie ? ;) 27.12.13, 14:26
      rybami w kilku wersjach
      a opijam sie barszczem i kompotem z suszu
      wieczorem Jägermeister (na trawieniebig_grin) - cud na obżarstwo
    • jagienka75 Re: To czym się opychacie ? ;) 27.12.13, 14:31
      zjadłam wszystkiego po trochu i mimo to, że się nie "opychałam", czułam się pełna, jak balon.
      nie potrafię zjeść tyle, co kiedyś, choćbym chciała.
      nie da rady.

uwielbiam barszcz czerwony, którego gotuję 6 litrówbig_grin
      na dzień dzisiejszy zostało go tylko troszkę, dla każdego z nas po talerzu/kubku wystarczy.
    • blackauri Re: To czym się opychacie ? ;) 30.12.13, 03:08
      Wszystkim, co zawiera grzyby i kapustę. Szczyt rozpusty- kapusta z grzybami. Reszta potraw świątecznych mogłaby nie istnieć. Nie znoszę mięs, sałatek itd.
      Grzyby własnoręcznie zbierał Tatuś smile. Do popicia- Duch Puszczy, czyli bimber z samego środka Puszczy Białowieskiej- z sokiem malinowym domowej roboty wchodzi aż miło smile!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka