Dodaj do ulubionych

Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzania

23.01.14, 21:26
są waszym zdaniem w miarę skuteczne ?? Wiadomo , że zdrowa dieta, ćwiczenia ale co jeżeli chce się jeść?? Różne cuda są reklamowane typu aqua slim itp. ale czy coś jest choć odrobinę skuteczne? Macie coś wypróbowanego? Coś co spowoduje, że nie będę czuła "pustego żołądka lub go zapełni" ? Ewentualnie czy jeszcze jakieś herbatki ? Co na to ematka
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: 23.01.14, 21:32
      Adipex!
      • nowel1 Re: 23.01.14, 21:36
        Niedopuszczony w Polsce z powodu opisanych groźnych skutków ubocznych.
        • majenkir Re: 23.01.14, 21:40
          Ale nie pytala jakie sa dopuszczone, tylko jakie skutecznewink.
          • niunia19851 Re: 23.01.14, 21:41
            Używałaś ? Czy tylko z opinii z forum ?
            • majenkir Re: 23.01.14, 21:55
              Uzywalam I chudlam w oczach. A kupowalam z Polski.
          • mvszka Re: 23.01.14, 21:53
            no to jaja tasiemca niech łyka, a co tam, wykończyć się ale schudnąć
    • niunia19851 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:40
      A coś co idzie dostać w pl ?
    • shumi-mi-las Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:40
      Amfa i koks
      • niunia19851 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:42
        Amfa/koks chyba nie idzie w parze z zdrową dietą, ćwiczeniami wink
        • ichi51e Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 22:24
          Z cwiczeniami jak najbardziej... A dieta... Po co jesc na koksie?
    • m_incubo Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:44
      Najwyższą skuteczność mają plastry, najlepiej naklejane na usta. Zieeeew...
      • niunia19851 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:47
        Nie działa na mnie tongue_out
        • m_incubo Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:51
          Bo niepotrzebnie odklejasz przed posiłkiem wink
    • niunia19851 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 21:56
      Chodzi mi o coś legalnego i coś co mnie wykończy wink
      • feel_good_inc Nie ma 23.01.14, 22:16
        niunia19851 napisała:
        > Chodzi mi o coś legalnego i coś co mnie wykończy wink

Gdyby były, to przed aptekami stałyby kilometrowe kolejki.
    • niunia19851 Czyli nic takiego nie ma ? 23.01.14, 22:15
      Kurcze sądziłam, że jednak napiszecie że coś tam "x"... jest skuteczne ... chyba zostanie mi plaster na ...
      • feel_good_inc Re: Czyli nic takiego nie ma ? 23.01.14, 22:22
        niunia19851 napisała:
        > Kurcze sądziłam, że jednak napiszecie że coś tam "x"... jest skuteczne ... chy
        > ba zostanie mi plaster na ...

Idź do dietetyka (ale lekarza, a nie do pani o poziomie wiedzy jak z tego forum), zrób badania to się dowiesz co zrobić, żeby waga spadła.
      • naplaze Re: Czyli nic takiego nie ma ? 23.01.14, 22:24
        Efedryna.
        • ichi51e Re: Czyli nic takiego nie ma ? 23.01.14, 22:26
          Tez zakazana w pl(w suplach bo w tussipectcie chyba ciagle jest) koks lepszy imho
          • myelegans Re: Czyli nic takiego nie ma ? 24.01.14, 00:53
            mozna oczyszczac z syropow
    • klamkas Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 22:37
      A po co się truć przy okazji wprowadzania "zdrowego stylu życia"?

Dobra dieta (pod okiem mądrego lekarza), trening (najlepiej pod okiem dobrego trenera, ale każdy ruch dobrze robi figurze, byleby sobie krzywdy niewiedzą nie zrobić). Konsekwencja. Wsparcie najbliższych. Konkretny i realny cel. I przede wszystkim - dobra motywacja. Jak myślisz o jakichś świństwach, znaczy, że nie masz odpowiedniej motywacji, bo zależy ci na wyglądzie a nie zdrowiu i kondycji.
      • nusia271 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 22:43
        Właśnie, że myślę o wszystkim na raz, zadając w/w pytanie bardziej liczyłam na odpowiedź w stylu : w aptece do kupienia to i to ... dobra herbatka na pomoc w walce z redukcją tłuszczu , pomaga przyśpieszyć spalanie to taka i taka ...
        dziękuję za radę z tym dietetykiem - chyba tylko to mi pozostaje ..
        • nusia271 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 22:45
          coś źle zrobilam bo wyszlo ze pisalam podobny wątek
          tylko, że ja mam małe dziecko i nie wiem czy cos w ogóle mogę jeść/pić przy dziecku
    • yeerba antykoncepcyjne + dużo seksu = efekt murowany n/t 23.01.14, 22:56
    • mamma_2012 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 22:56
      Ponieważ odżywiam sie zdrowo, niskokalorycznie (1000-1400), ćwicze (aeroby), a efektów brak chetnie śie dowiem czy cos działa.
      Wiem, ze nie działa chrom (chociaz ja nie mam i nie miałam jakis szczególnych potrzeb slodyczowych, to moze dlatego), legalne termogeniki.
      Moj problem to głód, jesli zjem "normalny" nie objetosciowo, a kalorycznosciowo obiad (np. w restauracji czy u kogos), to jestem najedzona długo. Mityczne 5 posiłków powoduje, ze ciagle jestem głodnasad
      Ja chyba sobie zeszyje nie żołądek a ustauncertain
      • mamma_2012 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 23:04
        A dietetycy to spece dla ludzi bez dostępu do książek i netu, zupełnie odradzam.
        W 100% przestrzegalam zaleceń i co? I nicwink
        Zapłaciłam kupę kasy za niusy jak z onetuuncertain i gdybym była jedyna to uznalabym, ze jestem beznadziejnym wyjątkiem
        , ale skoro 3 koleżanki u 3 "dietetykow" miały takie efekty, to juz cos musi byc na rzeczyuncertain
        • klamkas Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 23:20
          Byłaś u lekarza, czy u specjalisty hebralajfu czy innego cudaka?

Mamy "rodzinną" pediatrę, która specjalizuje się też w dietetyce. Moją mamę (w wieku 50 lat!) wyciągnęła z migren, tylko dietą. Bratowa ma problemy z tarczycą, okropne problemy z wagą i od kiedy stosuje się do zaleceń znajomej pani doktor, regularnie traci na wadze. Przyjaciółka pozbyła się u niej nawracających grzybic, które męczyły ją od wielu lat.

Z dietetykiem jak z każdym innym specjalistą - są dobrzy i są tacy, którzy dobrych udają.
      • ichi51e Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 23:12
        Po 5 posilkach jestes glodna bo takie wlasnie napedza spalanie :p - czlowiek jest stworzony do zarcia rzadko - wtedy dobrze sie zapasik robi i wieksza szansa na przetrwania jak glod przyjdzie... ja jak jadlam co 3h to wylam z glodu jak nadchodzil czas posilku - a zla bylam jak osa - musialo to zarcie byc bo inaczej gotowa bylam zabijac big_grin
        • yeerba Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 23:31
          ichi51e napisała:

> Po 5 posilkach jestes glodna bo takie wlasnie napedza spalanie :p - czlowiek je
          > st stworzony do zarcia rzadko
          - wtedy dobrze sie zapasik robi i wieksza szansa
          > na przetrwania jak glod przyjdzie...

nie do końca.
          Ja jem rzadko. 1-2 posiłki dziennie, SERIO. Około południa 2-3 kanapki z pieczywa pełnoziarnistego, potem około 17-stej zjadam to, czego dziecko nie zjadło na obiad (a że często zjada wszystko, więc albo nic, albo coś skubnę innego). I ten zapasik właśnie na czarną godzinę organizm sobie gromadzi z każdego posiłku, bo nie wiadomo kiedy będzie jeść kolejny raz. Taki cwany jest skubaniec.
          Słodyczy nie lubię (jeden dzień w m-cu mnie nachodzi, wtedy kostka czekolady i 2 łyżeczki cukru z cukiernicy spokojnie starczają).

Rano sam zapach kanapek, które robię do szkoły mnie odrzuca. Nie jestem głodna rano.
          Jak dietetyczka kazała jeść 5 posiłków (przy czym owoc to też posiłek lub koktail warzywny), to myślałam że się zrzyg.. nie ma opcji, żebym tyle jadła. 2 posiłki to maks. Żarcie mi kompletnie obrzydło na tej "diecie" i do wszystkiego musiałam się zmuszać.
          ALE jak próbowałam te 5 posiłków wcinać (1 dzień 5, potem stanęło na 3) to waga spadła o 3 kilo - samoistnie w ciągu 5 tygodni.

Potem zarzuciłam dietę, bo nie dość że 5 posiłków zajmowało mi czas, to jeszcze na nic nie miałam chęci.

Zatem... będę się uczyć jeść bardziej regularnie, bo to daje efekty.
          Ale co jeść? Wszystko jest fajne, kiedy nie trzeba tego jeść. A tu trzeba bilansować: owoc, ryba, mięso, nabiał, ziarna zbóż, warzywa... no bez przesady... mi się nie mieści.
        • black_halo Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 00:07
          Jest glodna bo takie zarcie napedza produkcje insuliny, ktora obniza poziom cukru we krwi. Tak naprawde znacznie lepiej jesc 3 razy dziennie bez podjadania. 3x500-600kcal. Odkad tak jem to powoli chudne, na 5 malych posilkach tylko chodzilam i szukalam co tu podjesc.
      • feel_good_inc Zaraz zaraz... 24.01.14, 09:31
        mamma_2012 napisała:
        > Ponieważ odżywiam sie zdrowo, niskokalorycznie (1000-1400), ćwicze (aeroby), a
        > efektów brak chetnie śie dowiem czy cos działa.

Ty jesz 1000-1400kcal, ćwiczysz i NIE CHUDNIESZ?
        To masz:
        a) poważne schorzenie metaboliczne i powinnaś w te pędy lecieć do lekarza lub
        b) masz na tyle małe zapasy tłuszczu, że nie za bardzo masz z czego chudnąć lub
        c) nie liczysz ile tak naprawdę zjadasz i jest to jednak więcej.
    • jola-kotka Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 23:08
      Amfetamina skuteczna jest i to bardzo.
    • salsadura Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 23.01.14, 23:11
      Ja na początku diety wspomagam się aplefitem. Pomaga przetrwać tydzień, max 10 dni, gdy ciśnie mnie największy głód wink.
      Potem żołądek się przyzwyczaja do mniejszych porcji i daję radę smile.
    • myelegans Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 00:52
      Zadne, napelniaja one, ale nie zoladek i tylko portfel i nie Twoj tylko sprzedajacego.

Jeszcze takich nie wynalezli, no mozesz narkotykow sprobowac, one hamuja apetyt, ino uzalezniaja i troche drogo wychodzi i jeszcze dilera musisz dobrego znalezc.
    • rosapulchra-0 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 01:49
      Żadne nie są skuteczne, za to potrafią nieźle namieszać w metabolizmie, więc osobiście nie radzę ich brać.
      • maxivision Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 06:10
        NIE MA skutecznych tabletek na odchudzanie, możesz sobie darować. Owszem, są produkty (naturalne!) nieco poprawiające przemianę materii. Ale ich koszt nie jest wart efektu. Moja sąsiadka doszła do wagi 125kg przy wzroście 164cm. Kiedy zaczęły jej wysiadać stawy i boleć kręgosłup powiedziała dość. Nie stosowała żadnej diety, tylko konsekwentnie zmieniała swoje nawyki żywieniowe - najpierw wyeliminowała obżeranie się wieczorami, zrezygnowała z alkoholu. W następnym tygodniu zrezygnowała ze słodyczy. W następnym przestała podjadać między posiłkami. Zaczęła spacerować, inny ruch na razie nie był wskazany. Efekt? 30 kg w ciągu czterech miesięcy i dalej leci, bo już może jeździć na rowerze - ze mną jeździ, stąd to wszystko wiem.
    • sonniva Najlepszym wspomagaczem odchudzania jest 24.01.14, 07:00
      bieganie.
    • mid.week Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 07:24
      Coś co spowoduje,
      > że nie będę czuła "pustego żołądka lub go zapełni"

1,5-2l wody dziennie.
      • re.ne Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 09:10
        Błonnik z ananasem i CLA + dużo płynów.
        Mi pomaga, ale kawa i herbata bez cukru
    • aagnes Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 09:24
      Ja tam schudlam trwale i szybko na meridii, teraz oczywiscie juz nie ma, na mnie zadzialala ekstra. nie rozumiem dlaczego dorosly czlowiek nie moze podjac decyzji o braniu jakiegos tam specyfiku na wlasne ryzyko, dlaczego ludzi sie traktuje w niektorych sprawach jak polglowkow. gorzaly mozna sie opic ile sie chce, debile z silowni moga byc nafaszerowani jakims gownem legalnie, zakupionym w jednym z miliona sklepow, a tabletek na odchudzanie nie mozna kupic. to jakas paranoja.
      • quba Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 09:38
        Aagnes, to walka koncernów. Ktoś dużo zapłacił, żeby produkt innego koncernu farmaceutycznego ( meridia) był zakazany w całej unii. Jedyny skuteczny lek za bardzo napełniał kieszenie jego twórcy.

Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza. Tradycja naszych dziejów jest warownym murem, to jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza... To jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje, od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy.
      • marianna72 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 10:13
        aagnes napisał:

> Ja tam schudlam trwale i szybko na meridii, teraz oczywiscie juz nie ma, na mni
        > e zadzialala ekstra. nie rozumiem dlaczego dorosly czlowiek nie moze podjac dec
        > yzji o braniu jakiegos tam specyfiku na wlasne ryzyko,

Aagnes a bedzie sie tez leczyla na wlasny koszt czy bedziesz pedzic do lekarza na koszt podatnikow jak ci zdrowie siadzie .Jak z godnoscia umrzesz bo bralas jakies swinstwa to sobie je bierz " na zdrowie"....
        • aagnes Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 12:43
          skutki otylosci tez sa kosztowne dla podatnika (choroby spowodowane ww). zreszta to juz tez bylo przerabiane na tym i innych forach - czy leczyc palaczy, pijakow, narkomanow itp itd...
          z tego co wiem znakomita wiekszosc lekow moze powodowac srodki uboczne i je powoduje u niektorych ludzi, dlaczego akurat leki na odchudzanie mialyby byc pod tym katem traktowane gorzej. dlaczego w innych krajach moga byc dostepne a u nas nie?
    • thea19 na tluszcz dziala L karnityna 24.01.14, 09:43
      ale tylko w polaczeniu z wysilkiem fizycznym. takim konkretnym. chrom z kolei ogranicza ochote na slodycze, obniza ldl a podwyzsza hdl ale w nadmiarze jest podobno rakotworczy.
      a od siebie dodam: odstawic wszelkie wyroby maczne oraz bialy ryz.
    • mindtriper Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 09:47
      Mam za sobą kilka lat anoreksji, potem wszelkiej maści odchudzania.
      Przerobiłam i adipeks i ziółka z apteki i fatburnery dla kulturystów.
      Wszystko, owszem, jest bardzo skuteczne do zrzucenia wagi na chwileczkę (na jakiś termin, typu wesele), ale za moment WSZYSTKO wraca.
      Wyłącznie zmiana trybu życia i odzywiania się ma sens.
      • montechristo4 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 09:58
        Therm Line II. Ogranicza apetyt, szybciej spalasz. Efekty uboczne - non stop jest gorąco, suchość w ustach, więc trzeba dużo pić. Może powodować bezsenność.
        A jednocześnie jesteś jak nakręcona cały dzień.
        Nie wskazane u osób z problemami krążeniowymi, bo podwyższa ciśnienie.
        Ale działa. Naprawdę.
    • 59kg ok, to ja doradzę :) 24.01.14, 10:09
      dobra, to ja doradzę wink

po 1 herbata z pokrzywy (ja piję skrzyp i pokrzywę) - usuwa nadmiar wody z organizmu, przy czym świetnie działa na skórę, włosy i paznokcie
      po 2 - siemię lniane (nie mielone) źródło omega 3-6-9, wspomaga perystaltykę jelit, pomaga w trawieniu, plus wllosy, skóra i paznokcie
      suplementacja omega - 3 , ja mam z olimpu, biore tak 2 dziennie (zalecana dawka to 1, ale to tran, nie przedawkujesz), pomaga w zachowaniu stalego poziomu insuliny, (o omega-3 można dużo w necie poczytać)

poza tym węglowodany tylko na sniadanie, lub wcale - jeśli przyjmujesz węgle między treningami w czasie dnia
      no i ruch, organizm przyzwyczaja sie do ruchu, tylko na poczatku trzeba go troche do tego pozmuszac smile

mam nadzieje ze pomoglam
    • d.o.s.i.a Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 11:30
      A dlaczego masz miec pusty zoladek? Przy normalnej diecie jak masz pusty zoladek to jesz.
      • marina2 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 13:44
        żucie gumy -ruch szczęki powoduje wysłanie sygnału do mózgu,że się najadasz.
        żucie kawy zielonej w ziarnach-j/w
        • berlin30 Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 14:40
          seler naciowy, miedzy posilkami jak jestes glodna, malo kalorii I zapelnia brzuch a dodatkowo ma duzo witamin I pomaga na odchudzanie. oczywiscie najlepeij na surowo.
          • mhanutka Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 19:50
            Kilka lat temu w odchudzaniu pomogły mi kapsułki popijane dużą ilością wody, nazywało się toto Ananas. Nie wiem , czy jeszcze istnieje. Dawało efekt wypełnienia żołądka, ale głowy nie dam czy sama woda nie dałaby tego samego skutku.
    • mia_siochi Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 24.01.14, 19:57
      Meridia, to było cudo...
      (wiem, że wycofane, tak się rozmarzyłam tylko...)
      wink
      • meridia.zelixa Re: Jakie tabletki czy inne wspomagacze odchudzan 31.01.14, 21:02
        www.zlotadieta.pl.tl
        tu mozna zamowic zelixe,a takze meridie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka