Dodaj do ulubionych

białe drzwi wew.

28.01.14, 11:43
czy któraś z Was ma w mieszkaniu białe drzwi i może polecić firmę, model?
jak się użytkują?
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 11:48
      miałam do wyboru białe lub dąb bielony. Wzięłam bielone i trochę żałuję bo białe sa pięknesmile
      W jakim stylu masz mieszkanie?
      • sarah_black38 Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 11:55
        Ja nie mam , ale żałuję że nie kupiłam białych. Jakichkolwiek.
      • kamire12 Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:10
        chce kupić białe, ale prawie nigdzie nie ma na sklepach na żywo. tylko z katalogusad
        mieszkanie w tylu skandynawskim. remont generalny.
        podłogi kupiłam dąb pastelowy, takie jasne raczej, mają być białe listwy przypodłogowe, te wysokie, płaskie.
        chce białe drzwi z ościeżnicami. takie, żeby nie było widać łączeń.
        mąż wybrał Porta Koncept i jest podobno kolor Super Mat biały. Ale nikt nie ma tego na żywo. Znalazłam na internecie linka:
        www.zmontazem.pl/realizacja,porta-koncept_biale,r661.html
        nie wklejam zdjęć, bo autor tam zastrzega, że zabrania.
        chce kupić raczej takie jak na zdjęciach, ale chyba mniej przeszkleń, a w łazience tylko u góry.
        Sama nie wiem....może zrobić przeszklenia na całości?
        Na co zwrócić uwagę.
        Musze pilnie wybrać model....bo trzeba powiększyć otwory w ścianachsad
        • ivaz Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:55
          Ja mam białe drzwi, pełne firmy Polskone, model - Modern II, poza tym drewnianą lekko bieloną debową podłogę i białe listwyhttps://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2733281,2,63,DSC03838.html
          jestem zadowolona z użytkowania, a jeszcze bardziej z efektu wizualnego
          • ivaz Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:04
            jeszcze raz spróbuje wkleic zdjęcia jak to u mnie wygląda, moze sie uda
            [img]https://fotoforum.gazeta.pl
            • ivaz Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:07
              • ivaz Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:08
                i jeszcze raz
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/kS8k42eVO4U2YacqxB.jpg a jak sie nie otworzy zdjęcia są w mojej galerii
                • kamire12 Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:09
                  i ajki kolor jest na ścianie w przedpokoju: bardziej szary, czy cappuccino?
          • kamire12 Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:08
            bardzo ładne mieszkanie.
            ja nie chce pełnych drzwi. ale te listwy mi się bardzo podobają. Jesteś w stanie podać model lub gdzie były kupione, czy są z MDF czy to coś innego?
            • ivaz Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:25
              Listwy kupiłam w Warszawie na Bartckiej sa z MDF, wysokośc chyba 7 cm, a ściany to zależy jak swiatło pada, w słonecze dni sa kamienno szare, przy światle sztucznym maja zupełnie inną barwę, w każdym bądz razie to farby Caparola z mieszalnika i chyba kolo rnazywał się Grenadin, czy jakos tak, musiałbym sprawdzic dokładnie.
    • kietka Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:00
      ja mam białe drzwi wewnętrzne, sosnowe malowane na biało (nie bejcowane) fma Ronkowski
      jestem zadowolona, tylko pamietaj, zeby zamawiac u producenta, bo ja mam od dealera podłog (kupowałam razem) i troche sie na tym przejechałam.
      Jednak drzwi generalnie bardzo ok.
      • kietka Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:01
        drzwi
    • babcia.stefa Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:02
      Mam Polskone Fiord, na razie nic im nie dolega.
    • atenette Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:10
      Mam białe Porta Wiedeń. Ich minusem jest to, że mają strukturę drewna i obawiam się, że będą się przez to bardziej brudzić. Teraz kupiłabym gładkie np. wspomniane polskone.
      • babcia.stefa Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:36
        No właśnie, często pojawiają się wobec Polskone zarzuty, że są "plastikowe". No są, ale mnie to w ogóle nie przeszkadza estetycznie, a czyści się je bardzo dobrze. W mieszkaniu mieliśmy takie udające drewno i brud właził w te rowki.
    • ichi51e Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:21
      Mam biale. Uzytkuja sie normalnie - jak drzwi. Lazienkowe pies podrapal (od zewnatrz nim ktos na zawal zejdzie- chowalismy tam pilke) do drewna ale jak nie masz psa czy innego drapaka to zuzycia zadnego nie widze.
      • naturella Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:26
        Mam Porta Wiedeń z modułem retro, takie jak tutaj: www.budus.pl/images/towary/full/aranz_retro_a_villadora_delarte__novum_2010_1__kopiowanie_.jpg
        Do tego białe listwy przypodłogowe, wysokie.
    • kj-78 Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:24
      Ja tez mam biale, uzytkuja sie jak kazde inne, ja jestem bardzo zadowolona
    • loola_kr Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:41
      ja mam najzwyklesze białe, teraz będę wymieniać na bezprzylgowe. Chyba Pol-Skone L-Projekt albo Simple Duo. Musze obejrzeć "na żywo". Chciałam jak najprostsze lakierowana na połysk, nie lubię frezów.
    • kaamilka Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 12:46
      mam białe, ale producenta nie pomnę
      wiem na pewno, że przy remoncie generalnym rzeczy które ciężko wymienić (np. instalacje) wybieraliśmy bardzo dobre jakościowo, a te które łatwiej zmienić (np. drzwi) wybieraliśmy o niekoniecznie najwyższej jakości z myślą, że jak się trochę z kasą odbijemy to wymienimy na lepsze
      a więc śmiejemy się, że drzwi są z tektury, tzn. naprawdę były tanie (600,- z ościeżnicą) ale nic się z nimi nie dzieje i wyglądają ok
      mam też bielone deski (nie panele) oraz właśnie białe wysokie listwy przypodłogowe
    • milanak Re: białe drzwi wew. 28.01.14, 13:55
      Mam białe drzwi pol-skone model simple z szybą, prezentują i użytkują się super.
    • mea8 Re: białe drzwi wew. 27.10.21, 12:34
      Mam białe drzwi, od 9 lat użytkowane. Są jak nowe. Niestety nie pamietam zupełnie modelu. Innych niż białe nie wyobrażam sobie.
      • mea8 Re: białe drzwi wew. 27.10.21, 12:35
        Kurde no i nabrałam się na jakies wykopalisko sad
        • solejrolia Re: białe drzwi wew. 27.10.21, 12:44
          Nie szkodzi smile

Ładne smile (też mam białe. )
    • dolores12 Re: białe drzwi wew. 27.10.21, 12:42
      Mam od 8 lat Polskone Fiord białe. Ładne, ale na krawędziach się lakier powycierał, poza tym brudzą się niemiłosiernie, widać każdy najmniejszy brudny odcisk palca. W wykańczanym nowym domu już tego błędu nie popełniłam - będą w okleinie drewnopodobnej.
    • jowita771 Re: białe drzwi wew. 27.10.21, 13:08
      A ja nie polecam, siostra ma te drzwi, każde się wykrzywiły, trzeba całym ciałem docisnąć, żeby w ogóle zamknąć, porażka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka