rosapulchra-0 05.02.14, 14:59 Tutaj więcej takich smaczków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 15:05 To jest umysł sowieckiego człowieka, tego nie ogarniesz Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 15:26 Nie zapomnę toalety w pewnym hotelu w Odessie. Było to całkiem duże pomieszczenie, w którym pod przeciwnymi ścianami, przedzielone bocznymi ściankami były tzw. toalety. tzw., bo to były dziury w podłodze z zaznaczonymi miejscami na stopy. Żadna z tych toalet nie posiadała drzwi, więc gdy ty załatwiałaś potrzebę fizjologiczną, mogłaś sobie spokojnie oglądać panie załatwiające swoje potrzeby pod ścianą na przeciwko. Co ciekawe, w tej toalecie okno było na całą ścianę, całkowicie przezroczyste, a dwa skrajne kibelki mieściły się pod tym oknem, tak że swobodnie było widać z zewnątrz załatwiającą się kobietę. Ok, to było w 1991 roku, czyli bardzo dawno temu, jednak z tego, co widzę, niewiele się w Rosji zmieniło O wąskich rurach kanalizacyjnych i wyrzucaniu zużytego papieru toaletowego w toalecie umiejscowionej w bezpośrednim sąsiedztwie kuchni, w której się jadło, to nawet wspominać mi się nie chce. Za to wspomnę o pięknym, wówczas nowoczesnym osiedlu we Lwowie, gdzie bieżąca woda, tylko zimna była przez trzy godziny rano (6 - 9) i trzy godziny wieczorem (18 -21). Powodem tego, tak mi się tłumaczyli mieszkańcy tegoż osiedla, był fakt, że Lwów nie leży nad rzeką, więc woda musi być reglamentowana. Ehh, Rosija, mateczka nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 15:49 mała uwaga , Odessa nie leży w Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 15:53 Byłam tam w 1991 roku, fakt, nie była to Rosja, a Związek Radziecki, lecz to ostatnie powiedzenie było wówczas bardzo aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 15:48 Coś carowi Rosji nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 16:50 Razem raźniej a na innym nawet publikę można mieć Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Absurdy Soczi. Widziałyście? :D 05.02.14, 16:50 ofsajd.onet.pl/newsy/absurdy-igrzysk-olimpijskich-w-soczi/sr3s0" border="0" alt="https://ofsajd.onet.pl/newsy/absurdy-igrzysk-olimpijskich-w-soczi/sr3s0"> Odpowiedz Link Zgłoś