a1ma 27.02.14, 00:48 Potrzbuję inspiracji, bo nie znam się na tym za bardzo - szukam na prezent jakichś wypasionych gadżetów rowerowych, przychodzi Wam coś do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burina Re: rowerowe bajery 27.02.14, 00:53 A ten obdarowywany, to jak jeździ? Rowerzysta miejski czy sportowy? Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 00:56 Weekendowy Trasy w terenie, ale nie jakieś wyczynowe. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:04 To ja się pytam! Są chyba jakieś akcesoria ponadstandardowe, bez których jeździć się da, ale z którymi jest przyjemniej? Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:07 Myślałam na przykład o czymś takim: allegro.pl/pulsometr-do-smartfona-beurer-pm-250-bluetooth-i4007555678.html Ale nie mam pojęcia, czy to ma sens. Mam nadzieję, że jakieś cyklistki mi podpowiedzą coś fajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:00 Mlody dostal od wujka na gwiazdke takie ustrojstwo co sie w szprychy wpina, duzo swiatelek i ma swiecic. Nie probiwalismy jeszcze wiec nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:05 Nie, to ma być dla dorosłego rowerzysty. Coś trochę, hmm, konkretniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: rowerowe bajery 27.02.14, 09:15 Topeak robi super super torby rowerowe. Tu masz www.topeak.com Dalej - spodnie z wkladka (np foxx) rekawiczki zelowe lusterko(!) ubranko rowerowe Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:19 koszyk na psa, przyczepka, fajne sakwy ( np skorzane) albo kuferek, komplet do grzebania przy rowerze, dizajnerski dzwonek, zapiecie , wieszak na rower ,licznik, gps, bagaznik ( np na przod) Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:27 A coś większego? I dla faceta, więc lepiej żeby miało jakąś zaawansowaną technologię, może jakaś elektronika? (jak powszechnie wiadomo, rzeczy z bluetoothem są lepsze niż rzeczy bez blueootha ) Myślałam też o czyms z ubrania, może jakaś kurtka wypasiona? są takie specjalistyczne, ma to sens? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: rowerowe bajery 27.02.14, 01:36 ciuchy zawsze sie przydadza albo trenażer jakby chcial czesciej i nie tylko wycieczkowo trenowac Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: rowerowe bajery 27.02.14, 08:17 taka "podkladka " ktora zmienia rower zwykly w rowerek treningowy Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: rowerowe bajery 27.02.14, 02:48 Większy i dla faceta to może model roweru opracowany dla armii szwedzkiej specjalnie do jazdy po śniegu - z 50kg ustrojstwo waży... Imho elektroniczne gadżety są bez sensu - o wiele bardziej na komfort jazdy, poprawę wyników, motywację wpływają właśnie dobre ubrania. Np. jak masz dobrą kurtkę przeciwdeszczową, to deszcze przestaje być wymówką na odpuszczenie wyjazdu. No chyba że to przypadek, który rowerami zainteresował się tylko ze względu na możliwość eksplorowania nowej działki gadżetów. Ale wtedy pewnie i tak wiesz o takich gadżetach mniej niż zainteresowany. Nie wiem też, co masz na myśli pisząc 'większy' prezent. Dobre sakwy (Ortlieb) to wydatek rzędu 500 - 700zł, torba na kierownicę 300zł. Porządny kask to ok. 400zł. Kurtka około 1000zł. Okulary też z 400zł. I to są rzeczy, na które ciężko się wydaje pieniądze początkującemu (no bo przecież można wziąć plecak, są plastikowe poncza, okulary za 20zł), a które rzeczywiście zmieniają komfort jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: rowerowe bajery 27.02.14, 03:10 Po chwili zastanowienia: z elektroniki to może ładowarka usb? Wszelkie gpsy i pomiary trasy można smartfonem oblecieć, tylko te baterie tak się szybko wyczerpują. Tu masz trochę inspiracji na odjechane prezenty. Ja np. za rękawiczki z kierunkowskazem to bym Cię po stopach wycałowała, bo to jest dokładnie coś, czego mi brakuje www.brit.co/bike-gadgets/?utm_source=Facebook&utm_medium=Referral%20&utm_campaign=bikegadgetstextonly Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 03:50 Dzięki Właśnie o coś takiego mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: rowerowe bajery 27.02.14, 08:22 Nie odmówiłabym zwykłej żelowej nakładki na siodełko Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 27.02.14, 12:30 Wielkie dzięki, naprawdę Masz rację z tą elektroniką w sumie, korzysta za każdym razem ze smartfona i gps na pewno nie jest mu potrzebny, myślałam może o jakimś kompatybilnym ze smartfonem dodatku (typu ten pulsometr np). Ale jak mówicie, że ciuchy i akcesoria lepsze, to poszukam tam. A buty? Ważne są fajne buty na rowerze, czy ważniejsza kurtka? Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: rowerowe bajery 27.02.14, 12:40 Klucz wielofunkcyjny ma nawet funkcje do skuwania łańcucha Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: rowerowe bajery 27.02.14, 12:45 No tak przy elejtronice to dosc siermierżne Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: rowerowe bajery 27.02.14, 13:22 Moj małżonek był bardzo zadowolony z porządnej lampki na kierownicę, mozna ją odczepić i używać jako latarki. Taka lampka to wydatek od 150 zł wzwyż. Odpowiedz Link Zgłoś
helufpi Re: rowerowe bajery 27.02.14, 18:12 Nie kupuj bajerów do przyczepienia do roweru, naprawdę, szansa, że obdarowanemu będzie od nich przyjemniej jest niewielka. Może jakiś talon na generalny przegląd i smarowanie w dobrym warsztacie? Albo coś, co się zużywa - może rękawiczki, zestaw łatek (choć te ostatnie chyba nie występują w wariancie wypasionym). Albo przewodnik po trasach wycieczkowych w jakimś fajnym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 02.03.14, 22:51 Nie, nie chodziło mi o nic do przyczepienia, tylko jakieś akcesoria lepszej jakości, nie podstawowe. Myślę teraz nad kurtką albo butami - co przydaje się bardziej? (chyba wezmę buty, bo kurtka za 1-2 miesiące nie będzie już potrzebna) Odpowiedz Link Zgłoś
jestnaswielu Re: rowerowe bajery 02.03.14, 23:21 kup sobie rower i jeździj z facetem - może o to chodzi? ale jeśli nie - to może: uchwyt na komórkę na kierownicę??? nie reklamuję - tylko pokazuję i objaśniam Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: rowerowe bajery 03.03.14, 00:47 Noo, przez najbliższe kilka miesięcy nie pojezdze Uchwyt ma, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
lisciasty_pl Re: rowerowe bajery 02.03.14, 23:53 a1ma napisała: > Potrzbuję inspiracji, bo nie znam się na tym za bardzo - szukam na prezent jaki > chś wypasionych gadżetów rowerowych, przychodzi Wam coś do głowy? Polecam "airzound", facet będzie zachwycony :] Odpowiedz Link Zgłoś