Dodaj do ulubionych

Masaż tajski

06.03.14, 10:33
Miała któraś z was? Zamierzam się dopieścić jakoś i szukam sobie fajnego masażu, miałam masaż kamieniami - fajny był (chociaż mój mąż powiedział, ze on mnie może kamieniami za pół ceny wymasować, albo np. wdrożyć jakiś program innowacyjny, np. patelnią big_grin), no i klasyczny czy relaksacyjny. Chciałam spróbować masażu tajskiego (bardzo popularny w Norwegii ostatnio), ale fotka mnie trochę przeraża big_grin
www.noadthai.no/massasje/thaimassasje/
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Masaż tajski 06.03.14, 10:37
      Ja korzystam,wbrew temu Jak to wyglada zupelnie nie boli.Za to po masazu usypiam na stojaco.Biore 90minut.
    • mx3_sp Re: Masaż tajski 06.03.14, 10:39
      nie ma czego się bać:

https://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201304/1366202680_gobwgk_600.jpg
      • edelstein Re: Masaż tajski 06.03.14, 10:44

Co za durny demot.W masazu tajskim nikt po tobie nie chodzi.
        Moim zdaniem tajski jest najlepszy.Wielokrotnie bylym na klasycznym i po nim nie czulam sie tak odprezona Jak po tajskim.
      • aquella Re: Masaż tajski 06.03.14, 12:29
        to jest dewiacja zwana (chyba) ugniataniem, są panowie którzy lubią jak ich kobieta przytłacza swoim ciężarem ( dosłownie)
        • morgen_stern Re: Masaż tajski 06.03.14, 14:45
          To tak zwany trampling.
    • pitahaya1 Re: Masaż tajski 06.03.14, 10:44
      Ja miałam tradycyjny tajski i pochodne. Tej tajski nieźle mnie zmęczył, ale niesamowicie rozluźnił całe ciało, zwłaszcza te miejsca, w których miałam bardzo napięte mięśnie. Trwał około godziny i po nic miałam wrażenie, jakby była z waty zrobionasmile
      Masowała mnie tajka.
      • kikimora78 Re: Masaż tajski 06.03.14, 10:45
        no dobra - na razie się zapisałam na masaż olejami a tajski węzmę na drugi raz - zobaczymy big_grin
        • pitahaya1 Re: Masaż tajski 06.03.14, 11:26
          To pamiętaj, że jeden od drugiego bardzo się różni.
          Mnie kobieta masowała rękami, kciukami, nadgarstkami, kolanami i całymi stopami. Chodziła po mnie nie tyle po kręgosłupie co po bokach. Przyjemne to nie było, ale rozciągnęła mi wszystko coś się rozciągnąć dało. Zwłaszcza pachwiny, okolice karku, ręce.
          Dla mnie olejki to takie właśnie mizianie dla przyjemności.
          • kikimora78 Re: Masaż tajski 06.03.14, 11:47
            > Dla mnie olejki to takie właśnie mizianie dla przyjemnośc

no narazie to mnie interesuje smile wczoraj miałam doła i się żaliłam mężu i się dowiedziałam, że gazeta napisała, że w tym roku mieliśmy w sumie 18 godzin słońca tylko, i - (prawie) zupełnie bez związku z tym zdecydowałam że muszę iśc na masaż big_grin
            • pitahaya1 Re: Masaż tajski 06.03.14, 14:35
              A to insza inszośćsmile Mizianie należy Ci się jak psu micha.
              Mnie do tajskiego skusiły tajki. No być na miejscu i nie skorzystać...Nie dało sięsmile
              Na olejkowy nie wystarczyło mi czasusmile
              W Polsce to już nie to samo.
              • mytoya Re: Masaż tajski 10.03.16, 00:52
                Zgadzam się. Masaż tajski w Tajlandii to cud miód. Wspaniały relaks. Korzystałam codziennie. W Polsce też fajnie ale mniej. Masowal mnie Pan i za słabo rozgrzać mi mięśnie ,które potem mocno masowal. Zwróciłam uwagę ale i tak plecy mnie bolały kilka dni.
          • morgen_stern Re: Masaż tajski 06.03.14, 14:46
            Zastanawiałam się ostatnio nad tajskim, ale chyba sobie odpuszczę. Mam wadę kręgosłupa i wieczne z nim problemy, to jest chyba niezbyt dla mnie bezpieczne?
            • pitahaya1 Re: Masaż tajski 06.03.14, 14:53
              Ja lekarzem nie jestem, więc nie pomogę. Mam tylko lordozę zniesioną.
              Masażystka nie chodzi po kręgosłupie a raczej po boczkach, pośladkach, udach (cudowne uczucie)wink
    • ichi51e Re: Masaż tajski 06.03.14, 10:46
      Ja mysle ze jest fajny ale ja lubie jak ten masaz czuc a nie mizianie big_grin ze swojej strony polecam banke chinska. Czuc przyjemnie - jakby cie ktos dobrze skopal big_grin
    • zolla78 Re: Masaż tajski 06.03.14, 12:40
      Poszłam na taki kilkakrotnie jak byłam w Tajlandii. Mocno rozmasowuje/rozluźnia, więc jak masz napięte mięśnie, to po prostu boli. Mnie pierwsze 5 bolało bardzo, ale kolejne już były przyjemnie rozluźniające. Rzeczywiście, niektórzy masażyści w którymś momencie uskuteczniali takie rozciąganie jak na zdjęciu, ale to było bardzo fajne, bo jakoś kanalizowało napięcie z mięśni.
    • a1ma Re: Masaż tajski 06.03.14, 14:42
      Tak, codziennie podczas każdej wizyty w Tajlandii big_grin
      Lubie ten masaż, bo jest bardziej higieniczny niż tradycyjny, olejowy.
    • vidy Re: Masaż tajski 06.03.14, 22:53
      Uwielbiam ten rodzaj masażu. Rożne Tajki masowali mnie, aż znalazłam jedną co jest świetna. A moze spróbuj tylko masażu stóp. Jak masz możliwość poszukaj masażu Ayurvedic, jest boski.
    • jematkajakichmalo Re: Masaż tajski 06.03.14, 23:13
      Ja mialam raz i wspominam dobrze. Kilka razy mialam masaz stop - boski. Po nim ma sie wrazenie, ze sie czlowiek unosi a nie idzie wink
    • hermenegilda_zenia Re: Masaż tajski 07.03.14, 00:09
      Masaż tajski jest fajny tylko jak go robią w Tajlandii, ewentualnie poza Tajlandią, ale tylko gdy robią go prawdziwe Tajki. Wtedy i tylko wtedy jest on super. Nie dałabym sobie zrobić tajskiego masażu przez kogoś, kto liznął parę godzin zajęć na jakimś kursie, bo jednak zrobiony w sposób nieumiejętny może zrobić krzywdę.
      • kikimora78 Re: Masaż tajski 07.03.14, 09:22
        Oj nie ma strachu, Tajek w Oslo dostatek smile
    • hermenegilda_zenia Re: Masaż tajski 09.03.16, 11:44
      Robiłam i chodziłam na takie masażer, ale tylko w Tajlandii - w Polsce bałabym się dostać w ręce osoby, która być może ma za sobą tylko weekendowy kurs. Zbyt duże ryzyko uszkodzenia kręgów przez fuszera/osobę nie posiadającą doświadczenia i umiejętności.
      • notting_hill Re: Masaż tajski 09.03.16, 13:04
        Byłam w Polsce na masażu robionym przez autentyczne Tajki, w dużych miastach to standard. Potwierdzam, bardzo rozluźniające uczucie, ale spięte mięśnie bolą (obręcz barkowa). Masaż stóp- boski. Chodziłabym co tydzień, gdyby było mnie stać czasowo i finansowo.
    • wojtwojtwojtkruk Re: Masaż tajski 05.04.16, 16:36
      ale narzekań...
      nie masażu tajskiego nie robią dobrze tylko w tajlandii. To jest umiejętność jak każda inna i poprostu każdy kto będzie umiał dobrze to robić. Tak własnie jak ma to miejsce w przypadku gabinetu arkadia opole. Ludzie którzy wiedzą co robią.
    • nikita7579 Re: Masaż tajski 18.01.17, 10:10
      Ja polecam tutaj masaż tajski, byłam strasznie zadowolona: maythai.pl/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka