Dodaj do ulubionych

Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzedawcami

31.03.14, 20:57
usługodawcami czy innego rodzaju pracownikami?
(Na motywach wątku o rejestratorce i kości piszczelowej)

Ja dziś miałam.
Poszłam zakupić specjalną żarówkę - nawet wzięłam ze sobą tę zużytą, by nie pomerdać parametrów. Pokazałam sprzedawcy, że poproszę taką samą, a ten podał mi zupełnie inny rodzaj, a jedynie podobnie wyglądający "na oko". Niestety zorientowałam się dopiero w domu uncertain

Moje gapiostwo czy jego niekompetencja?
Obserwuj wątek
    • jak_matrioszka Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 31.03.14, 20:58
      Niekompetencja i olanie klienta.
    • lady-z-gaga wyłącznie 31.03.14, 21:03
      kompetentni wyginęli razem z komuną
      • nowel1 Re: wyłącznie 31.03.14, 22:00
        lady-z-gaga napisała:

> kompetentni wyginęli razem z komuną

????
        • akitis Re: wyłącznie 01.04.14, 09:16
          > > kompetentni wyginęli razem z komuną

dla mnie odwrotnie - niekompetentni to właśnie Ci co zęby zjedli za ladą za komuny

stoisko wędliniarskie z droższymi wędlinami w hali targowej należącej do Społem, na stoisku ekspedientka jeszcze z czasów komuny
          proszę o 12 plasterków jakiejś wędliny, na co pani "wędlinę kupujemy na wagę" (a w ladzie chłodniczej wędliny zarówno w kawałkach, jak i już pokrojone w plasterki)
          odpowiadam - wie pani, na wagę to ja nigdy nie wiem na ile mi starczy, dlatego proszę w plasterkach, wtedy wiem na ile kanapek będzie
          pani z miną "foch" odlicza, waży

po 3 dniach, ta sama pani na tym samym stoisku, ja znów proszę o 12 plasterków
          pani "wędlinę kupujemy na wagę"
          ja - na wagę to ja zapłacę, a proszę w plasterkach
          znowu foch i łaska na twarzy ekspedientki, bo musi przeliczyć plasterki

myślę, że jak znowu ją tam spotkam, to będzie jak wyżej
          • niktmadry Re: wyłącznie 01.04.14, 11:48
            Trzeba było poprosić o 15,5 dkg i patrzeć jak pani próbuje te pól dkg odkroić. Oczywiście nie zgadzać się na nawet 1 dkg więcej. Głupia sytuacja bo łatwiej jest pokroić ileś tam plasterków niż dokładnie odkroić jakąś tam wagę.
          • lady-z-gaga Re: wyłącznie 01.04.14, 12:50
            > dla mnie odwrotnie - niekompetentni to właśnie Ci co zęby zjedli za ladą za kom
            > uny

Nie niekompetentni, tylko z niewłaściwym podejściem do klienta. Niektórzy nie powinni wręcz pracowac w handlu, bo się do tego nie nadają.
            Natomiast "kompetentni" rozumiem jako "znający się na towarze, ktory sprzedają".
            I tu dawne sklepy tzw branżowe miały wyraźną przewagę.
            To niestety efekt współczesnego stawiania na młodość i tzw warunki zewnętrzne, zamiast na doświadczenie czy znajomość tematu. Do tego dochodzi ciągła rotacja na stanowiskach sprzedawcy, bo młodzi ludzie łapią taką robotę na chwilę i szybko znikają.
    • ginger.ale Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 31.03.14, 22:03
      tak mam

stykam się również, jako obserwator, z mega chamskimi kupującymi czy usługobiorcami
      niedawno pocieszałam panią kasjerkę, bo popłakała się po tym jak potraktował ją burak w kolejce przede mną
    • capa_negra Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 31.03.14, 22:39
      W lutym potrzebowałam kupić elegancką, wyjściową bluzkę, najlepiej czarną/grafitową/granatową - coś co mogłabym ubrać na wieczór do opery czy teatru.
      W jednym ze sklepów pani tak bardzo usilnie chciała mi coś sprzedać, że według niej na tą okazję świetnie nadawała się "lniana" bluzka z krótkim rękawkiem w kolorze jadowitej zieleni tudzież druga w kwiatki.
      Zwróciłam jej delikatnie uwagę, że szukam czegoś stonowanego, eleganckiego, na wieczór i stosownego do pory roku na co usłyszałam, że to przecież bardzo ładne bluzki i ona nie wie o co mi chodzi.
      No .... w doopie mi się wywróciło
      • kitty4 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 08:36
        "... - coś co mogłabym ubrać na wieczór do opery czy teatru...." A po co chciałaś ubierać bluzkę ? - zimno jej było czy może brakowało czegoś w jej stroju ? Ja myślę że mogła byś ją "ubrać" w buty - może fajnie by wyglądała.
        • capa_negra Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 20:24
          A ja myślę, że powinnaś założyć nowy wątek i powymądrzać się tam do woli
      • naomi19 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 09:09
        przypomnial mi siw watek elian i sukienka na komunie - same pstrokate kwiatuszki- ała
        wiec mze to p prstu kwestia gustu... tongue_out
        • aquella Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 09:30
          albo kwestia cwaniactwa sprzedawcy wierzącego że jak zagada i nazachwala to ktoś się przełamie i to kupi, mimo, że zupełnie po co innego przyszedł

mi pani w sklepie z tkaninami polecała jakąś szmatę ostatnio jako najlepszą podszewkę do żakietu, ale ani to się nie błyszczało jak wiskozowa ani nie lało tylko lepiło do rąk, i kiedyś miałam "przyjemność" coś takiego wszywać- koszmar, powiedziałam jej, żeby spróbowała najpierw coś z tego uszyć a potem reklamować jako " najlepsze"
    • slawekopty Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 31.03.14, 22:55
      amoreska napisała:

> usługodawcami czy innego rodzaju pracownikami?
      > (Na motywach wątku o rejestratorce i kości piszczelowej)
      >
      > Ja dziś miałam.
      > Poszłam zakupić specjalną żarówkę - nawet wzięłam ze sobą tę zużytą, by nie pom
      > erdać parametrów. Pokazałam sprzedawcy, że poproszę taką samą, a ten podał mi z
      > upełnie inny rodzaj, a jedynie podobnie wyglądający "na oko". Niestety zoriento
      > wałam się dopiero w domu uncertain
      >
      > Moje gapiostwo czy jego niekompetencja?

Twoje gapiostwo i zarazem niekompetencja
    • lilyrush Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 31.03.14, 23:11
      za niekompetencje pana ty zapłaciłaś przez swoje gapiostwo
    • lisciasty_pl Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 31.03.14, 23:18
      amoreska napisała:
      > upełnie inny rodzaj, a jedynie podobnie wyglądający "na oko".

Nie powinno się sprawdzać żarówki "na oko", bo można doznać
      długotrwałego olśnienia.
      suspicious
    • inguszetia_2006 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 08:43
      Witam
      Mam. Najlepiej wypadają sklepy z asortymentem sportowym i markety budowlane. W takich zawsze znajdę jakąś pokrewną duszę i o tych gwoździach/rowerach da się pogadać i panowie doradzą, podpowiedzą etc. Oczywiście, warto zrobić wielkie oczy zdumione i trochę blondynę z siebie,bo to wzmaga zainteresowanie i chęć niesienia pomocy;-P Ale bez przesady, z godnością, z godnością wszystko.
      Pzdr.
      Ing
      • aquella Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 09:32
        hhehe fajnie to napisałaś ale też mam takie doświadczenia, i w Castoramie to nie sprzedawcy pomagają mi najbardziej tylko inni kupujący panowie - wykłady nieraz robią co do czego i jak i z czym wink)
      • dantonka Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 08:33
        Gdy robiłam remont łazienki, największą przyjemność miałam z tych dyskusji smile
        Ostatnio przeprowadziłam miłą pogawędkę telefoniczną na temat szprych, które pordzewiały w rowerze syna - mam słabość do konkretnych i merytorycznych mężczyzn.
        Takie męskie pierdoły zwalają mnie z nóg.
    • melancho_lia Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 09:00
      ja najczęściej trafiam na takie urzędniczki. Że ja mam większe pojęcie o przepisach niż one.

• jowita771 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 21:37
        Przypomniało mi się, jak kiedyś w przychodni kazali mi samą siebie i męża upoważniać do otrzymywania informacji medycznej o naszych wspólnych dzieciach. Zadzwoniłam do NFZ, połączono mnie z działem prawnym podobno, gdzie pani, sądząc po głosie starsza, oburzyła się, że kazano mi upoważniać siebie, ale upierała się, że upoważnianie męża jest w porządku, bo gdybym się z mężem pokłóciła i nie życzyła sobie, żeby mógł się dowiadywać o dziecko, to takie moje prawo. Powiedziałam pani, że musiałabym im dostarczyć najpierw postanowienie sądu, że mąż ma ograniczone czy odebrane prawa rodzicielskie, takie jest prawo w Polsce, a pani na to, że służby zdrowia to nie obowiązuje, matka ma prawo zastrzec, że sobie nie życzy i ojciec nic na to nie może.
    • edelstein Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 09:45

Nie,als to wynika z tego,ze wszystkie sprawunki procz ciuchow ogarnia moj facet.Octywiscie,ze to byly niekompetencja sprzedawcy,ty nie musisz sie znqc na zarowkach,pilach tarczowych,wiertarkach,a on tak,bo to jego praca.
    • morgen_stern Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 10:23
      Mnie doprowadza do szału jedno zjawisko, bardzo częste. Kiedy pojawiam się w sklepie "branżowym", czytaj z dziedziny, na której się nie znam (czyli serwis komputerowy, castorama etc.) i proszę o poradę na temat produktu sprzedawcę to 80 procentom włącza się tryb "przyszła baba, to podrę z niej łacha". Autentycznie tak to wygląda. Zaczynają się głupie uśmiechy, żarciki, traktowanie z pobłażliwym lekceważeniem. Wtedy mnie włącza się tryb "zamknij się i weź się do roboty", nie wdaję się w głupawe żarciki tylko zimnym tonem ponawiam pytanie i wtedy się mitygują. No co za chamówa. Jak podchodzę z facetem to od razu jest dziwnym trafem inna gadka. Bo to jest, nieprawdaż, partner do rozmowy. Lubię sobie pożartować i jestem dość otwarta w kontaktach międzyludzkich, ale zwykły żart od darcia łacha jeszcze potrafię odróżnić.
      • maggi9 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 10:36
        Najgorszy typ sprzedawcy. Mam wrażenie, że takim zachowaniem sobie rekompensują jakieś niedostatki, niespełnione ambicje czy małe penisy.

Kiedyś na dziale z grami w MM pytałam się o coś sprzedawcę, pan mnie po prostu...olał. Ok no może się nie znam ale nie zadawałam głupiego pytania czy Xboxem rozrobię ciasto na pierogi. No po prostu szczyt chamówy.
        • krejzimama Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 10:40
          Czytając co tu się wypisuje na temat konsol do gier to myślę, ze to pytanie mogło być bardzo głupie.
          • maggi9 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 10:43
            Tak, tak pytałam się o datę premiery gry. Faktycznie zaiste głupawe.
            • krejzimama Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 21:38
              Ale po co pytać?
              www.ppe.pl
              • maggi9 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 21:44
                No pewnie lepiej nie pytać. Byłam w sklepie, myślałam, że jest już po premierze a gry nie było. Zapewne się pomyliłam więc chciałam zapytać.
              • morgen_stern Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 09:35
                Nie no spoko, po co właściwie są ci sprzedawcy, skoro wszystko można w internecie sprawdzić? Niech ich zwolnią, wystarczy towar na półkach i kasy automatyczne, żeby broń boże nikt nikogo o nic nie pytał.
        • dantonka Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 08:36
          maggi9 napisała:

> Najgorszy typ sprzedawcy. Mam wrażenie, że takim zachowaniem sobie rekompensują
          > jakieś niedostatki, niespełnione ambicje czy małe penisy.
          >
          > Kiedyś na dziale z grami w MM pytałam się o coś sprzedawcę, pan mnie po prostu.
          > ..olał. Ok no może się nie znam ale nie zadawałam głupiego pytania czy Xboxem r
          > ozrobię ciasto na pierogi. No po prostu szczyt chamówy.

big_grin
          Żebyś Ty widziała, jaką radochę sprawił mi ten post smile
      • truscaveczka Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 08:18
        Kiedy szukaliśmy telewizora, ja miałam więcej czasu, więc chodziłam sobie po sklepach żeby pooglądać, rozeznać się w cenach itp. Dokładnie (aż za tongue_out) znałam parametry, a jak zaczynało się owo "darcie łacha z baby" to zaczynałam zadawać trudne pytania, na które znałam odpowiedź. Sprzedawcy przeważnie nie tongue_out
        Markety techniczno-budowlane, sprzęt rtv, narzędzia, serwis i osprzęt do komórek przodują w takich "sprzedawcach".
    • ga-ti Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 10:57
      Tak i dodam, że nie jestem bardzo wymagająca, a raczej dużo bardziej wyrozumiała. Ale jak w dużym sklepie np. rtv agd przybiega do mnie pani z danego działu i pyta w czym może pomóc, nie odstępuje mnie na krok to zaczynam zadawać pytania o dany produkt i okazuje się, że to ja pani muszę pomóc odczytać informacje z zawieszonej kartki, bo pani nawet tego nie potrafi - wrrrr.
      Kupowałam mężowi maszynkę do golenia. Ucieszyłam się, że dział obsługiwał facet i zong - pan wiedział mniej niż ja, bo ja chociaż poczytałam wcześniej wątek prezentowy na forum naszym wink

Kupujemy z mężem koszulę, mąż o wymiarach niestandardowych. W kilku firmowych butikach młode panie ekspedientki robiące głupiutkie minki. W końcu trafiliśmy do sklepu, gdzie pani 40 kilku letnia wzięła męża w obroty, zmierzyły szyję, zadała kilka zwięzłych pytań i podała koszulę idealną, jak na męża mego uszytą. Można? Można.

I w większości lubię markety budowlane, poza panami którym się nie chce, wszyscy pozostali, którym się chce naprawdę wiedzą o czym mówią smile
    • amarulla Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 12:07
      -dzień dobry, czy mogę pomóc?
      -buty mi pani zawiąże?? i parszywy uśmiech w komplecie..
      -ok, w razie potrzeby jestem w pobliżu..
      po kilku minutach: prze pani, bo tu jest pomieszane - podchodzę a tam z 10 pudełek, wszystkie buty poprzekładane, grzecznie acz stanowczo zaczynam porządkować, a pan na to, że właściwie to on zupełnie innych szuka i odchodzi..

-dzień dobry, może pomóc?
      cisza, zero reakcji. mamusia i tatuś zastanawiają się nad wyższością najek nad pumkami, dzieciak demoluje stoisko
      z uśmiechem nieco lodowatym odkładam na miejsce to co on ściąga
      -Franuś, bo pani będzie krzyczeć! (uwielbiam ten komentarz, na równi z bo pani cię zabierze wink)
      rodzice upierają się przy roz.25, bo dopiero początek sezonu smile dzieciak się wywraca, po przymierzeniu kilku par mierzymy i ma 22,5 - moja sugestia 'na wejście' - mierzymy 23 skwitowana została: 23 to on w zimie nosił wink

-proszę pani bo ja szukam takich butów ładnych, do sukienki którą wczoraj kupiłam
      -smile a przybliży mi pani fason, kolor? na obcasie niższym, wyższym?
      -no takie żeby ładne były, czy pani nie rozumie! foch i wyjście ze sklepu..

chcecie więcej? smile każdy kij ma dwa końcewink
      • melancho_lia Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 12:10
        smile
      • melancho_lia Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 12:11
        Jasne, ze ma. Ale nikt tu chyba nie twierdzi, że wszyscy sprzedawcy są niekompetentni.
        • amarulla Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 12:13
          wink wiem ,ale mam wolne po ciągu 5 dni, wliczając w to w-endowy szał wink naturalna reakcja obronna..
          • melancho_lia Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 12:20
            Ja tam podziwiam większość sprzedawczyń i kasjerek. Bo sama widuję takich klientów, że jedyne co im się nalezy to solidny kop w dupsko.
            • aqua48 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 14:33
              Jakiś czas temu zapragnęłam mieć zamiast dwu, trzypokojowe mieszkanie. Przez miesiąc pan z pośrednictwa (sprzedawca?) podsyłał mi linki do dwupokojowych, a potem obraził się, że tak się starał i tyle ofert mi wysłał, a ja nie chciałam nawet żadnego oglądać. Na moje spokojne zwrócenie uwagi, że żadne nie spełniało moich wymagań co do wielkości i że nie widzę żadnego sensu w przeprowadzce do takiego samego jak już mam, strzelił focha, bo .. "często kupujący biorą mniejsze niż początkowo chcieli", czyli dał do zrozumienia, że sama nie wiem czego chcę. Wszystko mi opadło na takie stwierdzenie.
              • melancho_lia Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 14:42
                Ja przegląd postaw sprzedawców miałam jak szukałam sukni ślubnej.
                Salon nr 1- przemiłe panie, wypytały najpierw czy mam jakąś wizję, a następnie ustawiły mnie na podeście i zaczęły przebierać w różne modele. Spędziłam tam ze dwie godziny, panie nadskakiwały mi cały czas, proponowały różne modele itp.
                Salon nr 2- "a to se pani obejrzy co na wieszakach wisi" po czym wróciła do plotek z koleżanką- na wieszaku faktycznie suknie prezentują się świetnie uncertain wyszłam nie oglądając
                Salon nr 3- " o nie z takimi ramionami to te modele absolutnie odpadają, musi pani to zakryć koniecznie"- mam defekt skórny, mi nie przeszkadza, nie jest też nieestetyczny, ot takie drobne kropeczki. Laska za diabła nie mogła zrozumieć, że mi to nie przeszkadza i w końcu to mój ślub. Cały zcas się upierała bym miała suknię z rękawami (ślub latem), bo "ona wie lepiej"
                Salon nr 4- "nie ma opcji przeróbki sukni, no przecież to oryginalne włoskie suknie!"- dla osoby takiej jak ja która w biuście ma rozmiar 40, a w biodrach 34/36 ta opcja odpadała.

Oczywiście wróciłam do pierwszego salonu, babki mi wszystko dobrały, dopasowały idealnie do figury.
                • premeda Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 10:59
                  > Salon nr 2- "a to se pani obejrzy co na wieszakach wisi" po czym wróciła do plo
                  > tek z koleżanką- na wieszaku faktycznie suknie prezentują się świetnie uncertain wysz
                  > łam nie oglądając

O tak, u mnie był taki sklep odzieżowy, fajne ciuchy, torebki i dodatki na wystawie ale sprzedająca w drzwiach wiecznie stała z fajką i koleżankami, do tego taksując wszystkich przechodzących obok. Do sklepu nikt nie wchodził, a właścicielka zdziwiona, że w innych sklepach ruch, a u niej pusto. Choć chyba ktoś jej doradził zmianę obsługi, bo pańci w drzwiach już w tym tygodniu nie widziałam wink
    • anmoko Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:14
      Oj mamy, niestety czesto! W aptekach lub w drogeriach (w takim Rossmanie, na przyklad) kiedy zadaje pytanie jakies bardziej szczegolowe pytanie dot. np. skladu prodktu, sprzedawcy wyciagaja ulotki i czytaja. Albo jak im sie nie chce cos tam palna na odczepnego. Żenada! Szkolen im nie robia czy jak? JAk mozna nie wiedziec co sie sprzedaje?! Kiedys w aptece prosilam o jakas masc na podrazniona pupe dziecka. Gosciu (czyt. FARMACEUTA) podal mi preparat....z alkoholem!!!
      Dobre doswiadczenia mam za to w Sephorze - sprzedawcy wiedza duzo, potrafia doradzic, znalezc zamiennik itd. Generalnie zauwazam nikla wiedze sprzedawcow ostatnio - zarowno w piekarniach, sklepach odziezowych, z butami, ksiegarniach itd. Bardzo mnie to drazni.
      • semihora Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:32
        Strasznie musisz d.u.p.k.ę truć wszystkim, sporo takie masz bogate doświadczenia.
        • anmoko Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:41
          Tak, truje dupe bo chce wiedziec co kupuje dla siebie i mojej rodziny. Staram sie byc swiadomym
          konsumentem i bardzo trudno jest mnie namowic na trujacy/bylejaki/szkodliwy produkt, zarowno spozywczy jak i przemyslowy. Jezeli juz cos kupuje to jestem pozniej z zakupu zadowolona.Wszystkim polecam!
          • kateaga Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:42
            Moja droga, powinnas więc wiedzieć, że od półek z suplementami diety z daleka wink
      • slonkotoja Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:34
        Droga anmoko.
        W aptece po pierwsze czytamy na etykiecie z kim rozmawiamy bo możemy mieć do czynienia z farmaceutą, technikiem z długoletnim stażem, stażystą, który nie wie jeszcze nic wink, w końcu z dermokonsultantką, która zna jedynie produkty swojej firmy, którą poleca, pod warunkiem, że już jakis czas je poleca wink.

Po drugie farmaceuta ma na stanie zazwyczaj około 16 tys pozycji, z czego 45% to suplementy diety, których składu nawet nie powinien znać, bo byłby głupi i ucząc się tego coraz nowego w kółko nie poświęcił czasu na prawdziwa pracę z pacjentami i z LEKAMI . To, że czyta ulotkę, oznacza, ze chce się dokładnie dowiedzieć , a dobrze wyuczony farmaceuta wytłumaczy na tej podstawie od czego jest preparat i czy jest cokolwiek wart lub nie .

• kateaga Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:41
          To jeszcze o klientach ( pacjentach wink ) aptek :

W innej aptece to mi dają bez recepty, tylko u Was nie .
          To jest na 100%, to po co mi recepta ?
          Apap to paracetamol ? Co tez pani mówi ? Jakaś niedouczona !
          Tak mnie boli, a pani mi nie da Tramalu ? Życzę pani śmierci na nowotwór !

To tak z ostatniego miesiąca wink
          • capa_negra Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 20:30
            Grubo....
      • landora Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 21:25
        Po tym, jak pani farmaceutka mnie wyśmiała i powiedziała, że nie ma ucha środkowego, to mnie już nic nie zdziwi...
        • jowita771 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 12:24
          Aż mi się gęba uśmiechnęła, bo sobie wyobrażam, jak ta pani farmaceutka robi z siebie idiotkę opowiadając potem znajomym, że przyszła do niej taka baba i coś gada o uchu środkowym, a przecież ucho jest prawe i lewe. big_grin
    • scarlett74 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 18:53
      Z ostatnich dni, cukiernia Sowa,zamawiam ciastka,kobita najpierw psika i czyści szmatką kasę/wagę potem pakuje mi ciacha,straciłam apetyt ;-/ i zrezygnowałam. Piekarnia ,podobna sytuacja, kobita kasuje poprzedników,potem pakuje mi pieczywo.Znów mnie odrzuciło. Taka wrażliwa jestemsmile
      • amoreska Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 19:00
        W mojej ulubionej piekarni ekspedientka pakuje w rękawiczce pieczywo klientowi, a kasuje - bez.
        • scarlett74 Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 01.04.14, 19:08
          Obydwie jedną i drugą czynność robiły w jednej tej samej rękawiczce,nie zmieniając ich...
    • nowi-jka Re: Macie do czynienia z niekompetentnymi sprzeda 03.04.14, 08:33
      ja miałam w sobote, chciałam zakupic fotelik dla dziecka ale obsługa przywołana siła ściągnęła jeden z wysokiej półki postawiła po dnogami i koniec pomocy, odeszła a przywołana znów nic nie umiała doradzic, powiedziec o foteliku. Wynik w testach? - ee chyba 4. Sklep dostał nagrode najlepszego sprzedawcy!
      Wyczailismy ze na all maja około 100 taniej, gadzety w gratisie i przesyłka gratis. Idziemy zeby cos wynegocjować na miejscu bo to sklep niemal po sasiedzku ale sprzedawca zeby zamówić na all bo przeciez mamy przesyłka gratis. Sugerujemy ze sami odbierzemy bo nam zalezy na czasie, dla sprzedawcy to kłopot nei do pzreskoczenia. U sasiada mamy zamawiac i czekac na pzresyłkę i jeszcze potem miec problem z kurierem bo nigdy nikogo w domu nei ma i nie ma kto odebrać.
      Ostatecznie kupiliśmy gdzieś indziej bo mnie zmierzili do granic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka