Dodaj do ulubionych

sprawa b.poważna. LOKI

06.04.14, 12:02
Otóż chciałabym mieć TAKIE loki, lale czy też bardziej pogniecenia i efekt niedbałości

i jak taki efekt uzyskać?, ktos np widział filmik na YT?

czy mozna uzystkać taki efekt na stałe, czyli"trwałą"?
https://www.ellecanada.com/blog/wp-content/uploads/2013/11/DariaWerbowyMangoSpring2014.jpg

https://cdn1-www.thefashionspot.com/assets/uploads/2013/11/DariaMakingof4.jpg

będę dozgonnie wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:08
      Wez moje !
      ja mam takie jak je ugniotę na wodzie...i mam ich dość smile
      jak przystało na przewrotna naturę kobiety-marzę o prostych drutach i wydaje krocie na kosmetyki pod prostownicę...
    • antyk-acap Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:15
      Photoshop?
      • mamaemmy Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:21
        antyk-acap napisał:

> Photoshop?

nie photoshop,mysle,że lekka trwala może zadzialać.
    • 18lipcowa3 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:21
      Ja mam tak po myciu i suszeniu.
      Sądzę że to jej naturalne włosy własnie bez prostowania i modelowania.
    • eliszka25 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:23
      ale wlosy masz calkiem proste czy lekko "pogiete"?. ja mam wlasnie takie lekko pogiete, czyli ani proste, ani zadne loki. taki efekt, jak na tym zdjeciu, uzyskuje w ten sposob, ze w mokre wlosy wgniatam naprawde niewielka ilosc pianki do wlosow kreconych, potem susze suszarka z dyfuzorem na takim lzejszym nawiewie, zeby schly powoli. wazne jest, zeby wlosy pasmami "lapac" w dyfuzor od dolu i delikatnie podnosic do gory w trakcie suszenia. jesli masz wlosy mniej wiecej takiej dlugosci, jak na tym zdjeciu, to nawet do samej glowy mozesz ten dyfuzor z wlosami podniesc. wtedy nie zrobia sie prawdziwe loki, tylko takie niedbale fale. dla wzmocnienia efektu na koniec, w suche juz wlosy, wgniatam specjalny preparat do wlosow kreconych, na slaby skret i zostawiam go do wyschniecia na powietrzu. wychodzi wlasnie tak, jak na tej fotce.

nie wiem, czy napisalam wystarszajaco jasno, o co mi chodzi, ale mam nadzieje, ze troche pomoglam.
      • aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:36
        ma proste, jak drut, ew grzywka mi się ułozy w niewyjściową falęwink
        • eliszka25 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 15:19
          to juz powazniejszy problem. mysle, ze jakas lekka trwala moze by dala taki lub podobny efekt.
    • rosapulchra-0 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:28
      Nie pomogę. Moje włosy są takie, jeśli ich nie układam. A nie układam, bo mi się nie chce, wiążę najczęściej w gumkę. Nawet nie wiedziałam, że to teraz taki trend jest w fryzjerstwie wink Może zatem pozostanę przy swojej naturalnej fryzurze, tylko je lekko skrócę?
      • neffi79 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:36
        skróć, skróć, kobieta po 40 nie powinna mieć za długich włosów
        • rosapulchra-0 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:43
          Co za bzdura.
          • neffi79 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:54
            nie mow, że kobieta troszku po czterdziestce wygląda estetycznie z włosami do pasa.
            Dla mnie nie do przyjęcia
            w tym wieku długośc do łopatek to max (i tak mam) - słucham rad mojego fyzjera, który ma spore doświadczenie i jest zarazem wizazystą, wziętym w poznaniu. Ty jak chesz słuchaj głosu serca
            • aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 14:42
              do pasa to mało kto wygląda estetycznie, a włosy do lopatek są dlugie
            • nangaparbat3 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 15:11
              Rozne są wlosy, rożne kobiety, rozne gusta - jeśli Rosa dobrze sie z tym czuje, a jej mąz lubi, nie ma po co wtrącać. Zresztą w ogóle nie ma po co.
            • mamaemmy neffi 06.04.14, 15:55
              zobacz sobie na Claudie Schiffer -i jej metrykę i to jakie ma wlosy.
              Wszystko kwestia tego JAK kobieta wyglądasmile
              ostatnio poznałam mlodziutką dziewczynę-a ja patrze,pamietaj,zawsze na SKÓRĘ i oceniłam ją na ok 30-35 lat max..okazało się,że ma 41 lat i 20 letniego syna -bardzo przystojnego zresztą smile
              I tak,ona miała dłuugie włosy.
              Spojrz na aktorki z Gotowych na wszystko-większosc z nich wyglada o wiele mlodziej niz ma w metryce-i tak,owszem,z jednej strony nie ma co porównywać,ale jednak długie wlosy odmładzają.
              • aandzia43 Re: neffi 06.04.14, 17:21
                Otóż to - ważne, jaką, młodo czy staro wglądającą, kobieta ma buzię. Ja bym tę zasadę ujęła tak: im bardziej pomięta buzia, tym mniej pomięte włosy smile
    • vilez Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:36
      Do uzyskania spinając klipsami, w harmonijkę. Przedtem psikasz jakiś lotonem czy innym specyfikiem utrwalającym. Wychodzą nie okragłe loki, ale właśnie takie coś- zagniecenia.
      https://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/2906429116736/T/340x340/C/FFFFFF/url/donegal-klips-metalowy-55cm.jpg
      • aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:52
        ooo sprawdzę ten patent
    • rosapulchra-0 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:44
      Dodam jeszcze, że wyjątkowo na tych zdjęciach A.R. wygląda.
      • barbaram1 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:51
        A to jest Ania Rubik?
      • mid.week Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:53
        Pewnie dlatego, że to nie ona ;D
    • mid.week Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:51
      Jak masz włosy z lekką tendencją do skrętów wyetarczy mocne wycieniowanie i suszenie dyfuzorem + jakiś dobry środek fryzjerski do włosów kręconych.
    • nangaparbat3 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 15:14
      Zalezy od wlosow. Lekko kreconych wystarczy nie rozczesywać po myciu grzebieniem (w ogole grzebieniem nie tykać), tylko palcami, i suczyc bez suszarki, ostatecznie z dyfuzorem.
    • mynia_pynia Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 16:00
      mam proste włosy od zawsze - cienkie.
      Jak wymyję, wytrę ręcznikiem, następnie ugniatając nałożę piankę a następnie lekko podsuszę, lekko polakieruję ugniatając, to mi się kręcą przez cały dzień wink. Odkryłam to 5 lat temu czyli lekko po 30-stych urodzinach - normalnie szoku doznałam.
    • lady-z-gaga Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 17:02
      to nie loki tylko strąki tongue_out big_grin
      • alyeska Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 18:37
        Po umyciu lekko podsusz wlosy u nasady tylko. Wetrzyj w cala dlugosc wlosow lekki krem do wlosow ( albo jakas lekka niezmywalna odzywke),.Zbierz wlosy w kok z tylu lub czubku glowy delikatnie spinajac spinka lub motylkiem aby nie zostawic odciskow. Wlosy skrec jak postronek i wtedy zepnij. Niech sie naturalnie wysusza. JAk juz sa suche rozczesz palcami i mozesz u nasady dodac lakier aby je podniesc. Volia!
    • zielonakrufka88 headline? 06.04.14, 19:01
      nie wiem czy ktoś Ci już radził w tym wątku. Może to jest rozwiązanie, ale trzeba robić oryginalnymi kosmetykami welli w salonie a nie u pani Krysi na osiedlu.
      w.wella.com/pl-PL/headlines-product.aspx
    • daisy Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 21:55
      Wygląda jak taka sprana trwała, chyba nie powinno być trudne do uzyskania - można zrobić u fryzjera takie różne "stylingi" i podobne pół-trwałe, efekt właśnie taki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka