aneta-skarpeta 06.04.14, 12:02 Otóż chciałabym mieć TAKIE loki, lale czy też bardziej pogniecenia i efekt niedbałości i jak taki efekt uzyskać?, ktos np widział filmik na YT? czy mozna uzystkać taki efekt na stałe, czyli"trwałą"? będę dozgonnie wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:08 Wez moje ! ja mam takie jak je ugniotę na wodzie...i mam ich dość jak przystało na przewrotna naturę kobiety-marzę o prostych drutach i wydaje krocie na kosmetyki pod prostownicę... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:21 antyk-acap napisał: > Photoshop? nie photoshop,mysle,że lekka trwala może zadzialać. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 12:21 Ja mam tak po myciu i suszeniu. Sądzę że to jej naturalne włosy własnie bez prostowania i modelowania. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:23 ale wlosy masz calkiem proste czy lekko "pogiete"?. ja mam wlasnie takie lekko pogiete, czyli ani proste, ani zadne loki. taki efekt, jak na tym zdjeciu, uzyskuje w ten sposob, ze w mokre wlosy wgniatam naprawde niewielka ilosc pianki do wlosow kreconych, potem susze suszarka z dyfuzorem na takim lzejszym nawiewie, zeby schly powoli. wazne jest, zeby wlosy pasmami "lapac" w dyfuzor od dolu i delikatnie podnosic do gory w trakcie suszenia. jesli masz wlosy mniej wiecej takiej dlugosci, jak na tym zdjeciu, to nawet do samej glowy mozesz ten dyfuzor z wlosami podniesc. wtedy nie zrobia sie prawdziwe loki, tylko takie niedbale fale. dla wzmocnienia efektu na koniec, w suche juz wlosy, wgniatam specjalny preparat do wlosow kreconych, na slaby skret i zostawiam go do wyschniecia na powietrzu. wychodzi wlasnie tak, jak na tej fotce. nie wiem, czy napisalam wystarszajaco jasno, o co mi chodzi, ale mam nadzieje, ze troche pomoglam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:36 ma proste, jak drut, ew grzywka mi się ułozy w niewyjściową falę Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 15:19 to juz powazniejszy problem. mysle, ze jakas lekka trwala moze by dala taki lub podobny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:28 Nie pomogę. Moje włosy są takie, jeśli ich nie układam. A nie układam, bo mi się nie chce, wiążę najczęściej w gumkę. Nawet nie wiedziałam, że to teraz taki trend jest w fryzjerstwie Może zatem pozostanę przy swojej naturalnej fryzurze, tylko je lekko skrócę? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:36 skróć, skróć, kobieta po 40 nie powinna mieć za długich włosów Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:54 nie mow, że kobieta troszku po czterdziestce wygląda estetycznie z włosami do pasa. Dla mnie nie do przyjęcia w tym wieku długośc do łopatek to max (i tak mam) - słucham rad mojego fyzjera, który ma spore doświadczenie i jest zarazem wizazystą, wziętym w poznaniu. Ty jak chesz słuchaj głosu serca Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 14:42 do pasa to mało kto wygląda estetycznie, a włosy do lopatek są dlugie Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 15:11 Rozne są wlosy, rożne kobiety, rozne gusta - jeśli Rosa dobrze sie z tym czuje, a jej mąz lubi, nie ma po co wtrącać. Zresztą w ogóle nie ma po co. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy neffi 06.04.14, 15:55 zobacz sobie na Claudie Schiffer -i jej metrykę i to jakie ma wlosy. Wszystko kwestia tego JAK kobieta wygląda ostatnio poznałam mlodziutką dziewczynę-a ja patrze,pamietaj,zawsze na SKÓRĘ i oceniłam ją na ok 30-35 lat max..okazało się,że ma 41 lat i 20 letniego syna -bardzo przystojnego zresztą I tak,ona miała dłuugie włosy. Spojrz na aktorki z Gotowych na wszystko-większosc z nich wyglada o wiele mlodziej niz ma w metryce-i tak,owszem,z jednej strony nie ma co porównywać,ale jednak długie wlosy odmładzają. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: neffi 06.04.14, 17:21 Otóż to - ważne, jaką, młodo czy staro wglądającą, kobieta ma buzię. Ja bym tę zasadę ujęła tak: im bardziej pomięta buzia, tym mniej pomięte włosy Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:36 Do uzyskania spinając klipsami, w harmonijkę. Przedtem psikasz jakiś lotonem czy innym specyfikiem utrwalającym. Wychodzą nie okragłe loki, ale właśnie takie coś- zagniecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:52 ooo sprawdzę ten patent Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:44 Dodam jeszcze, że wyjątkowo na tych zdjęciach A.R. wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:54 nieeee to jakaś daria werbowy Daria Werbowy for MANGO Spring'14 - New Season, New Spirit Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 14:00 Ha! No to się pomyliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:53 Pewnie dlatego, że to nie ona ;D Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 13:51 Jak masz włosy z lekką tendencją do skrętów wyetarczy mocne wycieniowanie i suszenie dyfuzorem + jakiś dobry środek fryzjerski do włosów kręconych. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 15:14 Zalezy od wlosow. Lekko kreconych wystarczy nie rozczesywać po myciu grzebieniem (w ogole grzebieniem nie tykać), tylko palcami, i suczyc bez suszarki, ostatecznie z dyfuzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 16:00 mam proste włosy od zawsze - cienkie. Jak wymyję, wytrę ręcznikiem, następnie ugniatając nałożę piankę a następnie lekko podsuszę, lekko polakieruję ugniatając, to mi się kręcą przez cały dzień . Odkryłam to 5 lat temu czyli lekko po 30-stych urodzinach - normalnie szoku doznałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 18:37 Po umyciu lekko podsusz wlosy u nasady tylko. Wetrzyj w cala dlugosc wlosow lekki krem do wlosow ( albo jakas lekka niezmywalna odzywke),.Zbierz wlosy w kok z tylu lub czubku glowy delikatnie spinajac spinka lub motylkiem aby nie zostawic odciskow. Wlosy skrec jak postronek i wtedy zepnij. Niech sie naturalnie wysusza. JAk juz sa suche rozczesz palcami i mozesz u nasady dodac lakier aby je podniesc. Volia! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakrufka88 headline? 06.04.14, 19:01 nie wiem czy ktoś Ci już radził w tym wątku. Może to jest rozwiązanie, ale trzeba robić oryginalnymi kosmetykami welli w salonie a nie u pani Krysi na osiedlu. w.wella.com/pl-PL/headlines-product.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: sprawa b.poważna. LOKI 06.04.14, 21:55 Wygląda jak taka sprana trwała, chyba nie powinno być trudne do uzyskania - można zrobić u fryzjera takie różne "stylingi" i podobne pół-trwałe, efekt właśnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś