15.04.14, 08:54
Czy do Waszych dzieci przychodzi zajączek? Macie jakieś plany co w tym roku przyniesie Waszym dzieciom? Pomysłu szukam. U nas w rodzinie zajączek przynosi zazwyczaj skromny prezent. W tym roku zastanawiałam się nad czymś praktycznym - dzieci kilka tygodni wcześniej dostały telefony - myślałam więc o etui do nich + oczywiście słodycze. czy taki praktyczny prezent będzie odpowiedni? Gdyby nie dostały tych etui to i tak bym je kupiła bo szkoda telefonów? Moje dzieci choć w zajączka wielkanocnego już nie wierzą zawsze zostawiają dla niego marchewkę w koszyczku smile
Obserwuj wątek
    • eo_n Re: Zajączek 15.04.14, 08:58
      Przychodzi. Zastanawiam się jeszcze, ale chyba kask na rower.
    • edelstein Re: Zajączek 15.04.14, 09:00

Ciuchy,buty i etui na tableta,plus nowa folia ochronna na ekran.No i slodycze.

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
      Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
      Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
      Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"
    • oqoq74 Re: Zajączek 15.04.14, 09:07
      Myślę, że starczy.

My dla młodego planujemy piłkę do nogi plus słodycze.
    • mary_lu Re: Zajączek 15.04.14, 09:09
      Drobne zabawki - kilka książek i kilka autek.
    • witek115 Re: Zajączek 15.04.14, 09:10
      Przychodzi i zjadamy.
      • naturella Re: Zajączek 15.04.14, 09:12
        Dla Oli maskotka Kermit, tamagotchi z owieczką, Nerf w wersji dziewczęcej i książki, dla Maksa gry na Playstation, maskotka wiewióry z Epoki Lodowcowej, karty z piłkarzami i książka. Oprócz tego dzieci szukają w ogrodzie jajek z niespodzianką.
    • aquella Re: Zajączek 15.04.14, 09:11
      gdyby zajączek przychodził to by przyniósł mixele, ale że nie przychodzi to przyjdzie mamusia z carrefoura ( gdzie są najtańsze) i podaruje bez okazji
      • rybalon1 Re: Zajączek 15.04.14, 09:16
        a w jakiej cenie są mixele w carrefour ?? ostatnio w smyku płaciłam chyba 19 zł ....u nas też byłyby mile widziane na zająca - syn ma tylko jednego
        • aquella Re: Zajączek 15.04.14, 09:19
          ja porównuję z allegro, bo nie mam smyka, w carrefour po 18 także nie przepłaciłaś ogromnie a na allegro z przesyłką od 25 do 31
    • heca7 Re: Zajączek 15.04.14, 09:14
      Nie do nas nie przychodzi. Mogą dostać tylko czekoladowego zająca i tyle.
    • zona_mi Re: Zajączek 15.04.14, 09:15
      W naszej rodzinie nie ma tego zwyczaju.
    • koza_w_rajtuzach Re: Zajączek 15.04.14, 09:23
      > Czy do Waszych dzieci przychodzi zajączek

Nie.

Ale podoba mi się "tradycja" z chowaniem czekoladowych jajek/zajączków itd. i szukanie ich potem przez dzieci.
    • agni71 Re: Zajączek 15.04.14, 09:28
      Przychodzi, żałuje tylko, ze przeważnie pogoda nie sprzyja szukaniu prezentów w ogródku.

U nas sa słodycze i cos drobnego, figurka Schleich, ksiązka, maskotka. Generalnie fanty mają sie zmieścić w koszyczkach zostawionych przez dzieci.
    • joanna29 Re: Zajączek 15.04.14, 09:34
      U syna w przedszkolu byl teatrzyk w roli glownej kroliczek. Moj 4 latek troche pomylil i teraz dopytuje sie o wielkanocnego ktoliczka. Przyniesie wiec kroliczek jakies zabawki.
    • slonko1335 Re: Zajączek 15.04.14, 09:36
      Przychodzi i jak zwykle przynosi za dużo ale zawsze mamy problem z powstrzymaniem dziadków i cioć ....
      • k1234561 Re: Zajączek 15.04.14, 09:56
        Chociaż córka ma już 13 lat,to i tak przyjdzie do niej Zajączek.Tym razem po raz pierwszy,w nieco dorosłej wersji,czyli już bez szukania słodyczy i prezentów w ogrodzie naszym,a później u dziadków.
        Skupimy się na dziadkach,bo to u nich córcia dostanie wspólny prezent (sandałki,jakieś japonkowate ą,ę,które sobie wypatrzyła na zalando,oczywiście córcia nie wie,że zostały zamówione i je dostanie)
        U nas praktykowało się zawsze tak,że prezent i słodycze leżały schowane gdzieś w ogrodzie,w różnych miejscach.Jeśli pogoda była brzydka,wtedy prezenty leżały koło drzwi wejściowych.Zwykle to były jakieś drobiazgi i słodycze.
    • attiya Re: Zajączek 15.04.14, 10:16
      dopiero co był ten temat
      nie, u mnie nie było żadnego zajączka
    • 1yna-taka Re: Zajączek 15.04.14, 10:17
      Nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka