Dodaj do ulubionych

emamy z Zielonej Gory

25.04.14, 21:01
Bedziemy w Zielonej Gorze przez trzy dni na imprezie rodzinej ale przewiduje dla nas czas wolnysmile gdzie mozna wybrac sie z dzieciakami jakies fajne miejsce?.Bedziemy tez mogli z mezem wyrwac sie wieczorem, mozecie polecic jakies fajne miejsce na romantyczna kolacje?
Bede wdzieczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • er_ra Re: emamy z Zielonej Gory 25.04.14, 21:08
      Co nieco mogę podpowiedzieć smile
      Z dziećmi ogród botaniczny ogrod.uz.zgora.pl/ , palmiarnia www.palmiarnia.zgora.pl/, skansen www.muzeumochla.pl/ ,
      Na romantyczną kolację może www.restauracja-winnica.pl/home,pl.html
      To na razie tyle. Jeśli coś mi się przypomni, dopiszę smile
      Miłego pobytu w ZG!
    • moofka Re: emamy z Zielonej Gory 25.04.14, 21:24
      jak ładna pogoda, to wokół Zielonej Gory jest wiele pieknych zielonych miejsc do zwiedzania
      ale 3 dni i w dodatku z wizyta to raczej zapuszczac sie dalej nie bedziecie
      na pewno palmiarnia, urokliwe miejsce i charakterytyczne, spacery
      deptak i starówka z pochowanymi sprytnie maleńkimi bachusikami
      dzieci lubia je tropic smile
      bachusiki.cba.pl/
      ja uwielbiam skansen w ochli pod zielona gora, tam tez jest park linowy dla dzieci
      www.muzeumochla.pl/
      jest tez fabryka cukierkow
      dla mniejszych dzieci warsztaty w krainie slodkosci
      jakis ogrod botaniczny i minizoo, ale tam nie bylam
      odnosnie jedzenia - ja bardzo lubie z dziecmi to miejsce
      www.zielonajadlodajnia.pl/fotki_112011.html
      pysznie zdrowo tanio i bardzo mila atmosfera
      a pyszna pizza tu
      sohopizza.pl/
      jak ma byc romantycznie i smacznie to ja lubie tu
      essenza.com.pl/restauracja/restauracja-nasza-historia/
      a jak do smacznie i wypęku to tu smile
      www.akropol.zgora.pl/
      ciekawym miejscem jest ta restauracja indyjska po kuchennych rewolucjach, mile przytulne wnetrze, chociaz odnosnie żarcia zdania sa podzielone, nawet w mojej rodzinie wink
      namaste-india.eu/
      jak dzieci male to fajna jest kilkupietrowa sala zabaw koło focusa
      a jak troche starsze, ciekawa ekspozycja w muzeum na deptaku - dawne tortury czy jakos tak
      moje dziecko jest milosnikiem suspensu i horroru i bardzo lubi big_grin
      • beverlyja90210 dzieki:) 25.04.14, 21:35
        A co powiecie o jedzeniu w hotelu Forest? ma opinie dobrego czy raczej w drugą strone?
        • raczek47 Re: dzieki:) 25.04.14, 21:51
          Najlepsze hotele w Zg to w tej chwili Dana i Ruben,Dana z fajnym basenikiem i kręgielnią, można miło spędzić wieczór, w wymienionym przez ciebie nie jadłam, więc się nie wypowiem.
          Dla dzieci-dziewczyny już wymieniały-ogród botaniczny ze zwierzątkami, skansen w Ochli, najfajniejszy basen w regionie, centrum olimpijskie w Drzonkowie(dużo do spacerów, też basen z częścią odkrytą, konie), lotnisko w Przylepie ze stadniną(te wszystkie miejscowości przylegają bezpośrednio do ZG, to takie obrzeża miasta.), Palmiarnia z rybkami i żółwiami-tu na lody mozna pójść, jak ładna pogoda to na samym deptaku dzieciaki mogą pobiegać, są placyki zabaw, a dorośli mogą piwko pod parasolem wypić,na deptaku jest też Muzeum Ziemi Lubuskiej ze świetnym Muzeum Tortur(nie pamiętam, czy nie najbogatszym w Polsce). W Drzonowie(8 km od ZG)jest b.fajne muzeum wojskowe z kolekcją broni, mundurów, są czołgi i samoloty z okresu wojny(można posiedzieć w środku).
          Tyle mi przyszło do głowy, a jakby co , to na kawkę zapraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka