Dodaj do ulubionych

ruda dziewczynka

27.04.14, 08:17
Czy są tu jakieś rudowłose kobietki oczywiście chodzi o naturalne włosy urodzilam corkę ma 4 tygodnie mala ma rude wlosy a wlaściwie jest to taki żółty mieszek delikatny ale pewnie będzie ruda chociaż rzęsy są ciemne a brwi jasne ale nie rude. problem w tym że żyjemy w małej miejscowości gdzie rudych nie ma boję się że ją nie zaakcepytują taką jaka jest a wy czy nie macie przykrości z powodu rudych włosów. w liceum też byłam ruda za sprawą farby do włosów i starsi ludzie spluwali mi pod nogi przykre to i boję się że córka też będzie szykanowana.
Obserwuj wątek
    • naomi19 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:24
      oczywiście pierwsza myśl, to trolling, wiadomo.ale druga myśl- koleżanka ma syna w kiepskim gimnazjum (13 lub 14 lat) w małej mieścinie- niestety przez swój kolor włosów nie ma życia w szkole, szydzą z niego wszyscy, wylądował nawet u psychologa. ponoć matka przefarbowała mu włosy, tzn na pewno bo mi o tym powiedziala, ale od tego czasu nie widzialam się z nimi- nie wiem jak wygląda, podejrzewam ze gorzej.
      ja sama marzyłam o rudowłosej córce, nie udało się tongue_out ale też nie było po kim, po urodzeniu miała wprawdzie tai rudawy meszek, ale teraz ma 6 lat i jest blondynką.
      • 9rudy Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:32
        to ten meszek się zmienił na bląd czy jak?
        • naomi19 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:38
          tak, jest jasnowłosą dziewczynką, jak Anja Rubik tongue_out
          • miarka71 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:46
            Tylko dorośli przekazują dzieciom,że rudy to jak straszny kolor. Mój syn w trzeciej klasie zapomniał imię koleżanki ,a nie wiedząc jak ma mi ja określić powiedział, no wiesz mamo ,to ta co ma te piękne złote włosy. Głowa do góry, rudy jest piękny.
            • naomi19 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:53
              ja powiem tak- zawsze jest kozioł ofiarny w klasie- łatwiej wyśmiac osobę inną- niechodzącą na religię, rudą czy grubą (choć ja uważam rudy kolor za piękny, ale wbijcie sobie w grafikę googla RUDY, to padniecie). Pytanie tylko czy ona sama ma predyspozycje do tego, żeby być kozłem. Jeśli dziecko zna swoją wartość, wyrastało w zdrowym domu, bez nałogów, biedy, przemocy, to nawet rudy gruby ateista może być równie dobrze liderem grupy.
              • kropkacom Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:57
                Bo wszyscy chcą i będą liderami, a jak nie to na bank dzieci patoli tongue_out

Nie ma co tłumaczyć sobie prześladowania tym, ze zawsze musi być kozioł ofiarny. Nie musi. Albo, że to tylko dzieci.
                • naomi19 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 10:51
                  zawsze, zawsze, albo prawie zawsze przecież to normalne
                  • kropkacom Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 18:09
                    Nie, to właśnie jest patologia.
                    • naomi19 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 09:40
                      big_grin
                    • naomi19 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 09:42
                      wiedza nie boli, specjalnie dla ciebie... dziecko.
                      archiwum.zs3z.pl/images/stories/publikacje/klasa.pdf
                      • kropkacom Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 09:48
                        Jesteś źle wychowana skoro nawet na forum nie potrafisz pisać inaczej niż gimbaza.
                        • naomi19 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 10:09
                          całe szczęście ty wiesz co to patologia i gimbaza i jestes niezwykle kulturalną osobą big_grin obcowanie z tobą to sam miód big_grin
                        • naomi19 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 10:11
                          rozumiem, że tekst linka wolisz przemilczeć, a może jeszcze nie zdążyłas się zaznajomić, spokojnie, zaczekamy...
                          cieszę się że dzięki mnie poznasz strukturę klasy, nie patologicznych, a wszystkich lub prawie wszystkich
                          • kropkacom Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 10:13
                            Nie otworzyłam linka. Pisz własnymi słowami jak potrafisz.
                            • naomi19 Re: ruda dziewczynka 28.04.14, 10:24
                              wpisz w google jak potrafisz big_grin
                              albo zajrzyj w książkę, podejrzewam że nawet na poziomie 'gimbazy' coś na ten temat się znajdzie
              • gazeta_mi_placi Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:17
                U mnie w klasie był rudy chłopak który nie chodził na religię (inna wiara), nie był wyśmiewany, kozłem ofiarnym był ktoś inny, z wyglądu, wyników w nauce itp. przeciętny, niczym specjalnie się nie wyróżniający.
      • eo_n Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:35
        naomi19 napisała:

>
        > ja sama marzyłam o rudowłosej córce, nie udało się tongue_out ale też nie było po kim,
        > po urodzeniu miała wprawdzie tai rudawy meszek, ale teraz ma 6 lat i jest blond
        > ynką.

U nas to samo, z tym że moja ma 5.
      • foringee Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 11:42
        > a w kiepskim gimnazjum (13 lub 14 lat) w małej mieścinie- niestety przez swój k
        > olor włosów nie ma życia w szkole, szydzą z niego wszyscy, wylądował nawet u ps
        > ychologa. ponoć matka przefarbowała mu włosy,

Sorry, ale to świadczy o tym, że matka mu wbiła mocno kompleks rudości w psychikę i ona sama go na ofiarę wychowała.
        • foringee Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 11:44
          i zapewne jakby pogrzebać głębiej to się okaże, że coś złego emocjonalnie działo się w rodzinie, a kompleksy dziecka są tylko tego pochodną.
          gdyby nie był rudy, to dzieci gnoiły by go za co innego. po prostu dziecko wychowano na ofiarę.
          • naomi19 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:11
            oczywiście że tak, natomiast bycie rudym ułatwiło reszcie klasy cała sprawę, zobaczcie co się dzieje w necie
            www.google.pl/search?q=rudy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kuVcU462KuLH7AaxzYDIBw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667
            to wlasnie takie memy na poziomie srednio ogarnietych 13-latków z nie najlepszych rodzin
            • gazeta_mi_placi Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:53
              Niektóre zabawne jak np. Rudy to nie Polak, lub Rudy chroni moje dziewictwo big_grin
        • jowita771 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 12:30
          Też mi się tak wydaje. Miałam na studiach ruda koleżankę, która nigdy nie farbowała włosów, ale jej ojciec powtarzał, że ma najpiękniejszy kolor na świecie i ona tak się widziała.
        • naomi19 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:08
          ona radziła się mnie przed tym, czy farbować, czy nie. nie posłuchała. uważam, że po przefarbowaniu sytuacja dziecka jeszcze się pogorszyła, bo to też powód do wyśmiania.
          i ona sama go na ofiarę wychowała.
          ogólnie warunki w domu, szczególnie fakt odrzucenia przez ojca, zerowe poczucie własnej wartości
    • coetanee Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:34
      Nie martw się na zapas. Rude jest piękne. To nie jest XX w. Te co pluły już nie żyją wink
      • 9rudy Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:36
        dzięki za pocieszenie
        • bei Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:44
          Mieszkam na wsi, z am kilkoro rudowłosych dzieci - są lubiane.
          Teraz nikt nikogogo nie wyśmiewa za okulary, aparat ortodontyczny, kolor włosów. Inność jest mile widziana, nikt za nią nie kruszy .
          • kropkacom Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:06
            Nie pisz tak, bo zaraz matki blondynków bez okularów i aparatu wpadną w lament big_grin
    • madame_edith Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:52
      Oboje moich dzieci urodziło się z rudym meszkiem. Wytarł się oczywiście i są blondynami. Szkoda, ja też uważam, że rude jest piękne.
      Niemniej wielkie prawdopodobieństwo, że i u ciebie bedzie to ostatecznie blond jakich tysiące.
    • totorotot Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:54
      Wszystkie moje dzieci były rude, potem wyrosły im czułki i macki, więc musiałam je wysłać do rodziny na bagna.
      Wiem, nie pocieszylam za bardzo...
    • ga-ti Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 08:58
      Dziewczyno,mamy XXI wiek, nie słyszałam,by ktoś spluwał pod nogi rudemu. Zresztą w dobie farb do włosów ten spluwający musiałby się nieźle narobić wink
      Ty się ciesz, że masz zdrową piękną córeczkę!

Moja ciotka (kilkanaście lat temu) marzyła by urodzić rudowłosą córeczkę i urodziła, cudną, ale córka jej brata urodziła się jeszcze bardziej ruda, jakież było rozczarowanie mojej ciotki tongue_out

I pamiętaj, że to rodzice mają kolosalny wpływ na to, jak dziecko odbiera samego siebie, co o sobie myśli i jak się ocenia. Nie wkoduj córce przekazu, że jest jakaś inna (w negatywnym znaczeniu) bo ma jakiś tam kolor włosów, oczu, odcień skóry, typ figury, tembr głosu itp. Nie wolno Ci! Zdrówka życzę.
      • miruka Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:04
        No błagam rudy - to najpiękniejszy kolor dla włosów, miałam wątpliwości co do chłopców ale ten pan z teleexpressu mnie przekonał
      • bei Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:05
        Moja kolezanka jest ruda ( czterdziestoparolatka )
        W szkole trochę jej dokuczano.
        Gdy sama urodziła rudowłosą córkę od początku często wołała do niej Ruda.
        Mówiła, ze po to, by przyzwyczaiła się, by szoku w szkole ńie dostała smile
        Corka ma 23 lata, od przedszkola jej włosy to zaleta. Piękne!

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:03
      Ja pi...lę dziewczyno, gdzie Ty mieszkasz...
    • hesperia1 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:07
      Rude dziewczyny są piękne. Zawsze zazdrościłam takich włosów.
      Poznałam tez kiedyś małą dziewczynkę z niezwykle pięknym odcieniem rudości. Była bardzo lubiana ale tez rodzice dbali o to żeby nie miała kompleksów, była pewna siebie.
    • grave_digger Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:08
      Do autorki wątku - czy wiesz jak wygląda przecinek i gdzie się go wstawia? i ŻE się go wstawia? Nie mówiąc o kropce.
      • jan.kran Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:21
        Jakaś obsesja na tym forum że co kto wejdzie to zaraz troll , to tak na marginesie.
        Mój ex był rudy i moja patologiczna teściowa kiedy miał sześć lat ufarbowała mu wlosy na czarno.
        W latach liceum i studiów miał ksywke Rudy z wydźwiękiem pozytywnymsmile
        Ja marzyłam o rudej córce a dostałam blond zlatami idącą w kasztan.
        Twój wybór , albo pokazesz dziecku że rude jest piękne bo jest i olejesz idiotyczne komentarze albo mając obawy co do rudego dziecka sprezentujesz Jej traumę.
        • sanrio Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 20:00
          to jest ciekawe - że też zwykle rudzi farbują się na czarno, wbrew naturze zupełnie. Zamiast iść w blond, który współgra z ich cerą i oprawą oczu.
    • girl.anachronism Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:30
      Ksywę na całe życie twoja córka będzie miała, ale co z tego? Gdzie ty mieszkasz, żeby takie zabobony miały nadal funkcjonować? Czasy się zmieniły, teraz rude włosy są uznawane niemal powszechnie za atut, bo są rzadkie i zwykle idą w parze z ciekawym wyglądem w całości - jasną skórą, ciekawą oprawą oczu itd. Rzesza kobiet się farbuje, a chyba tylko naturalne rudzielce wyglądają naprawdę fajnie w swoim kolorze. Zaakceptuj córkę, doceń jej wyjątkowość i wyrabiaj w niej poczucie, że jest fajną, ładną dziewczynką.
    • aguar Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:32
      Po pierwsze też uważam, że rudy jest ok.
      Po drugie mój jak się urodził to miał jasnobrązowe, taki "piwny" kolor, potem gdy miał ok.roku był łysy, a następnie wyrosły mu włosy jasny blond. Teraz mu powoli ciemnieją, pewnie finalnie będzie miał ciemny blond jak mama i tata i mnóstwo Polaków...
    • morekac Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:32
      A są u dziecka w rodzinie jakieś rudowłose osoby? Albo chociaż blondyni? Bo jeśli nie, to nie martwiłabym się na zapas.
      Z 4 rodzinnych dziewczątek tylko jedna nie zmieniła koloru włosów: 3/4 we wczesnym dzieciństwie miało czupryny podejrzanie jasne, początkowo w nieokreślonym kolorze, może i rudawe, w okolicach 2 urodzin jaśniutkie - teraz wszystkie są właściwie szatynkami (jedna może ciemną blondynką, ma taki dosyć nieokreślony kolor czupryny).
      • 9rudy Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 09:46
        mąż ma ciemny bląd tak jak i dwaj synowie ja jak byłam mała miałam jasny bląd w dzieciństwie który w okresie dojrzewania przeszedł w ciemny kasztan z wierzchu a pod spodem ciemny bląd, dziadkowie i ciocie czarni
        • yvona73pol Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 10:12
          blONd, prosze prosze bardzo....

ja wiem, ze to moze nie taki straszny blad, ale mi sie zaraz przypomina jak mi kolezanka w podstawowce napisala o "wlosach pląd"
          mam traume tongue_out
    • vilez Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 10:58
      Ja się urodziłam z, jak to mama okresliła, miedzianoblond, włosami. Ocień utrzymywał sie przez kilka lat, po czym się zmienił w blond, juz bez tego miedzianego akcentu. A trochę szkoda.
      • bbuziaczekk Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 11:05
        A kto powiedział ze mu mieć później rude ???
        To dziecko się dopiero urodzilo suspicious
        Wlosy zmieniają się do koregos roku zycia (13 ? czy jakos tak)

Moja corka urodzila się z mocno czarnymi włosami, na dodatek bujnymi.
        Teraz ma niecale 3,5 roku i jest blondynka. Wlosy ma od jasnego blondu do ciemnego blondu.
        Syn urodzil się z meszkiem blond. Teraz ma 5 lat i wlosy zależy od pory roku smile
        Latem schodzą do jasnego/średniego blondu a zim ma ciemny blond. Wlosy jeszcze nie potrafią się zdecydować na kolor ale idzie ku temu ze będzie miał ciemne.
        Kuzynka urodzila się z rudymi. Potem zaczely przechodzić na blond i ma blond.
        Inna urodzila się z czarnymi - ma jasny blond.
    • princy-mincy Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 11:09
      Zawsze mnie to dziwi, ze rudy kolor włosów jest tak złe odbierany, ileż to dorosłych kobiet farbuje włosy na ten kolor?
      Gdybym miała sobie wybierać kolor włosów, wybrałabym wlasnie rude.
      Miałam jedna koleżankę od orzedszkola, ktora była ruda- nikt jej palcami nie wytykal, dla dzieci to normalny kolor włosów, to dorośli czynią złe skojarzenia.

Bardzo podoba mi sie określenie z gry o tron, gdzie o czerwonowlosej Ygritte mówiono, ze jest pocalowana przez ogień.
    • ira_07 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 11:28
      Czytaj jej Harry`ego Pottera, to będzie dumna z rudych włosów, a jak będzie dumna, to nie zrobią z niej ofiary wink Zresztą nie wierzę w to, że w dzisiejszych czasach, ktoś wyśmiewa rude dzieciaki dlatego, że są rude. Pewnie się zdarza, tak jak grubym, piegowatym czy okularnikom jak grupa chce znaleźć powód, to sobie znajdzie. Kwestia charakteru, nie wyglądu.
    • zana781 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 11:31
      U corki w klasie(2klasa SP) jest ruda dziewczynka i nieslyszlam zeby ktos ja przezywal.
    • netanwender Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 12:54
      naturalnie rude wlos sa sliczne! smile

i jak dziewczyny pisza, jesli umocnisz corke (o ile bedzie ruda wink ) w poczuciu wlasnej wartosci i artykcyjnosci, to zadne ewentualne przytyki nie beda jest straszne smile
    • kufferrek Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:01
      Niby mamy XXI wiek, ale ja mając na stanie rudą córkę - spotykam się, a raczej córka się spotyka z szykanami na temat jej włosów. Kiedyś próbowałam interweniować, licząc, że mój autorytet ( jako rodzica) pomoże. Nie pomógł. Teraz uczę córkę bronić się sama - tzn powtarzać dzieciom metodą zdartej płyty, że jestem wyjątkowa, bo takiego koloru nie ma w szkole nikt inny ( bo nie ma takiego odcienia jak jej włosy), że każda fryzjerka zachwyca się jej kolorem włosów, że na ulicy ją ludzie zaczepiają chwaląc jej kolor włosów, i każę pytać się dziewczynek, które jej dokuczają - czy was też zaczepiają ludzie na ulicy, mówiąc że macie piękny kolor włosów? Nie? a mnie tak, widzicie? mam wyjątkowe włosy.
      Jestem niemile zaskoczona, że to jeszcze funkcjonuje, ale co robić..... trzeba jakoś sobie radzić.
    • smoczy_plomien Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:12
      Ja mam ostro rude włosy w odcieniu płomienistym. W podstawówce dokuczali mi z tego powodu, ale dorośli zawsze i wszędzie powtarzali mi, że mam cudowne włosy i nigdy nie miałam z tego powodu kompleksów. Nawet jak miałam ochotę poszaleć z jakimiś farbami, to tylko pasemka, bo nie chciałam sobie przykryć naturalnego koloru.
    • kagrami Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:13
      Chyba żartujesz.. Moja kuzynka wychowała się w małej miejscowości jest totalnie ruda Teraz ma rude dzieci. Co za piękna rodzina!!!!!
      I wcale nie jest fałszywa czy coś uncertain
      Farbowane rudzielce może i są fałszywe wink
      • kagrami Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:33
        Ah, no i są jeszcze sliczne bliźniaczki z reklam Plusa..smile
        Ja chciałabym miec taką rudą dziewczynkę...
    • jamesonwhiskey Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:15
      Rude falszywe zawsze mialo przerabane w kazdej szkole.i nie ma co tu naginac rzeczywistosci jakie to specjalne I super bo nie jest
      • 3fanta Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:44
        Mój tata miał rude włosy dokładnie takie jak marchewka i mnóstwo piegów na całym ciele.Był wszędzie bardzo lubiany.Mój kuzyn ma 2 rude corki 14 i 19 lat.Obie mają mnóstwo koleżanek a starsza ma duże powodzenie u chlopaków.Młodsza też.Także zależy jakie towarzystwo się trafi
        • jamesonwhiskey Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:50
          Spoko najbardziej wiesz jak go wyzywali w szkole
          • roks30 Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:58
            Moja kuzynka jest ruda i zawsze miała szalone powodzenie u chłopaków, tak że głowa do góry, rude jest piękne.
    • fituq Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 13:57
      takie dwie rude małpki sama bym chciała mieć wink
      www.youtube.com/watch?v=J1YQrSDkurQ&feature=player_detailpage
    • saszanasza Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 14:08
      bardzo podobają mi się rudowłose dziecismile
      kiedyś rzeczywiście bycie rudym było piętnowane. aktualnie dzieci mają zdyt dużo innych powodów by wyżyć się na kimś/znaleźć sobie kozła ofiarnego, choć zapewne jak nic ciekawego nie znajdą, do włosów się zapewne przyczepią.
      ostatnio będąc na placu zabaw, moja 6 latka została przez starszą dziewczynkę poproszona o podanie imienia, a gdy ta się przedstawiła (ma na imię Zuzanna), dziewczynki dorobiły sobie do jej imienia jakiś durny neologizm i po czym zaczęły się z całości naśmiewać. Jak łatwo przeiwdzieć córce zrobiło się przykro.
    • to_ja_tola Re: ruda dziewczynka 27.04.14, 14:12
      chyba se jaja robisz
      'robisz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka