Dodaj do ulubionych

Happy 24/h

01.05.14, 02:54
Chyba nie było na ematce wątku o tej piosence.
Pierwszy raz usłyszałam ją jakis czas temu w Trójce, to był chyba pierwszy i jedyny raz, kiedy ją puścili. Zapamietałam to, myślałam, ze puścili jakiś totalny staroć - znaczy ma melodie, prosty rytm, prosty tekst, nieprzekombinowane, czyli co najmniej lata 60. To samo pomyślałam, słuchając pierwszy raz Amy Winehousewink
Potem tylko raz wspomnieli w trójce o tej piosence - ze fani umiescili w sieci zapetloną wersję. Dzis na nią trafiłam, albo moze na jakiegoś klona. Każdy znajdzie to chyba na you tube. Ma nawet własny oryginaly teledysk, trwa z 2 godziny co najmniej.

Co mnie zaciekawiło w tej piosence, to jego autor, czy tez raczej wykonawca. Przypomniałam sobie, ze widywałam go wczesniej, jako przydupasa niejakiego Snoop Doga, ikony hip hopu, ale takze w nowszych teledyskach. Pojawia się w teledyskach Madony, Justina Timberlake`a (Seniorita) i wielu innych. Dopiero w tym utworze wypłynął jako samodzielny wykonawca, co jest tak niesamowite, jak historia niejakiej Kajah.

Piosenka wywołuje w wielu ludziach potrzebę nakręcenia swojej wersji teledysku, których powstało setki. W publiczej telewizji pojawiła się też reklama bazowana na teledysku - podejrzewamm, ze zapłacili za to więcej niż pewien bank Kevinovi Spacey.

Mało kto o tym pisze, bo jest to bardzo pozytywne zjawisko. Ta muzyka totalnie niszczy jakikolwiek cynizm i frustrację - rozmiękcza wszystkich, nawet mnie.
No chyba ze sie mylęwink
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Happy 24/h 01.05.14, 03:22
      piepe napisał(a):
      > Chyba nie było na ematce wątku o tej piosence.

Poniekad byl wink

Ja sie dziwie, ze piosenka nie dostala Oscara. IMO jest duzo lepsza od "Let it go".
    • dziennik-niecodziennik Re: Happy 24/h 01.05.14, 10:07
      a ja nie znoszę tej piosenki. słowa ma fajne, teledysk też, ale sama linia melodyczna i głos Pharella mnie irytuje.
    • demonii.larua Re: Happy 24/h 01.05.14, 14:11
      Pisanie o Pharell'u per przydupas trąca ignorancją na kilometr, albowiem facet jest autorem wielu tekstów, producentem. Napisał np. Senioritę dla Timberlake'a tongue_out Happy też jest jego autorstwa, chociaż mi sie nie podoba.
      • piepe Re: Happy 24/h 10.05.14, 02:17
        demonii.larua napisała:

> Napisał np. Senioritę dla Timberlake'a

Pokaz mi kogokolwiek, kóry kojarzy ten kawałek. Mam wrażenie, ze został singlem tylko dla Pharella, żaden normalny facet nastolatki, będacy będący targetem Justina, nie zainteresowałby się tym kawałkiem (nastolatka w wyborze muzyki kieruje sie gustem chłopaka). Kawałek jest bezwartosciowy biznesowo, a jednak został singlem. Ktoś tu musiał mieć niezłe wpływy.
        Facet ma talent, ale jak go obserwuję na scenie to bardziej skupia się na swoim zajebistym głosie niz na tym, by porwać publicznosć. Byli lepsi od niego, np. Jay Key, lider Jamiroquai, który nie musiał dorabiac u Madonny i u Snoop Doga, czy robic laske Timberlake`owi. Mam wrazenie, ze to taka maskotka - ma talent do muzyki, ale kompletnie nie sprawdza sie na scenie
        • semihora Re: Happy 24/h 10.05.14, 11:51
          > (nastolatka w wyborze muzyki kieru
          > je sie gustem chłopaka).

Ot, wymyślił(a)...
      • to_ja_tola Re: Happy 24/h 10.05.14, 17:14
        demonii.larua napisała:

> Pisanie o Pharell'u per przydupas trąca ignorancją na kilometr, albowiem facet
        > jest autorem wielu tekstów, producentem. Napisał np. Senioritę dla Timberlake'a
        > tongue_out Happy też jest jego autorstwa, chociaż mi sie nie podoba.
        >
        >
        OTÓŻ wink
    • black_succubus Re: Happy 24/h 01.05.14, 14:18
      Ze Pharrell wyplynal dopiero z Happy? Bzdura.
    • majenkir Re: Happy 24/h 01.05.14, 14:20
      W telewizorze mi wlasnie powiedzieli, ze ta piosenke mial oryginalnie spiewac Ceelo Green.
      Ale nie chcial wink.
      • raczek47 Re: Happy 24/h 01.05.14, 14:36
        A mnie się bardzo podoba, kojarzy mi się z latem, brakiem problemów i ogólnie z energią do życia. Zawsze się przy niej muszę uśmiechnąć https://emotikona.pl/emotikony/pic/24icon_smile2.gif
    • cauliflowerpl Re: Happy 24/h 10.05.14, 11:21
      Ja zaś nie kumam fenomenu tej piosenki. Fakt, nie słucham radia, więc nie wbiła mi się w mózg.
      Może po przesłuchaniu jej kilkaset razy "coś" bym w niej fajnego znalazła. A z drugiej strony nie przepadam za tym stylem.
      Dowiedziałam się o niej, gdy w moim mieście nakręcono kolejny z tych setek teledysków.
      I... nic.
      Nie porywa mnie jakoś. Jest mi obojętna.
      • morgen_stern Re: Happy 24/h 10.05.14, 11:24
        Mam tak samo, nie rozumiem fenomenu.
    • to_ja_tola Re: Happy 24/h 10.05.14, 17:14
      Pharrell Williams przydupasem?big_grin OMG?!
    • marychna31 Re: Happy 24/h 10.05.14, 17:26
      > niszczy jakikolwiek cynizm i frustrację - rozmiękcza wszystkich, nawet mnie.

mnie nie rozmiękcza a ja łatwa w rozmiękczaniu jestem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka