chlodne_dlonie 12.06.14, 12:40 Potrzebuję podpowiedzi od czego najlepiej zacząć..? Znam 'Japoński wachlarz', chciałabym poznać także prozę jej autorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aktos1976 Re: ..Joanna Bator 12.06.14, 14:04 Proponuję zacząć od Piaskowej Góry, potem Chmurdalia (kontynuacja P. G.) i Ciemno, prawie noc. Wielu wrażeń podczas lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
diademonde Re: ..Joanna Bator 12.06.14, 14:49 Zdecydowanie od "Piaskowej Góry", później druga część, czyli "Chmurdalia" - nie zaczynaj pod żadnym pozorem od "Ciemno prawie noc", bo jest w zupełnie innym klimacie, zdecydowanie cięższa i bardziej zakręcona. Dla mnie kwintesencja Bator to własnie "PG" i "Ch". Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: ..Joanna Bator 12.06.14, 16:17 Zaczęłam od ciemno prawie noc i tak zaczęło się moje uwielbienie dla Bator. Wachlarz mi się podobał najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: ..Joanna Bator 12.06.14, 18:40 Dzięki za odpowiedzi Skorzystam z promocji Empiku (3 za 2) i nabędę wszystkie trzy pozycje J.Bator. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: ..Joanna Bator 12.06.14, 20:20 Może zaczekaj, po co od razu trzy? Ja zaczęlam od "Ciemno, prawie..." i mnie odrzuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: ..Joanna Bator 12.06.14, 20:46 Dla mnie zdecydowanie najfajniejszy Wachlarz potem piaskowa góra i chmurdalia. Ciemno prawie noc właśnie kończę. Ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś