Dodaj do ulubionych

Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania.

16.06.14, 20:49
Jakiś mężczyzna pobiera pieniądze w bankomacie w korytarzu banku, więc stoję grzecznie za nim w pewnej odległości, przychodzi kolejny facet i widząc mnie pyta:

- Przepraszam Pani czeka w kolejce?

W głowie:

- Nie, k..., tak sobie wystaję bo jestem dziwakiem i moją pasją jest stanie przed bankomatem
i patrzenie.

Na poczcie to samo.
Nie, nie czekam k..wa w kolejce jestem pieprzonym socjologiem i po prostu analizuję społeczność stojącą w kolejce pocztowej, a te paczki to tak dla jaj sobie wzięłam, wie Pan, aby się wtopić w tłum.

W banku, ale w środku, mam załatwić w biurze obsługi pewną rzecz związaną z rachunkiem.
Stoję i kolejny facet pyta czy stoję w kolejce.
A nie, stoję sobie bo lubię patrzeć na ludzi pracujących w banku, takie moje nietypowe hobby, ciekawe, prawda? Pan też ma to samo hobby?

Po kiego ludziska się tak dziwacznie pytają? Najczęściej faceci, widać w tym względzie kobiety bardziej kumate.
Macie jakieś błyskotliwe, najlepiej krótkie odpowiedzi z jajem?
Obserwuj wątek
    • duveen Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 20:52
      widocznie kulawo się ustawiasz i sprawiasz wrażenie jakbyś ch... wie co robiła.
      • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 20:55
        No właśnie, co innego można robić przed bankomatem? Albo w kolejce na poczcie? Też jestem ciekawa.
        • miliwati Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:27
          gazeta_mi_placi napisała:

> No właśnie, co innego można robić przed bankomatem?

Czekać aż mąż/koleżanka/gach wypłaci?

> Albo w kolejce na poczcie?

Zastanawiać się czy wysłać kupić duże pudło na paczkę, czy wyjąć to z makulatury?

> Też jestem ciekawa.

Cieszę się że mogę pomóc.
      • mamaemmy Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 20:56
        duveen napisała:

> widocznie kulawo się ustawiasz i sprawiasz wrażenie jakbyś ch... wie co robiła.
        >

nie,to typowe pytanie w takich sytuacjach,zawsze mnie smieszy i mam ochotę odpowiedzieć,tak jak Ty myslisz-że sobie dla zabawy tak stoję wink
        • annajustyna Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 20:59
          W kazdym jezyku jest takie pytanie wink.
    • mary_lu Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:03
      Można jeszcze czekać na osobę właśnie wypłacającą pieniądze.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:04
        To samo miałam napisać.
      • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:05
        Ustawiając się za nią kilka kroków dalej?
        • jak-nie-ja-to-kto Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:13
          Ja tak czekam i na mnie tak czekają. Co w tym dziwnego?
          • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:24
            A ja czekam tuż obok, a nie ustawiając się w kolejce za osobą stojącą przy bankomacie.
            I jakoś kolejka polega na tym, że właśnie stoi się za kimś i czeka na swoją kolej.
            • miliwati Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:28

> A ja czekam tuż obok, a nie ustawiając się w kolejce za osobą stojącą przy bank
              > omacie.
              > I jakoś kolejka polega na tym, że właśnie stoi się za kimś i czeka na swoją kol
              > ej.

Widocznie stajesz jakoś tak d*powato że wygląda to ani tak, ani tak.
              • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:34
                Skąd tyle złośliwości? Czyżbyś była z tych idiotycznie pytających osób?
                • miliwati Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 22:08

> Skąd tyle złośliwości? Czyżbyś była z tych idiotycznie pytających osób?

Jak ktoś się kręci bez sensu niby blisko końca kolejki, ale jakoś tak z boku, to oczywiście że pytam. Nie Ty jedna tak stajesz że nie wiadomo czy w kolejce, czy gołębie pooglądać.
                  • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 06:31
                    Tuż obok i blisko gdy jestem z kimś, tak że widać że jesteśmy razem, jako kolejkowicz za kimś, jak w każdej kolejce.
        • jak-nie-ja-to-kto Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:14
          https://www.pogielo.pl/img/upload/20121004230529.jpg
          Ale oczywiście nie tak....
        • mary_lu Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:32
          To jest właśnie sv, ale wiem, że nie łapiesz.
          • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:33
            Że niby jak?
        • wegatka Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 01:05

> Ustawiając się za nią kilka kroków dalej?

Obok to sobie mogę czekać na męża, ale gdy byłam z koleżanką, to zawsze czekałam dalej. Zwyczajnie mogłaby się czuć mało komfortowo, gdybym stała obok, mając w zasięgu wzroku monitor bankomatu.
      • anka_z_lasu Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 00:51
        no ale nawet jeśli czeka to i tak się zawinie się razem z tą osobą wypłacającą więc po co pytać skoro nie robi różnicy?
    • malowanka06 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:34
      może nie podejrzewają cię o konto w banku lub możliwość zalatwienia usługi na poczcie. Coś musi być z tobą nie tak, że tak pytają.
      • jak-nie-ja-to-kto Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 16.06.14, 21:36
        Mnie pytają np. czy Pani ostatnia, ale nie czy zasadniczo stoję w kolejce a nie żeby się pogapić.
        • czar_bajry Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 01:45
          Mnie pytają np. czy Pani ostatnia,

Na to jest dobra odpowiedź: nie taka znowu ostatniatongue_out
          • czar_bajry Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 01:46
            gazeta a krótkie : tak Cię niezadawala?
    • burina Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 02:30
      A spróbuj następnym razem odpowiedzieć: "Tak. Ładna dziś pogoda, nieprawdaż?/Ooo zbiera się na deszcz!/ A może panu się dokądś spieszy? Megę przepuścić. (ta opcja raczej tylko w wypadku, gdy wyczuwasz, że ktoś faktycznie może się spieszyć, albo wiesz, że będziesz długo dłubać przy maszynie, inaczej to trochę dziwaczne)/ Haha, zawsze zapominam PIN na chwilę przed podejściem do bankomatu". Albo cokolwiek innego, co pozwoli zadzierzgnąć jakiś kontakt i zobaczyć w osobie zadającej retoryczne pytanie grzecznościowe człowieka.
    • nanuk24 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 06:26
      Tak, cukier rzucili.
      • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 06:33
        big_grin
    • lauren6 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 06:43
      Pewnie stałaś jak ostatnia sierota zamiast podejść do okienka/bankomatu i ludzie w ten delikatny sposób dawali ci do zrozumienia, żebyś ruszyła d..., bo opóźniasz.
      • gazeta_mi_placi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 06:50
        Też nie. Zawsze podchodzę od razu.
    • tonik777 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 08:52
      Bo czasami po prostu nie wiadomo. Ktoś stoi trochę dalej i nie wiadomo czy czeka w kolejce czy może na kogoś kto jest obsługiwany w banku, na poczcie czy pobiera pieniądze z bankomatu. Sam niejednokrotnie widziałem sytuacje, że ktoś się nie zapytał i kolejka ustawiała się za kimś kto w niej nie stał.
      Nie bardzo rozumiem to dlaczego przeszkadzają Ci takie pytania. Ktoś się grzecznie pyta, to mu odpowiedz i po sprawie. Ty wiesz, że stoisz w kolejce, ale ktoś inny już niekoniecznie.
    • zlotarybka_1 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 09:01
      nie przeszkadzaja mi takie pytania.
      Przeszkadzaja mi sytuacje kiedy np w banku czy w kolejce do bankomatu stoje w kolejce - w pewnej odleglosci oczywiscie - i ktos wpycha sie przede mnie.
      Wkurzam sie kiedy ewidentnie jest jedna kolejka do kilku kas - kilka osob stojacych w jednym sznureczku - a tu podchodzi delikwent i ustawia sie bezposrednio za osoba placaca przy jednej z kas. Takie rzniecie glupa na zasadzie a noz sie uda. Czesta sytuacja na stacjach benzynowych lub w empiku.
    • ciaste-czkowa bungee 17.06.14, 09:11
      Nie rozumiem po co w takiej sytuacji zamiast prostego TAK musisz szukać (i to jeszcze nie w zasobach swego intelektu tongue_out) ciętej riposty.
      Trochę to smutne że że proste interakcje życia codziennego wywołują w tobie takie myśli. Znajdź sobie hobby dzięki któremu będziesz mogła rozładować swoje frustracje bez narażania postronnych ludzi. Sporty ekstermalne, bungee jumping bez liny big_grin
    • olinka20 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 09:41
      To ja widac tez ustawiam sie jak ostatnia łajza wink bo tez sie spotykam z takim pytaniem.
      Ale ja sie odwracam i z miłym usmiechem odpowiadam na pytanie czy stoje w kolejce-
      Nie, na dziewiątki ( autobus taki, autochtoni znają) czekam.
    • chipsi Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 10:02
      Nie narzekaj; mnie czasem nie pytają tylko ryją się przede mnie. Wtedy głośno pytam czy uważa że ja tu stoję bo mam takie chore hobby. Tego nie pojmuję, bo raczej trudno mnie nie zauważyć wink
      • zuwka Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 17:31
        ja mam inny dylemat. Ostatnio poszłam do sklepu, gdzie kolejka do mięsa (swoją drogą najlepszego w mieścinie) jest zazwyczaj długa. Na końcu stoi koszyk. Trochę z boku i stoi pusty. Stanęłam trochę za nim, kolejka się przesuwa, koszyk stoi. Kolejka już mocno poszła do przodu, koszyk stoi. Rozglądam się nerwowo, nie widzę właściciela. W końcu staję na końcu kolejki koszyk zostawiając mocno w tyle. I jak zaczarowana wyrasta spod ziemi pani, z buzią że przepraszam, ale ja tu stałam. Zapytałam grzecznie gdzie stała, bo ja widziałam tylko pusty koszyk. To mnie wyzwała od chamstwa. Bo się pcham w kolejkę.
        I od razu dodam - kiedy ktoś stoi za człowiekiem, a kolejka jest długa, rozumiem - mozna zwrócic się do człowieka za plecami, że zaraz się wróci, bo się weźmie to czy tamto. Ale tak? a skąd ja mam wiedzieć czy to ktoś porzucił koszyk wq..iony długością kolejki czy poleciał po makaron?
    • cauliflowerpl Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 17:21
      Muszę przyznać, że miło mieszka się w kraju, w którym ludzie nie wściekają się tylko dlatego, że ktoś ich uprzejmie zagadnął, ba, gdzie jest to jako taką normą w opisanych sytuacjach.

Wyluzuj, naprawdę tak się żyje przyjemniej wink
    • gaskama Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 17:41
      Zgadzam sie. Znam z autopsji wszystkie wymienione sytuacje. Ale szczegolnie lubie to pytanie w kolejce w kiblu. Sciskam kolana, przystepuje z nogi na noge a tu ktos pyta: pani czeka do toalety? Nie, lubie posluchac jak inni szczaja!
      • franczii Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 18.06.14, 06:06
        No to ja mnostwo razy widzialam jak babki stoja przed toaleta i czekaja na kogos kto w srodku.
    • maslova Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 17.06.14, 23:25
      Ponoć typowe dla Polaków jest zadawanie pytania w tramwaju czy autobusie "Czy to miejsce jest wolne?" smile
    • franczii Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 18.06.14, 06:02
      A mnie sie czesto zdarza ustawic za kims w ogonku bo mi sie zdaje, ze tez czeka a w miare jak kolejka idzie do przodu to ta osoba sie nie przesuwa i musze zapytac, czy stoi i wtedy dopiero sie okazuje ze wcale nie stoi, czasami wrecz zaskoczona sie rozglada "o rzeczywiscie tu jakas kolejka" ze tu jakas kolejka i przechodzi w inne miejsce. Totez mnie pytania o stanie w kolejce zupelnie nie dziwia.
    • anorektycznazdzira Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 18.06.14, 07:44
      Gazet, proszę, to podryw był a tu taka niedomyślność...
    • mynia_pynia Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 18.06.14, 07:52
      Też stojąc w kolejce do bankomatu czy tez na poczcie nie wiszę nad kimś. Ale mnie się nikt nie pyta czy stoję tylko ustawia się za mną.
      Staje w odległości około 3 kroków od korzystającego z usługi i oczekuję podobnych reakcji od innych.
      Jeśli np przy bankomacie stoi ktoś z boku w odległości około 4m to i tak staje tak jak zawsze i zazwyczaj ta osoba stojąca dalej czeka na kogoś a jeśli zaczyna fukać że ona czeka do bankomatu to przepuszczam - zazwyczaj szybko zmierza ustawić się przede mną wink - czyli jednak można po ludzku.
    • koralik12 Re: Pan/i stoi w kolejce - idiotyczne pytania. 18.06.14, 07:57
      To może ciebie spotkałam ostatnio w H&M. Stała jakaś dziewczyna w kolejce. Niby w kolejce ale jakoś z boku. Stanęłam za nią a ona stoi z naręczem ciuchów i patrzy gdzieś w dal. Wyminęła nas inna osoba i kupiła bez kolejki. Dziewczyna nie zareagowała. Za moment podeszła następna bez kolejki ale powiedziałam jej że teraz MY i powiedziałam dziewczynie przede mną że ma się udać do kasy. Sierotka przepuściłaby kolejną osobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka