Dodaj do ulubionych

A o Iraku cisza???

25.06.14, 09:55
www.naszdziennik.pl/wiara-przesladowania/83080,irak-plonie.html
www.polskieradio.pl/7/1696/Artykul/1160625,Czy-uda-sie-utrzymac-Irak-jako-jedno-panstwo
Na portalach nic nie piszą, a tam mocno nieciekawie...z godziny na godzine....lada chwila pierdutnie, jak się nie wiezmą ostro za ratowanie sytuacji....dopiero amerykańcy z tamtąd wyszli a już kocioł....generalnie cała inwazja na Irak to jedna wielka wtopa, niepotrzenie Bush tam się pchał.
a jak się zacznie coś dziać, to i paliwo podrożeje i wszystko....
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: A o Iraku cisza??? 25.06.14, 09:59
      po mojemu błędem jest myślenie, że wszyscy ludzie na naszym globie chcą żyć w demokratycznych warunkach. jak widać, nie wszyscy chcą. Irak miał szansę, i chyba nie skorzystał, bo chyba jednak ludzie nie chcą.

nie jestem arabistą i nie bardzo się znam na tych sprawach, ale sądzę, że dobrze nie będzie.
      • feel_good_inc Re: A o Iraku cisza??? 25.06.14, 10:22
        solaris31 napisała:
        > po mojemu błędem jest myślenie, że wszyscy ludzie na naszym globie chcą żyć w d
        > emokratycznych warunkach. jak widać, nie wszyscy chcą

Życie imituje sztukę wink

> Irak miał szansę, i chy
        > ba nie skorzystał, bo chyba jednak ludzie nie chcą.

U nas też jest sporo ludzi, którzy marzą o życiu w totalitaryzmie religijnym.
        • znowu.to.samo Re: A o Iraku cisza??? 25.06.14, 13:43
          mówi się że Saddam trzymał całe towarzystwo w ryzach uncertain teraz jak sobie szyici i sunnici skocza do gardeł, to będzie rzeż uncertain widocznie niektóre narody mają taką mentalność, że potrzebują czuć bata nad sobą....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka