Dodaj do ulubionych

Gdzie nad wodę?

02.07.14, 10:48
Szykuje się ładna sobota i fajnie byłoby gdzieś wyskoczyć nad wodę. Czy ktoś może coś polecić w niedalekiej okolicy Warszawy.
Zegrze odpada, jeziora pod Płockiem znamy (i tam się pewnie skończy, jak nic nie znajdziemy innego). Cokolwiek, żeby można było podjechać motocyklem, rozłożyć się na kocu, ew. popluskać. No i żeby można było obrócić w jeden dzień.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:06
      Nikt? Nic? Pewnie macie dobre miejscówy, ale nie chcecie się podzielić, skąpiradła tongue_out wyślijcie choć na priv...
      • chipsi Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:16
        Gdy jeździłam na mazury, nad jezioro Nidzkie dokładnie, to 90% turystów była z Warszawy właśnie. No to chyba w miarę blisko tongue_out
        • wrobski Re: Gdzie nad wodę? 29.06.15, 17:01
          Polecam ciekawy artykuł o jeziorze Nidzkim i jego atrakcjach:
          czarter-jachtow-mazury.pl/przewodnik/jezioro-nidzkie-oaza-spokoju-dla-czarter-ujacych-jachty/
    • minkapinka Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:20
      Kąck www.kapielisko.com.pl/
      • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:40
        To wygląda nieźle, dzięki
        • minkapinka Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:06
          ale tylko w tygodniu, w weekend nawalone tłumy, do wody nie mozna dojść
          woda czysta, głęboko, mozna popływać
          • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:14
            Aaa to już nie wygląda nieźle big_grin
    • una_mujer Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:22
      My się już od dłuższego czasu zbieramy, żeby zobaczyć, jak wygląda w Wildze - parę osób mi reklamowało, ale sama jeszcze nie byłam. Jest woda, jest las, jest piasek - przynajmniej na zdjęciach. Blisko też.
    • best_bej Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:57
      a nad Świder?
      jeśli lubisz miedzy ludzmi to jest plaża, jesli nie, to wzdłuż rzeki są małe plażyczki, czesto kąpiemy się tam golajasmile tylko weżcie coś na komary, bo rok temu nie dało się wytzymac.
    • anel_ma Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 12:59
      a Wisła pod Czerskiem? kapać się to raczej nie, ale jest gdzie posiedzieć na piasku w cieniu wierzb
    • aankaa Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:01
      nad Liwiec ? a przy okazji na najlepsze lody w Jadowie (niedaleko Urli)
      • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:15
        A nad Liwcem i Świdrem to gdzie szukać tych miejsc, tak mniej więcej? W ogóle nie znam tych terenów.
        • heca7 Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:51
          Nad Świder to droga prosta jak drut wink Dojedziesz Wałem Miedzeszyńskim do Józefowa a potem należy kierować się na hotel Holliday Inn w Józefowie. Każdy mieszkaniec wie gdzie jest.
          Ewentualnie wzdłuż torów kolejowych prowadzących przez Wawer, Międzylesie, Radość, Anin, Miedzeszyn, Falenicę , Michalin, Józefów. Jednak motorem to chyba wygodniej po Wale smile
          www.facebook.com/SwiderSkimPlaza/photos_stream
          i.iplsc.com/wypoczynek-nad-swidrem/0002FYJ2C4KITP0W-C321-F3.jpg
          • best_bej Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:53
            o wlasnie przy hotelusmile
          • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:54
            Ok, dzięki wink
        • best_bej Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:51
          pl-pl.facebook.com/otwockaplazamiejska
          jak dokładnie dojechac motorem nie mam pojecia, nie orientuje sie w terenie, kapielisko miejskie w Otowcku, ul Turystyczna. wzdłuż rzeki jest normalna sciezka którąrowerami da sie przejechac, czy motorem tez się da to nie wiem.
    • misiu-1 Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:27
      Jezioro dziekanowskie. Tuż za Łomiankami.
      pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Dziekanowskie
    • default Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:28
      Nie wiem jak tam teraz jest, ale parę lat temu całkiem sympatycznie bywało nad Jeziorem Dziekanowskim (Dziekanów Polski, za Łomiankami, rzut beretem od W-wy).
      Albo może Pomiechówek ? Tam są nad Wkrą bardzo ładne miejsca - i często odludne, najwyżej krowy z okolicznych łąk dotrzymają Ci towarzystwa smile Jeździliśmy tam dawniej na charcie zawody - jadąc od W-wy za torami skręcało się w prawo i takimi bocznymi drogami, z płyt lub gruntowymi dojeżdżało się na łąki nad Wkrą. Mijescami brzegi są zarośnięte, ale są też ładne nieduże plażyczki.
      • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:29
        A to tez ciekawy pomysł.
        Tylko gdzie się skręcało, za jakimi torami? tongue_out
        • default Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:39
          Za torami kolejowymi. Jedziesz główną ulicą Pomiechówka, czyli drogą nr 62, którą w pewnym momencie przecinają tory kolejowe - i zaraz za tymi torami jest taka nieduża uliczka, którą skręca się w prawo i jakby trochę do tyłu i nią dojeżdża się dalej, do drogi która idzie przez łąki, nazywa się Księża Góra. Jest na mapie.
          • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:46
            Dzięki wink
          • kina1 Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 15:42
            W Pomiechówku właśnie powstaje promenada nad Wkrą i park linowy w lesie. Oficjalne otwarcie ok. 20 lipca, ale już można chodzić tam. wzdłuż promenady są już zainstalowane urządzenia do fitcrossu - dziś testowałam. super sprawa. a ta promenada jest przy restauracji w której są pyszne domowe pierogi, polecam. jestem szczęsliwą mieszkanką Pomiechówka, który kwitnie na potegę.
            • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 15:52
              Co ty gadasz!!! To chyba pojedziemy smile
              • default Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 08:16
                To jest też fajne miejsce:
                zacisze-pomiechowek.pl/
    • minkapinka Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:35
      kąpielisko strzeżone jest tez nad jeziorkiem Czerniakowskim.
      • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 13:45
        Za blisko wink
    • magdaimiko Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 14:15
      A może jezioro kozienickie? 90 km od Warszawy?
    • rosapulchra-0 Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 18:03
      Podobno nad Wisłą na Pradze (?) zrobili całkiem fajną plażę. Gdybym była na twoim miejscu, to bym się tam wybrała, żeby chociaż sprawdzić, czy się w ogóle nadaje do odwiedzenia.
      • na_pustyni Re: Gdzie nad wodę? 02.07.14, 22:53
        nadaje sie
    • beata985 Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 07:35
      morgen_stern napisała:

jeziora pod Płockiem znamy (i tam się pewnie skończy, jak nic ni
      > e znajdziemy innego).
      BĘDĘ Cię wypatrywała, będę chodziła między ludźmi i mruczała pod nosem morgen, morgen....tongue_out
    • heca7 Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 07:58
      Dalej może być jeszcze jezioro Firlej. Ale to 150km od Warszawy.
    • saszanasza Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 08:18
      Przyjedź do Zielonkismile Mamy tu swoje "jezioro": www.zielonka.pl/artykul/jakosc-wody-w-gliniankach-stale-monitorowana
      • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 09:07
        Za blisko wink
        • beata985 Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 12:43
          morgen, które plockie jeziora zaliczylas???
          • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 13:16
            Najczęściej Białe i jeszcze jedno na G i jedno, którego nie pamiętam smile
            • melancho_lia Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 13:37
              zafrapowałaś mnie tymi jeziorami.
              Jakie miejsce polecasz na początek (żeby dzieć też się mógł popluskać)?
              • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 13:46
                No fajne jest to Białe, w miarę czysta woda. Tylko wszędzie wykupione działeczki, więc wjeżdżając trzeba zapłacić myto panu gospodarzowi na włościach. Co do brodzików wydzielonych dla dzieci to nie pomogę, bo w sum ie byliśmy tylko na jednym kąpielisku i tam była po prostu łąka i mała plaża z zejściem do jeziora plus pomost.
            • beata985 Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 16:24
              czyli moje terenybig_grin na lucienskim bylas,???
              Wiosna, cieplejszy wieje wiatr
              Wiosna, znów nam ubyło lat.......big_grin
              czym się zajmuję w wolnych chwilach...
              mojafilcowabiżu
              • morgen_stern Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 16:26
                Byłam, i to całkiem niedawno wink W tym sezonie była tam pierwsza kąpiel.
                • beata985 Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 16:37

super..czyli być może juz się spotkałyśmy ja tam właśnie zmierzam
        • saszanasza Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 22:30
          a bardzo za bliskowink?
    • memphis90 Re: Gdzie nad wodę? 03.07.14, 20:03
      Jak na moto, to leć nad morze albo na Mazury smile W jeden dzień obrócicie!
    • beata985 Re: Gdzie nad wodę? 29.06.15, 17:08
      Ciekawe czy się kiedyś spotkamy na płockich...? tongue_out
      • beata985 Re: Gdzie nad wodę? 29.06.15, 17:13
        Aaaaaaa nie wierzę...wiedzialam ze skads znam ten watek.....ubije....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka