hedna 18.07.14, 08:36 Coś mi się pokazało na dekolcie (blisko pachy) i trochę boli. Wygląda to chyba na ugryzienie.Czerwona plamka wielkości 10 groszy,a na środku 2 małe kropeczki (jak mini mini żmija!). Dookoła lekka wysypka. I co z tym robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiu-1 Re: Ugryzienie 18.07.14, 09:18 To może być ukąszenie heglowskie. Można z tym żyć we współczesnym świecie, a nawet znaleźć dobrą posadę. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Ugryzienie 18.07.14, 09:24 Można posmarować sokiem z cytryny lub octem - albo zwyczajnie jakimś preparatem na ugryzienia sa takie w aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ugryzienie 18.07.14, 09:32 W zeszłą sobotę zauważyłam na łopatce dwie czerwone plamy, tyle, ze mnie toto nie bolało, nic się nie działo. Lekarka rodzinna zapisała hydrocortisonum i kazała iśc do dermatologa, bo nie wie, co to jest. Tyle, ze do dermatologa termin jest na poniedziałek, a mi po tym hydrocortizonie plamy zbladły i jest nadzieja, ze do poniedziałku znikną całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś