Dodaj do ulubionych

Sucha skóra

27.07.14, 19:36
Mamcie moje drogie
jakimi cudami smarujecie swoje ciała, żeby skóra była jędrna, nawilżona, gładka.
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: Sucha skóra 27.07.14, 19:52
      Garnierem tym czerwonym
    • stara-a-naiwna Re: Sucha skóra 27.07.14, 21:45
      jak byłam w ciązy trafiłam na kosmetyki z USA palmers (balsam itp)
      w aptekach bywają
      dobre sa

na twarz nie stosowałam tylko balsamy

ps. a jak by ktoś miał coś dobrego na twarz natłuszczająco - nawilżającego to chętnie posłucham
      smile stosowałam dermedic (emoulinet? bodajże) i ziaje oliwkową która dla mnie okazała się lepsza
      • klamkas Re: Sucha skóra 27.07.14, 21:54
        Olej arganowy. Na twarz, ciało, włosy.
        • stara-a-naiwna Re: Sucha skóra 28.07.14, 07:18
          nie mogę oleju arganowego
          po kilku dniach robi mi się liszaj
    • mary_lu Re: Sucha skóra 27.07.14, 22:13
      Wcinam suplementy na włosy, skórę i paznokcie. Na skórę i paznokcie działają, na włosy nie chcą. Piję tran, jem zdrowe oleje (z oliwek, lniany). Piję zaparzane drożdże.

Smaruję się olejem arganowym i klasycznym kremem nivea, do tego kremy z filtrem.

Od roku tak walczę i skóra baaaardzo mi się poprawiła.
      • antyka Re: Sucha skóra 27.07.14, 22:30
        Neutrogena, tylko ta czerwona. Jesli lubisz pachnace balsamy to polecam Le Petit Marsecostam. Ten sam producent z reszta.
    • gaga-sie Re: Sucha skóra 28.07.14, 00:35
      DERMEDIC HYDRAIN 3 HIALURO balsam koncentrat nawadniający skórę, jak dla mnie-rewelacja.
      • bei Re: Sucha skóra 28.07.14, 05:34
        Krem od Majowej Chatki, ale potrzebny coraz mniej po jej laurowym mydle ( Aleppo)
    • weronika.klas Re: Sucha skóra 15.04.16, 16:28
      seria sexi mama, bielenda- mam od nich kilka produktow ( np. boska oliwkę w żelu na ujedrnienie), ale na nawilzenie wyprobuj balsamu z tej serii. jest swietny, ma wartosciowy sklad i radzi sobie z najwieksza sahara na ciele big_grin
    • rulsanka Re: Sucha skóra 15.04.16, 17:05
      Przede wszystkim czym się myjesz i czy nie masz alergii. Jak z bólem zrezygnowałam z mleka, to skórę mam znacznie lepszą. Do smarowania polecam olej kokosowy.
    • crea.tura Re: Sucha skóra 15.04.16, 18:51
      Otóż obecnie balsamem Isana (marka własna Rossman) z mocznikiem 10% i jest w miarę ok ale rewelacją bym go nie nazwała. Garniery zarówno czerwone jak i zielone w ogóle się u mnie nie sprawdziły, miałam wrażenie że było po nich jeszcze gorzej.
    • mia_siochi Re: Sucha skóra 15.04.16, 19:54
      Zaczęłam pic dużo płynów. Przyłapałam sie na tym, ze ostatnio wypijam 2 kawy spóźnienie (latte, chociaż tyle) i jestem zwyczajnie odwodniona. Pije dużo i jest lepiej.
    • drinkit Re: Sucha skóra 15.04.16, 23:25
      Aktualnie ciążowo: bio oil, oliwka mustela, balsam palmers.
      Nie w ciąży: mleczko nawilżające biodermy, emolientowe lirene, rewelacyjne mleczko Bielendy 3 olejki (czy jakoś tak), ujędrniające tołpy, multimodelling ziaja, masła bielendy, ujędrniające eveline
    • ana119 Re: Sucha skóra 15.04.16, 23:44
      Masło shea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka