Dodaj do ulubionych

Help! Jak dbacie o nogi?

11.08.14, 00:33
Widze tyle dziewczyn z fajnymi nogami. Nie wymagam od swoich cudów ale konczy sie tak, ze najczesciej je ukrywam. Nie mam jakis wyjatkowo niezgrabnych za to wiecznie jakies kostropate, z krostakami, pokaleczone, z odrastajacymi wloskami (bo nie gole bo mam podraznione po poprzednim goleniu).

Ja po kazdnym goleniu musze wlosy "zapuscic" bo jak mi odrastaja to mam OKROPNA skore i jeszcze jakbym zafundowala im nowe golenie byloby tragicznie. Gole wiec, ciesze sie dzien, dwa i musze je "chodowac" zeby moc znowu ogolic.

Depilator odpada bo bardzo mi wrastaja mimo pilingow.

Kremy depilujace sa zbyt czasochlonne zeby tak caly czas nimi mazac. Po wosku pewnie beda mi odrastac tak samo niefajnie jak po depilatorze.

No jestem pewna ze cos robie nie tak.

Podajcie swoje sposoby na nogi. Szczegolnie jesli macie "trudne" w utrzymaniu i jakos sie Wam udaje, zeby byly ladne. Powiedzcie co robicie tak od A do Z. Jakie zabiegi, kosmetyki, codzienna higiena. Taka Wasza codzienna i tygodniowa rutyna jak wyglada?

Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 01:13
      Wosk ale w gabinecie. Jak nie to to depilator ale z nakladka ta golaca bez wyrywania cebulek,będziesz to musiała pewnie powtarzać co drugi dzień ale nie powinno podrazniac skóry. Ja stosuje ją do brwi codziennie to jednak twarz i skutków ubocznych nie zauważyłam.
    • mid.week Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 06:48
      nie wiem na czym polega różnica, ale mi wrastały po depilatorze ale po woskach już nie. Niby i to i to wyrywanie. A najlepiej pozbyć się laserem. Teraz co drugi gabinet ma w ofercie, ceny już nie szokują,a na grouponach itp można jeszcze taniej znaleźć.
    • moofka Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 06:53
      Mam zwykły braun, od kilku lat, ale regularność daje efekty. Sama robię pedikiur. Od czasu do czasu robię piling z soli morskiej. Nawilżać balsamami i chyba już. Natura mi dała nogi w prezencie. Dużo chodzę dla ładnej linii wink zdradzę za to swój tegoroczny sekret korektor do ciała 10 w 1 re we la cyj ny smile nie wkleję linka, bo nie umiem na iPadzie. Noga nim potraktowana pięknieje od razu, nawilża, rozświetla, wyrównuje,kolor i opala. Kosztuje jakieś 20 dychę, efekt
      Lepszy niż w rajtuzie
      • agni71 Re: Korektor 11.08.14, 13:49
        taki?

https://argan24.pl/images/1392202145_CC-Krem-do-ciala-10w1-korygujacy-Bielenda.jpg
        • moofka Re: Korektor 11.08.14, 19:37
          To ten smile
          • fifiriffi Re: Korektor 14.07.16, 23:36

nie otwiera mi sie link.To ten?

mallene.blogspot.com/2014/06/bielenda-multifunkcyjny-krem-korygujacy.html
    • solejrolia Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 07:14
      Chodze od wiosny w krotkich spodenkach,bo lubię szorty, mam pol szafy krotkich gaci.do pracy również.
      Jak jest cieplo, to mój strój obowiązkowy.
      I dlatego mam opalone, co prz obdrapanych, z krostką, czy inna niedoskonałości ą, znacznie mniej 4zuca sie w oczy.
      Uzywam golarki elektrycznej,
      Czasem jakis fajny balsam do ciala wsmaruje, ale raczej dla zapachu, czy zeby nablyszczyc.

a jak mnie najdzie to używam depilatora, tak 2-3 razy w sezonie, i to w chlodniejsze dni, bo robią mi sie kropeczki .
      ale znow- na opalonych nogach mniej widac .

Generalnie jestem za tym, zebys przestala myslec o nogach, kupila sobie jakies fajne krotkie spodenki i zaczęła je nosic. Mysle, ze tylko ty myslisz, ze sa nie takie, jak u innych-na pewno sa takie jak u innych. a ci co cię widza albo nie beda zwracać uwagi, ale nie zauwaza niedoskonalosci.
      • snowdust Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 12:56
        > Generalnie jestem za tym, zebys przestala myslec o nogach, kupila sobie jakies
        > fajne krotkie spodenki i zaczęła je nosic. Mysle, ze tylko ty myslisz, ze sa ni
        > e takie, jak u innych-na pewno sa takie jak u innych. a ci co cię widza albo n
        > ie beda zwracać uwagi, ale nie zauwaza niedoskonalosci.

Troche prawdy w tym jest ale niestety nie we wszystkie dni. Dzis na przyklad mam wloski na tyle dlugie ze je widac i nie jest to zbyt atrakcyjny widok. A czesc nog jest pokryta krostkami, wiec nie moge ogolic bo tylko pogorsze sytuacje. Wiec krotkie spodenki odpadaja sad
    • awidyna Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 07:24
      Może masz zapalenie meszków włosowych i stąd problem z kolejnym szybkim depilowaniem. Ja tak miałam w okolicach bikini po depilacji. Na basen mogłam się wybrać dopiero po tygodniu bo wcześniej nie dało się depilować ponownie. Pamiętam, ze na wizycie u dermatologa powiedziałam co się dzieje i przepisała mi jakąś maść (nie pamiętam nazwy). Pomogło wink
      • snowdust Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 12:54
        Pewnie własnie mam... A ta masc pomogła raz na zawsze czy to juz za duzo szczescia sobie wyobrazam? wink Czy trzeba jej uzywac za kazdym razem po goleniu?
        • awidyna Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 13:17
          Każdorazowo po depilacji, natomiast po dłuższym stosowaniu potem jest chwila spokoju wink Ja już od roku nie stosuje.
    • ina_nova Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 13:05
      Nogi golę maszynką, wykonuję peeling kawowy domowej roboty (lub inny, ale ten jest najlepszy) dzień przed goleniem oraz dzień po, codziennie smaruję odżywczym balsamem lub masłem do ciała, zwracam uwagę by kosmetyki nie miały w składzie alkoholu na wysokiej pozycji oraz parafiny. Latem cenię balsamy ze złotymi drobinkami bądź perłowym efektem.
      • snowdust Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 13:11
        > Nogi golę maszynką, wykonuję peeling kawowy domowej roboty (lub inny, ale ten j
        > est najlepszy) dzień przed goleniem oraz dzień po

Moze ten peeling dzien przed i po bedzie ratunkiem. A co ile golisz nogi?

A zaraz po goleniu maszynka czym smarujecie nogi? Ja smaruje balsamem nawilzajacym. Moze powinno sie czyms innym.
        • yotsukaido Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 14:51
          Jeżeli masz rzeczywiście duży problem, to z doświadczenia mojej siostry mogę podpowiedzieć, że tylko laser (taki z prawdziwego zdarzenia, a nie jakiś IPL) może pomóc. Siostra wiecznie borykała się z tym problem, całe lato - o zgrozo - w długich jeansach potrafiła chodzić. Bo włosków sie wstydziła, a po goleniu podrażnione nogi miała - i tak źle, i tak niedobrze. Na zajęcia z pływania nie mogła się zapisać, bo 2 razy w tyg. były, a ona tak często owłosienia usuwać nie mogła. Depilatory, kremy też się nie sprawdzały - włoski wrastały. W końcu zdecydowała się na zabiegi laserem. Mówi, że dosyć bolesne, potrzeba sporo sesji i pieniędzy (wydała na to ok. 6 tys. ale całe nogi + jeszcze jakaś strefa). Żeby zabieg był skuteczny, najlepiej mieć ciemne grube włosy. Jej nóg dotykałam smile, i rzeczywiście efekt świetny. Ale takie usuwanie laserowe warto wcześniej zaplanować, lato to nie jest najlepszy okres, nie wolno skóry po zabiegach opalać. Zabiegi powtarza się co około 1-2miesiące z tego co pamiętam. Siostra mówi, że była to jedna z lepszych inwestycji w jej życiu i każdej złotówki warta. Żałuje tylko, że tak późno się zdecydowała, bo nareszcie ma spokój.
          • sanrio Re: Help! Jak dbacie o nogi? 21.08.14, 19:31
            podpisuję się obiema nogami hehe. Moje życie się zmieniło o 180 stopni odkąd nie muszę cudować z długimi kierejami kiedy jest +35 na dworze. Wszystkie krostki, przebarwienia, wrosty i inne syfy z nóg zniknęły i mam teraz piękną, gładką, aksamitną skórę. Polecam kochana, zobaczysz jak można inaczej funkcjonować.
            • nini6 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 22.08.14, 09:23
              I obecnie na pewno nie wydasz na to 6000 PLN.
              Ja za depilację 6 powierzchni ciała zaplaciłam 250 zł - poszło na nogi. Efekt fantastyczny.
    • aandzia43 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 13:21
      Przestań się kobieto szarpać z domowymi sposobami, wydepiluj nogi woskiem w salonie kosmetycznych. Zadbaj potem o skórę nóg odpowiednimi balsamami, pilingami czy ctym tam jeszcze ci fachowiec nakaże. Jeśli efekt będzie ok, to trzymaj się tej metody. Jeśli dalej będą krostki i wrastające włoski, to zbieraj ma depilację laserem - nie wszystkim jest dana od Matki Natury bezproblemowa depilacja i gładkie nogi.
    • agni71 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 13:53
      Po latach depilcji elektrycznym depilatorem Braun włoski mam tak słabe, jasne i nieliczne, ze aktualnie, nawet jak nie depiluję, to mam owłosienie na nogach słabsze od 12-letniej córki smile

Na początku uzywania depilatora tez miała efekt czerwonych kropeczek (nie krostek), ale z czasem, i w miarę słabnięcia włosków, efekt ten zanikał.

Jesli chodzi o pielęgnację, robię od czasu do czasu peeling cukrowy i staram sie balsamowac co wieczór.

Za to mam popękane naczynka, szczególnie na udach sad

Moja mama była taka szczęściarą, że chyba po jednorazowym usunięciu woskiem w gabinecie włoski już jej nie rosły, miała autentycznie gładkie nogi bez żadnych zabiegów...
    • cilantre Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 14:28

Daj się namówić na wosk w gabinecie. To taki komfort przez 3-4 tygodnie nie myśleć o depilacji !
      A jak ci się spodoba, to nawet zaczniesz tak, jak ja robić taki wosk sama w domu ( tak, tak - kupiłam podgrzewacz do wosku za 30 zł oraz zapas wosków po ok. 5 zł i sama się obsługuję po latach chodzenia do salonu na woskowanie). Pamiętam, jak robiłam wielkie oczy, gdy kosmetyczka mówiła, że sama się depiluje. Było to dla mnie szokujące i nie do wiary, a teraz proszę - sama to robię nie będąc nawet kosmetyczką big_grin
      • kams1989 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 21.08.14, 12:01
        Ja chodzę na wosk do Time for Wax, wczesniej oczywiscie golilam ale juz nastepnego dnia widzialam wloski wiec musialam przerzucic sie na bardziej skuteczna metode. Mam spokoj na 3 tygodnie, wloski czasami wrastaja ale stosuje peelingi i nie ma tragedii smile
    • madzioreck Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 14:38
      Niekoniecznie robisz cos nie tak... niestety nie każdy ma szczęście do bezproblemowej depilacji i skóra nie jest jednak przeznaczona do golenia wink
      Golę raz na kilka dni, gdybym ogoliła częściej niż niż co 3-4 dni byłaby masakra, jakby te króciutkie włoski jakoś się podwijały pod maszynkę i kaleczyły skóry (pierwsze golenie nie podrażnia). Kropki i krostki olewam, chcę zakładać spódnicę, to zakładam. Aczkolwiek ja i tak większą część roku noszę długie spodnie, dżinsy, upał nie upał. Ale jak chcę założyć coś krótszego to zakładam, już się pogodziłam, że mam taką skóę a nie inną, i tylko zerkam z podziwem i zazdrością na kobitki, które mają idealnie gładziutkie nogi, idealnie równy kolor wink
      Nie mogę stosować żadnych metod depilacji wiążących się z wyrywaniem włosków, bo wrastają straszliwie, i nie to nie tak płasko pod naskórkiem, tylko w głąb skóry, na to żaden peeling nie pomaga, a raz omal nie wylądowałam u chirurga, jak mi 2cm kłaka rosło do środka, rana, opuchlizna, nie, dziękuję.
    • memphis90 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 18:40
      Depiluję depilatorem albo woskiem. Wrastają, cóż poradzić, masuję je szorstką myjką. W ogóle ja mam bardzo widoczne mieszki włosowe, co mieszek, to czerwonawa kropeczka. Nic się z tym zrobić nie da. Nawet zakryć opalenizną, bo moje nogi opalają się najgorzej z całego ciała, a po samoopalaczu mam łaty (i opalacz śmierdzi). Kostki mam opuchnięte i mało zgrabne. Na udach pajączki. Na biodrach "bryczesy". Ale i tak je lubię, te moje nogi smile Depiluję, masuję, czasem nawet balsam wetrę.
    • a1ma Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 19:47
      Jakiś czas temu zrobiłam serie zabiegów depilacji laserowej i przwstalam miec problem. Teraz odrastaja mi tylko takie jasniutkie, miękkie włoski - właściwie na co dzien mogłabym ich nie golic, co jakiś czas przelece depilatorem, jesli potrzebuje gładkosci idealnej, to maszynka. Bardzo polecam laser, drogo i boli, ale działa.
    • 18lipcowa3 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 19:52
      Nie wiem,to sie po prostu ma. Moja kumpela ma ladne i zgrabne nogi ale jakies takie w plamach, kropkach, pryszczykach, bliznach , piegach i brzydko wyglądają.
      Ja nogi mam lekko krzywe, łydki brzydkie, ale skóra napięta, gładka, ciemna, zero cellulitu.
      Nigdy nic nie robilam z nimi.
      • snowdust Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 22:13
        > Nie wiem,to sie po prostu ma.

No pewnie tak ale wlasnie postanowilam ze przekopie CALY internet i znajde jakis sposob na moje, o!

Dzieki wszystkim za odpowiedzi i mam nadzieje ze za jakis czas pochwale sie ladna skorka smile
    • kkalipso Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 22:24
      I po co czekasz aż ci odrosną, przyzwyczaj skórę do regularnego częstego golenia.
      Ja od lat używam depilatora mam tak jak któraś z dziewczyna napisała wcześniej prawie zero odrostów. Jednak traktuję depilatorem 2 razy w miesiącu a raz w tyg. maszynką Venus dla idealnego efektu. Balsamuję kremuję kiedy tylko mogę , pilingi raczej zimą bo w lecie nie potrzebuję. Mam ładne zadbane nogi.
    • neffi79 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 22:30
      idz do porzadnej kosmetyczki
      ja depilację wykonuję w salonie, nogi gładkie jak tyłek niemowlaka
      kiedys depilowałam samodzielnie, tez zdarzały sie wrośniete włoski, zapalenia mieszków z krostkami. taka uroda, jestem brunetką i mam ciemne grube owłosieniebig_grin
    • rhaenyra Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 22:47
      szlifuje papierem sciernym
    • totorotot Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 23:36
      wysyłam im parę butów na każde Boże Narodzenie
    • hrabina_murzyna Re: Help! Jak dbacie o nogi? 11.08.14, 23:44
      Depiluję depilatorem, wcieram balsam i na tym koniec. Natomiast, aby mieć smukłe i szczupłe nogi muszę ćwiczyć, dużo chodzę. Coś za coś, choć nie lubię, ale jak popatrzę w lustro to cóż... warto kurcze wink
    • cherry.coke Re: Help! Jak dbacie o nogi? 22.08.14, 10:19
      Laser zrob i zapomnisz o tych problemach. Tak samo pod pachami.
      Pare wizyt i spokoj do konca zycia (no ja musialam raz poprawic po paru latach).
      Drogie nie sa, a nawet gdyby, to policz koszt wieloletniej tradycyjnej depilacji, kosmetykow maskujacych itp.
    • mynia_pynia Re: Help! Jak dbacie o nogi? 14.07.16, 21:37
      Ok, napiszę chociaż nie lubię o tym gadać. Mam brzydką sk?rę, mam widoczne kropki w miejscach włos?w. Jaki na to spos?b: opalenizna i koloryt się wyrównuje. Reszta oki., no nie do końca, bo mam suchą skórę ale na to da się załatwić dobrym mydłem, oleji, masłami i balsamami specjalistycznymi.
    • crea.tura Re: Help! Jak dbacie o nogi? 14.07.16, 22:16
      Zaczęłabym od regularnego stosowania jakiegoś aptecznego balsamu emolientowego, ale konsekwentnie codziennie wieczorem, a po 2 tygodniach poszłabym na wosk do kosmetyczki. Też mam problem z wrastaniem po depilatorze, ale stosuję metodę mieszaną, czasem wosk, czasem maszynka a czasem depilator i jest ok.
    • mama.2k15 Re: Help! Jak dbacie o nogi? 14.07.16, 22:20
      Błogosławię laser. Nic z nogami nie robię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka