Dodaj do ulubionych

Hurt czy detal

03.09.14, 16:20
W kwestii znajomych
I nie chodzi o ilośc znajomych na FB
Jesteście detalistami czy hurtownikami w liczbie znajomych z którymi utrzymujecie stały kontakt?
Ja jestem stanowczo detalistką. Mam małą liczbę bardzo bliskich znajomych/przyjaciół.
Reszta ludzi jest mi absolutnie zbędna do szczęścia- stanowią tło. Nie mam tak, że dzwonie np. do fajnej koleżanki z pracy w celach towarzyskich. Po co? Od celów towarzyskich mam przyjaciół.
Jedna z moich koleżanek jest za to hurtownikiem. Ma całe dziesiątki znajomych i naprawdę utrzymuje z nimi kontakty. Bardzo łatwo nawiązuje nowe znajomości i bardzo łatwo te znajomości pogłębia. Jak brała ślub, kościół był dosłownie pełen ludzi i to byli ci wybrani wyselekcjonowani.
Ja jakbym brała ślub pomijając rodzinę uzbierałabym może 30 osób a i to już liczone z górką.
To jak? Detaliści czy hurtownicy?
Obserwuj wątek
    • lafiorka2 Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:25
      po 1wsze wiadomo wszak,że ematka nie ma fejsikawink
      po 2gie jeśli JUŻ ! to tylko do celów służbowych i ma tylko detal wink
    • triismegistos Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:27
      Coś pomiędzy. Fura "znajomych" i garstka bliskich znajomych, założone filtry. Bezczelnie używam fejsbunia do spamowania różnymi rzeczami.
    • moofka Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:31
      nie wiem co to znaczy hurt
      ale mam znajomych blizszych i dalszych i znajduje dla nich czas w miare mozliwosci
      mam serdeczne, mniej formalne znajomosci w pracy
      dzwonia kolezanki popitolic
      umawiam sie na kawki i ploteczki, robimy wypady na kijki albo fitnesy
      mam aktywny czat na fejsbuku, na ktory ciagle ktos stuka i gadamy jak nie ma czasu sie spotkac
      mam przyjaciolki, z ktorymi rzadko bo rzadko (dzieci) ale mozemy sie spotkac na nocke przy winie
      jako rodzina mamy z kim zaplanowac wspolny weekend, grila ognisko, rodzinny piknik wypad na basen czy wodke
      mam kolezanki dzieciate z ktorymi wolamy sie na spacer czy plac zabaw
      czasem robie komus przysluge, a z interesem mam do kogo zadzwonic
      to chyba tak normalnie, jak sie zyje wsrod ludzi? wink
    • x.i.007 Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:33
      Przecież nikt tu nie ma fejsa, a jeśli nawet to z konieczności (służbowo). Znajomych góra 10. Hurtem gardzimy i wogle nie rozumiemy jak tak moszna.
      • moofka Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:37
        czemu nie ma?
        ja mam, uwiebiam, wrzucam focie i nie wiem, jak moszna nie miec big_grin
        • x.i.007 Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:39
          Boszzzz, co za meinstream.
          • moofka Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:46
            ha smile
      • beataj1 Re: Hurt czy detal 03.09.14, 16:45
        Ja tam mam FB. Używam i bardzo sobie chwale. Mało tego przez długi czas hodowałam wirtualną kalarepkę na wirtualnej farmie w...rwiając znajomych informacjami że mi się kury niosą albo że znalazłam grabie.

A i wrzucam zdjęcia moich kotów i wyczynów szydełkowych. Musze być znienawidzona...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka