18.09.14, 08:56
Czy macie w swojej kolekcji taki zapach, do ktorego ciagle wracacie, zuzylyscie kilka buteleczek i sie Wam nie znudzil? Ja dzis doznalam takiej refleksji, ze "obalilam" kilka flakonikow Amorow Cacharela i moge powiedziec, iz to swego rodzaju zapach mego zycia. Psiknieta bylam nim na slubie wlasnym, ale pasuje mi takze na dzien. W zaleznosci od pory roku pachnie na mnie inaczej i uwielbiam go.
Dlugo marzylam tez aby miec Mademoiselle Coco i w koncu malzonek sie szarpnal, ale w uzywaniu ich jestem oszczedna wink
Wpiszcie Wasze kultowe zapachy, chetnie powacham w drogerii smile
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: perfumy 18.09.14, 09:03
      mam Coty Pret a Porter i dobrze, że to tylko woda toaletowa bo kosztuje niewiele. Dostała ją na 18 urodziny i od tamtej pory zawsze stoi pod ręką. Swoją drogą ja jestem z tych osób, które "perfumy" kupują za max 150 zł.
      • czekoladove.love Re: perfumy 18.09.14, 09:06
        moja mama przez wiele lat uzywala podrobke pretaporter chyba pretty you sie nazywal ten zapach ale wycofali pozniej - niestety bo bardzo ladny zapach do byl, oryginal tez jest ladny, ale.dla mamy to juz nie to samo smile
        • lena36 Re: perfumy 18.09.14, 09:13
          Lolita Lempicka....
      • sanrio Re: perfumy 18.09.14, 20:08
        o matko pret a porter to jeden z tych zapachów, który wyczuję z kilometra i od razu mam odruch wymiotny + migrenę suspicious wybacz
    • jematkajakichmalo Re: perfumy 18.09.14, 09:15
      Amor cacharela stoi u mnie nietkniety na polce, wraz z zelem pod prysznic i kremem do ciala.
      Kiedys go kochalam, ale cos mi sie w trakcie ciazy popsulo i teraz jest mi za slodki wink

Ja kocham kilka zapachow i te butelki zawsze u mnie stoja:
      Dior - jadore L'eau
      Versace - Escada
      Chloe - See by

To z takich lepszych wink

a potem jeszcze DKNY Pure i Cacharel Scarlet (ciezko go dostac, ale jest obledny)
      • czekoladove.love Re: perfumy 18.09.14, 13:23
        mi sie po ciazy zwraca jak poczuje yr so elixir wink
        • jematkajakichmalo Re: perfumy 18.09.14, 19:18
          a mi jeszcze na jeden zapach z jil sander (chyba sun) smile

az teraz na sama mysl mnie trzesie
    • mx3_sp Znacie ten zapach? 18.09.14, 09:18
      DKNY Golden Delicious Million Dollar
    • lola211 Re: perfumy 18.09.14, 09:19
      Allure
      • konwalka Re: perfumy 18.09.14, 09:21
        mamy
        allure i allure sensuelle
        eau de merveilles hermesa
        organza givenchy
        so pretty cartiera
    • loola_kr Re: perfumy 18.09.14, 09:21
      tak, V&R Flowerbomb, uwielbiam i co roku znajduję pod choinką. Drugimi takimi perfumami są YSL de Paris.
      Kilka razy kupiłam też Lolitę Lempicką i Wish Chopard.
    • kama265 Re: perfumy 18.09.14, 09:25
      Ange ou Demon Givenchy
      La vie est belle Lancome
      Elle YSL
    • neffi79 Re: perfumy 18.09.14, 09:25
      Mademoiselle Chanel i Chanel'5 - chociaż na ten drugi muszę mieć odpowiedni nastrój (oba uzywam w miesiącach jesienno-zimowych i nie na codzień)
      DKNY Red Delicious, lubię mam resztkę
      BVLGARI MON JASMIN NOIR EXQUISE - używam kilka miesięcy, uwielbiam, kończy mi się
      Miałam i mam chęc do któregoś wrócić:
      Paloma Picasso - tęsknię za nim choć był cięzki,
      Dolce Vita, Poison, Poeme.
    • kruche_ciacho Re: perfumy 18.09.14, 09:41
      Angel Thierry Mulder
      Prada
      Dune Ch. Dior

zawsze na stanie oprocz innych wymiennych zapachow
      • marminia Re: perfumy 18.09.14, 09:56
        Anais Anais Cacharela uwielbiam. I Jasmin noir Bulgari na zimę.
        • tryggia Re: perfumy 18.09.14, 13:00
          To tak jak ja, ale bez podzialu na pore roku. Ciekawe jaki masz typ urody.
    • cosmetic.wipes Re: perfumy 18.09.14, 09:55
      Najukochańsze Amarige Givenchy. Tylko na wieczór, bo są słodkie i ciężkie.
      Na dzień różnie, nie mam ulubionego zapachu i zmieniam dość często.
    • anek130 Re: perfumy 18.09.14, 09:57
      przez dobrych 12 lat używałam na co dzień Celebre z Avonusmile)), skończyłam z nim, teraz od 5 lat mam Allure i już mi sie kończy niestety butelka sad( ale wiem, że nastęnym moim perfumem, którego będe długo uzywać jest Herve Leger z Avonu

Ania
    • triss_merigold6 Re: perfumy 18.09.14, 09:58
      Amarige i Organza Givenchy, Angel Thierry Muglera, Le monde est beau Kenzo
    • anusia_magda Re: perfumy 18.09.14, 10:08
      Zawsze wracam do perfum Ralph Lauren - Romance
      • gaga-sie Re: perfumy 18.09.14, 19:43
        Mam je, ale na sobie ich nie czuję. Za to jak koleżanka pachnie, to kolana mi miękną.
        Moje ulubione to "Extravagance" Givenchy , Gianfranco Ferre "In the mood for love" i klasyczne, jasne Lacoste. Z bardzo starych zapachów kojarzę Kobako, ciekawe, jak teraz bym go odebrała.
    • naomi19 Re: perfumy 18.09.14, 10:17
      tak, jeden zapach jest ewidentnie moj, malo tego, cokolwiek bym na sobie nie miala to tylko ten zapach wywoluje reakcje znajomych- co to za zapach, skonczyl mi sie i znow do niego wroce
      • lillaj Re: perfumy 18.09.14, 10:31
        Noa Cacharel; Weekend Burberry
    • 18lipcowa3 Re: perfumy 18.09.14, 10:47
      Noa Cacharel, chyba od 2001 r, Light Blue- tez jakoś tak
      Acqua di Gioia od mojej 30tki, czyli 3 lata
      MAM JE NA POLCE ZAWSZE
    • kamunyak Re: perfumy 18.09.14, 10:47
      moje ulubione to Kenzo L´eau par
    • mayaalex Re: perfumy 18.09.14, 10:48
      gucci Flora
      kiedys szalalam na punkcie Flower Kenzo ale przeszlo mi.
      Flore mam zawsze, teraz jako drugi kupie la vie est belle albo coco
      • edelstein Re: perfumy 18.09.14, 11:16
        U mnie Flora Stoi juz z 2lata jakos nie moge sie przekonac.
        Z uzywanych Boss Orange i Allure
    • drinkit Re: perfumy 18.09.14, 10:58
      Tak, dwa zapachy z kompletnie odmiennych bajek: CK One oraz Poison Diora.
    • dziennik-niecodziennik Re: perfumy 18.09.14, 10:59
      cool water davidoffa
      l'eau par Kenzo (męski).
    • moni_kaw Re: perfumy 18.09.14, 11:04
      GUCCI RUSH i żaden inny
    • ksqz Re: perfumy 18.09.14, 11:07
      DKNY Women
      Armani Acqua Di Gio/ Emporio Diamonds
      Dolce Gabbana Light blue
      Dawno temu lubilam Tresore Lancome - teraz mnie odrzucają
    • rita75 Re: perfumy 18.09.14, 11:23
      Mam- Rochas Femme- sapach mocny i niezmienny, ale juz trudno dostepny. oraz Eternity CK, zuzylam juz kilka 100 ml, ale przy ostatniej butelce zauwazylam, ze ten zapach jest mnie trwaly niz byl- stracil tzw. ogon. Ostatnio kupilam Eden Cacharel - zapach mial byc masakrycznie trwaly, mocny itd.- nie jest ani mocny ani jakos szczegolnie trwaly. Pol roku temu kupilam Angel TM i znowu to samo. Wechu nie stracilam i nie sa to podrobki z Allegro, lecz wody perfumowane zakupione na Perfumerii.pl oraz Iperfumy.Jestem ciekawa, czy ktos ma podobne spostrzezenia jak ja- ze firmy zaczynaja jechac na marce, oszczedzajac na skladnikach. Aha- producentem Eden Cacharel jest Loreal- sprawdzilam kod kreskowy... moze tu jest pies pogrzebany
    • martishia7 Re: perfumy 18.09.14, 11:25
      Davidoff Cool Water Woman latem - ten podstawowy, w butelce w kształcie kropelki, od 12 lat. Flower Kenzo na zimę, też już chyba z 10.
      Inne zapachy miewam, ale do tych dwóch wracam. Chanel Chance właśnie powoli kończę i chyba będzie miał szansę na powtórkę.
    • elle.hivernale Re: perfumy 18.09.14, 11:26
      Premier Figuier L'Artisan, Perles de Lalique. Mam sentyment do prostych jak budowa cepa Cool Water Woman Davidoffa.
      • latarnia_umarlych Re: perfumy 18.09.14, 21:21
        Ja też Perles de Lalique. Jeszcze nigdy nie spotkałam na ulicy dziewczyny z "moim" zapachem
        • elle.hivernale Re: perfumy 18.09.14, 21:51
          Ja chyba też, chociaż na mojej mamie np. pachną zupełnie inaczej niż na mnie.
    • e_r_i_n Re: perfumy 18.09.14, 11:31
      Mam zawsze wspomniane Coco Mademoiselle i Euphorie Blossom CK.
      Chyba do tego dołączy La vie est belle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka