Dodaj do ulubionych

Jakie spodnice

11.10.14, 11:21
nosicie jesienia? I zima? Szkoda ze Polki tylko latem nosza kolorowe sukienki, a od wrzesnia spodnie i szarosc az do maja...
Obserwuj wątek
    • empirical Re: Jakie spodnice 11.10.14, 11:23
      Zimno mi w tyłek, więc spódnic nie noszę od 18 stopni celcjusza w dół.
      • mnb0 Re: Jakie spodnice 11.10.14, 11:34
        A rajstopy? Plaszcze? Samochody?
        U mnie w biurze temperatura jest stala przez caly rok.
        • empirical Re: Jakie spodnice 11.10.14, 13:21
          Nie mam prawa jazdy. W rajstopach też mi zimno. Płaszcz - okej, w tyłek ciepło ale w kolana zimno sad
          Lubię być na luzie, siedzieć po turecku lub na glebie...w spódnicy nie da rady.
    • anias29 Re: Jakie spodnice 11.10.14, 11:40
      > Szkoda ze Polki tylko latem nosza kolorowe sukienki, a od wrzesnia spodnie i szarosc az do maja..

Nie wszystkie wink
      Noszę kolorowe sukienki tak mniej więcej od początku kwietnia do końca października, czyli przez większość roku.
      Od listopada do marca faktycznie preferuję długie szare swetry do ciepłych legginsów, ale za to płaszcz zimowy mam w kolorze malinowym smile
      • landora Re: Jakie spodnice 11.10.14, 11:52
        U mnie też wprawdzie zimą królują dżinsy, ale płaszcz mam turkusowy, kolorowe szaliki i kolorowe buty.
    • nickbezznaczenia Re: Jakie spodnice 11.10.14, 11:41
      Jesienią i zimą czarne i granatowe krótkie, a latem takie same tylko długie.
    • landora Re: Jakie spodnice 11.10.14, 11:43
      Nie wiem, czy to ci przyszło do głowy, ale w Polsce zimą jest zimno tongue_out
      Ja jestem zmarźlakiem i w spódnicy zimą mi zimno, więc rzadko się tak ubieram. Nie każdy też wsiada do auta w garażu i jedzie do pracy, gdzie parkuje na podziemnym parkingu. Niektórzy jeżdżą komunikacją miejską.
      Poza tym jakoś łatwiej dostać ładne letnie sukienki, niż zimowe.
    • bei Re: Jakie spodnice 11.10.14, 12:23
      Szarość to moj ukochany żywy kolor- jaśniejszy od czerni smile
      Drugi to granat.
      Gdy zimno to sukienki, spódniczki czy szorty noszę tylko pod dach smile
    • lilka69 nosze wylacznie spodnice 11.10.14, 12:32
      rozne- mini , rozkloszowane, olowkowe, bombki ( moje ulubione)...

nosze czern, szarosc, biel. czasem dopelniam fuksja. NIE ZNOSZE KOLOROWYCH UBRAN I WNETRZ.
      • lilka69 Re: nosze wylacznie spodnice 11.10.14, 12:34
        nosze takze sukienki. zapomnialam dopisac.

spodniom mowie NIE.
      • gulcia77 Re: nosze wylacznie spodnice 11.10.14, 19:14
        lilka69 napisała:
        > nosze czern, szarosc, biel. czasem dopelniam fuksja. NIE ZNOSZE KOLOROWYCH UBR
        > AN I WNETRZ.
        A dlaczego??? Kolory są po to, żeby nas otaczały. W czerni i szarości wpadłabym w depresję big_grin Niezależnie, czy to kolor ubrań, czy ścian i mebli.
        • lilka69 Re: nosze wylacznie spodnice 11.10.14, 20:49
          no to ja otaczam sie biela. jak w szpitalu (( psychiatrycznym).
      • asia_i_p Re: nosze wylacznie spodnice 11.10.14, 19:44
        A bluzki?
    • neffi79 Re: Jakie spodnice 11.10.14, 12:54
      kupiłam sobie 2 mini (naprawdę krótkie), obie z cienkiej dzianiny z wełną w składzie (obie w popielu - ciemna i jasna)
    • edelstein Re: Jakie spodnice 11.10.14, 13:34
      Wcale.Wszelkie spodnie i sukienki doprowadza ja mnie do szalu.
    • mejerewa Re: Jakie spodnice 11.10.14, 13:41
      Noszę poza latem, wtedy gdy rajstopy można, bo lubię, a latem mam opory ze względu na pajączki. A zimą głównie w ciepłych rajstopach, bo cieplej niż w spodniach, a pod spodnie rajstop nie lubię.

Rajstopy we wszystkich kolorach mam, a za to ani jednej czarnej rzeczy (ani ciuchów, ani butów, ani torebek, pasków, itp).
    • dziennik-niecodziennik Re: Jakie spodnice 11.10.14, 13:47
      dzinsowe, sztruksowe, wełniane.
      • dziennik-niecodziennik Re: Jakie spodnice 11.10.14, 13:50
        a kolorystycznie - dzinsowe sa niebieskie smile, sztruksową mam karmelową i pink, a welniane mam czarno-bialą w kratę i w szkocką kratę, czerwoną ofkors wink
    • klubgogo Re: Jakie spodnice 11.10.14, 14:35
      Szare, beżowe, dżinsowe - to moje ulubione kolory, więc i kiecki noszę w tych kolorach. I co ciekawe zimą, przy minusowych temperaturach jakoś cieplej mi w grubych rajstopach i spódnicy niż w spodniach, więc zima nie jest dla mnie wymówką.
    • kkalipso Re: Jakie spodnice 11.10.14, 14:42
      Teraz jak już noszę to takie (letnie mam pochowane). Reszta to sukienki a i tak najczęściej chodzę w spodniach.

1 2 3 4 5
    • rhaenyra Re: Jakie spodnice 11.10.14, 15:07
      zadnych
      ani latem ani wiosna ani jesienia ani zima

nosze prostacki drelich tongue_out
    • jajko54 Re: Jakie spodnice 11.10.14, 18:50
      noszę jesienią/zimą raczej ciemne, ale czasem zakładam kolorowe nieprzejrzyste rajstopy
      niestety poniżej zera już tylko spodnie
    • turzyca Re: Jakie spodnice 11.10.14, 18:56
      No wlasnie musze sobie czegos nowego poszukac, bo dotychczasowe zestawy mi sie znudzily/wyuzywaly. A skladaly sie z sukienki czarnej lub szarej (lub kombinacji tychze) oraz bluzki i rajstop w jakims zywym kolorze. To byl taki wygodny modulowy system, bo wszystko ze wszystkim pasowalo, wiec majac cztery sukienki i cztery bluzki mialam szesnascie roznych zestawow.
    • guderianka Re: Jakie spodnice 11.10.14, 19:08
      dzisiaj taka-ale spódniczka, bardziej marszczona + żółte rajstopy
      jak już nakładam-to spódnice, sukienki w kolorach stonowanych (szary, czerń, brąz) ale szaleję z rajstopami (czerwone, granatowe, żółte, w kratkę, białe)
      • guderianka Re: Jakie spodnice 11.10.14, 19:10
        https://www.vubu.pl/data/gfx/pictures/large/2/1/58412_2.jpg
        • kkalipso Re: Jakie spodnice 11.10.14, 20:16
          Ale to sukienka smile
          • guderianka Re: Jakie spodnice 11.10.14, 20:28
            wink
            dzisiaj taka-ale spódniczka, bardziej marszczona
            • kkalipso Re: Jakie spodnice 11.10.14, 21:39
              Ups sorki tongue_out
    • jak_matrioszka Re: Jakie spodnice 11.10.14, 20:44
      Dzis w kolorze mlecznej czekolady, a w ciagu ostatniego miesiaca glownie niebieskie (habrowa i policyjny niebieski). Szalu kolorystycznego nie ma, ale nie z powodu wrzesnia jak miesiaca, ale dlatego ze na letnie sukienki juz za zimno.
    • triss_merigold6 Re: Jakie spodnice 11.10.14, 20:53
      Typowo biurowe, ołówkowe na podszewce, szare i czarne, czasem długą wełnianą w szkocką kratę.
    • mala_mee Re: Jakie spodnice 11.10.14, 22:15
      Jasno różowa cerata w malutkie rąby z mohito,
      Czarna cerata (podchodząca pod skaj bardziej) z zary.
      Krata plisowana.
      I sukienki.
      Póki mrozy siarczyste mi tyłka nie przemrożą (dojazd pociągowy).
      • andaba Re: Jakie spodnice 11.10.14, 22:39
        Zimą raczej ciemne, wełniane bądź z dzianiny.
        Brązowe, czarne, granatowe, szare, zielone.
        • annakate Re: Jakie spodnice 11.10.14, 22:52
          Spódnic niewiele, raczej sukienki - ale mam trzy typowo zimowe spódnice - czarną, pomarańczową i bordową. Fajnie wyglądają z czarnym sweterkiem i czarnymi rajstopami. W ogóle zimą częściej chodzę w spódnicach/sukienkach niż latem - do pracy mam niedaleko, a w pracy ciepło. Prościej mi zmienić kozaki na szpilki, niż grzać się cały dzień w zimowych spodniach.
      • claudel6 Re: Jakie spodnice 12.10.14, 01:33
        mam tę samą spódnicę z mohito smile a czarną "ceratę" mam z topshopu smile
    • agaja5b Re: Jakie spodnice 11.10.14, 23:17
      Ja noszę cały rok, uwielbiam bawełniane sukienki dobre latem, jesienią, wiosna i zimą na jakiś obcisły golf, mam chyba z 7 sztuk takich. Lubie dzianinowe, mięciutkie i przytulne. Poza tym noszę też spódnice, na jesień mam 2 w kratkę jedną szarą, a druga granat z bakłażanem i zielenią, bakłażnową ołówkową. Szerokie też mam dwie zgniłozieloną i kakaową z czarnym, także jak widać mam i noszę, tylko w duże mrozy nie noszę i jak śniegi do pasa.
      • zuzanna56 Re: Jakie spodnice 11.10.14, 23:34
        Żadne. Noszę spodnie ale mam też 2 sukienki.
    • claudel6 Re: Jakie spodnice 12.10.14, 00:19
      nosze spódnice non-stop. nienawidze nosić rajstop pod spodniami, a od 5 st. w doł w samych spodniach jest mi za zimno, więc generalnie przechadzam większosc zimy w spódnicach i zimowych sukienkach. ostatnio jak wracalam na rowerze z pracy i stalam na światłach, to jakaś babka na motorze odwróciłą się do mnie i powiedziała, ze mam cudna spódnicę. a wieć jak widać rownież w spódnicach jeżdżę na rowerze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka