mx3_sp 15.10.14, 08:22 balsam, oliwka, cokolwiek po prysznicu, kąpieli? Staram się, ale nie zawsze mam czas na wchłonięcie się mazidła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beverly1985 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:24 a gdzie tam, nie znosze balsamowania. Raz w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:27 ja nie natłuszczam jeśli w planie mam następnego dnia depilację, nóg oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 18:56 A dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:27 Żeby zawsze, to nie, ale raczej tak. Lubie skórę po zabalsamowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:31 Nie zawsze, choć powinnam. Mam tragicznie suchą skórę, mimo łagodnych środków myjących (zwykłego, pachnącego żelu pod prysznic nie używałam od ho ho...) nigdy nie jest w dobrym stanie. Jak przez parę dni z rzędu się nie nasmaruję, to na łydkach mam piekący, popękany dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:33 polecam olej kokosowy Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 16.10.14, 08:52 Spróbuj sie smarowac olejem kokosowym-takim masełkiem jakby Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:39 Po każdej to nie, ale tak co drugi-trzeci dzień mniej więcej. Z tym że nie całe ciało, tylko same nogi + ew. ramiona. Średnio w ogóle to lubię, bo denerwuje mnie moment zanim balsam się wchłonie, w dodatku muszę się oganiać od psów, które koniecznie chcą mnie wtedy wylizywać Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:44 ja mam teraz takie masło, które super natłuszcza i zanim wetrę w nogi to już góra wyschnie. Podczas TYCH dni oliwkuję bo szybciej jestem sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:51 tak,zawsze. muszę,bo czuję jak mi się skóra ściąga i nie dam rady sie nie wysmarowac.Latem to i kilka razy dziennie się"smarnę" Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:52 kąpiel rzadko i nie po codziennym prysznicu - nie. nie toleruję mazideł na skórze, nie znoszę tego Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 08:53 Tak, zawsze. Cięższe mazidła, np. olejek arganowy, tylko wtedy kiedy mam czas na wchłonięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:04 Zdarzyło mi się ze 3 razy w życiu, przez ponad 40 lat Miałam natychmiastowy odruch zmycia tej śliskiej mazi z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:09 zawsze lub prawie zawsze, bez tego mam nieprzyjemnie sciagnieta skore. wieczorem lubie olejki/tlustsze balsamy, rano cos lzejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:11 Nie znoszę balsamów, nie używam ich od lat. Co ciekawe, w Polsce zawsze miałam wysuszona skore, od kiey mieszkam w Hiszpanii nie mam ze skóra żadnych problemow- podejrzewam ze to z powodu wilgotności powietrza moja skóra jest zawsze nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:21 Tak. Mam chorą tarczycę i przez to bardzo suchą skórę. Używam różnych środków na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:34 Tak. Po każdym prysznicu. Jeśli go biorę dwa razy dziennie, to balsamuję się dwa razy dziennie. Nie mam wyjścia, mam bardzo suchą skórę, bardzo. Bez balsamu zadrapałabym się na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:38 Mumifikuję. A tak poważnie to tak, lubie prawie codziennie. Balsam waniliowy, kokosowy, generalnie słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:40 Kiedyś tak, ale teraz balsamuje sie od wewnatrz olejem lnianym, wiesiołkowym, z łososia alaskańskiego. Skóre mam gładka i miękką. Aż normalnie nie moge w to uwierzyć nigdy wcześniej tak nie miałam. A juz zwłaszcza na twarz musiałam nałozyc cos nawilzajacego. A teraz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Tablekti? 15.10.14, 09:48 kiedyś próbowałam pić oliwę, nie dałam rady ani razu. Odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tablekti? 15.10.14, 09:53 nie trzeba nic suplementować, wystarczy normalna dieta i nie unikanie tłuszczów (np. masła 82%). Zeby nie tyć najlepiej nie łączyć ich z węglami a jeść z warzywami, mięsem, serami. piłam kiedyś olej lniany (odruczuch wymiotny) i inne, zero widocznych efektów. No fakt psychicznie czułam się OK - świadomośc, ze robię "coś" dla zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
giokonda.it Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:41 Zawsze po każdym myciu, ale tylko jednym balsamem do którego jestem przywiązana. Super nawilża i szybko się wchłania. Gdybym była skazana na mazidła drogeryjne, to pewnie bym nie używała ich. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 09:44 Prawie zawsze - wyjatkiem sa dni, kiedy sie paskudnie spiesze. Jak bylam mlodsza (bosz jak to brzmi!) to tez myslalam, ze to zajmuje wieki, ale tak naprawde to nie wiecej niz 2 minuty dluzej w lazience Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 10:06 A skąd. Tylko zimą wcieram masło organique o zapachu białego piżma, uwielbiam.Przez pozostała czesc roku nie uzywam wcale zadnych balsamów,a skora jest idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 14:59 Tak zawsze - za to mam skórę w bardzo dobrym stanie. Dekolt szyja i cała reszta jakby czas nie mijał Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 16:26 Bez wcierania mialabys pewnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 18:55 chciałam napisać to samo- mam skórę w świetnym stanie, nie dbając o nią przesadnie (najbardziej i najsystematyczniej dbałam w czasie ciąż)- po prostu szczęśliwa posiadaczka dobrych genów Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 15:30 tak, zawsze. świat poczeka, a ja musze mieć nawilżoną skórę Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit jak to się dzieje 15.10.14, 15:38 Jak to się zatem dzieje, że pytają was o dowód w monopolowym, macie gładkie ciała i napięte twarze, a nie wcieracie w siebie nic a nic, a na facjatę często tylko nivea? Nie wierzę w wysyp wspaniałych genów, no nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: jak to się dzieje 15.10.14, 15:48 ale zauwaz, ze dobrze nawilzona skora nie potrzebuje chemicznych balsamow, zeby dobrze wygladac wrecz mam wrazenie, ze im wiecej chemii sie wciera w cialo, tym jest ona bardziej sucha i 'uzaleznia' sie od tych sybstancji przynajmniej.... moja tego nie potrzebuje, a gdyby byla widocznie sucha i zmiana diety by nic nie dala wcieralabym naturalne substancje np ole kokosowy, a nie sztuczne,perfumowane kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: jak to się dzieje 15.10.14, 16:02 Ja mam suchą skórę. Chętnie poekspermentuję z łykaniem oleju, ciekawe jak to wpłynie na zewnętrze. Natomiast co do nacierania skóry olejami np kokosowym - olej natłuszcza, a nie nawilża, to są dwie różne rzeczy. Tez przydatna, ale niejednokrotnie miałam suchą skóre mimo natłuszczania olejami, to samo tyczy się olejowania włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: jak to się dzieje 15.10.14, 16:05 ztego co piszesz, widze, ze nigdy nie stosowalas oeju kokosowego, coz,,, Twoja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: jak to się dzieje 15.10.14, 16:14 Akurat nie na kazde wlosy olej kokosowy sie nadaje.Mi robi siano.W zimie olej kokosowy ochladza cialo, co nie kazdy lubi. Oleje tez nie nawilzaja jakos szczegolnie, jak juz to raczej maslo Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: jak to się dzieje 15.10.14, 16:21 Sorry, ale olej kokosowy nic nie robi memu ciału. Ani sie nie wchłania ani nie nawilża. Jeśłi się nasmaruje na noc- pościel od razu do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: jak to się dzieje 16.10.14, 08:27 powiem tak, kup zwykly jadalny olej, nic nie nawilza lepiej i nie pozostawia tlustej powloki te kosmetyki z dodatkiem chemii, perfum- rzeczywiscie moze byc to tego typu szajs, o ktorym mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: jak to się dzieje 16.10.14, 10:28 Mnie kokosowy jadalny, ani zaden inny jadalny niczego nie nawilza.Ew oliwa z oliwek nadaje sie na wlosy. Odpowiedz Link Zgłoś
best_bej Re: jak to się dzieje 16.10.14, 17:39 Posiadam jadalny, nierafinowany , bio olej kokosowy. Nie nadaje sie do celów kosmetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 15:47 No jak słowo daję, nie przypuszczałam, że na ematce taki wysyp żywych trupów . A kąpiele wam nie szkodzą? Ja tam wolę profesjonalnego balsamistę, znam jednego Egipcjanina, ponad dwa i pół tysiąca lat doświadczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 15:53 Prawie zawsze coś stosuję, uwielbiam to. Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 16:26 Tak, bo mam bardzo suchą skórę. Latem smarują sobie pachy, czekam aż się wchłonie i dopiero antyperspirant. Nie używam oliwki, bo nie lubię. Tylko kremy i balsamy. Odpowiedz Link Zgłoś
paniusiapobuleczki Re: Balsamujecie ciało po każdej kąpieli? 15.10.14, 17:13 Balsamować- zabezpieczać zwłoki przed rozkładem (sjp pwn) Odpowiedz Link Zgłoś