Dodaj do ulubionych

kaszel na tle nerwowym?

18.11.14, 08:51
Dziewczyny szukam rady. Córcia miała zapalenie zatok, dość długo bo takie potajemne było, bez gorączki. I zaczęła kaszleć tak na sucho. Trwa to już ok 2tygodnie. Zatoki wyleczone a kaszel został. Jak jest u siebie w pokoju to pokasłuje od czasu do czasu. Ale wystarczy że coś opowiada z emocjami (np. układa listę gości na urodziny) to koniec. Nie da się tego wytrzymać sad Nauczyciel w klasie nie jest w stanie prowadzić lekcji. Dzieci zaczynają pytać i mówić by przestała sad Póki co siedzi w domu. Tłumaczę jej że ma chore gardło. Ale tak na prawdę chyba już nie ma. Idę jutro na kontrolę ale nie wiem czy to już nie taki tik powstał Co robić? Ma któraś podobne doświadczenie? Dodam, że robiłam jej też inhalacje sterydowe i nie pomogło. Syrop mający działanie lekko wyciszające też nie. Aha i najgorsze są popołudnia i wieczory.
Obserwuj wątek
    • faustine Re: kaszel na tle nerwowym? 18.11.14, 11:29
      Po chorobie córka przez prawie miesiąc pochrząkiwała niemal co sekundę. Masakra i dla niej i otoczenia smile Też już miałam obawy że to tik , ale w końcu przeszło . Nawilżałam jej gardło takim sprayem z wit a+e Chyba Gardvit to się nazywa. Ale nie sądzę , że akurat to pomogło. U Was tez pewnie przejdzie z czasem .
      Pozdrawiam.
    • e_madziq Re: kaszel na tle nerwowym? 18.11.14, 11:40
      przypomniał mi sie artykuł, poczytaj

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,16655281,Pani_Ala_i_doktor_House.html?order=najstarsze
      • tuya Re: kaszel na tle nerwowym? 18.11.14, 11:49
        Cudny artykuł smile
    • lati7 Re: kaszel na tle nerwowym? 18.11.14, 12:54
      Nie koniecznie alergia i na tle nerwowym...
      Dobrze by było zrobić prześwietlenie klatki piersiowej,czy z sercem wszystko w porządku,czy nie powiększone.Należy też zbadać ciśnienie krwi dziecku,tak profilaktycznie.
    • morekac Re: kaszel na tle nerwowym? 18.11.14, 13:21
      może krztusiec? Chociaz kaszel po przeziębieniu może się utrzymywać przez jakiś czas, u alergików dłużej.
      Nie jest aby alergiczką? Poza tym w szkole może być nieco inna atmosfera niż w domu.
      Dawaj może cukierki do ssania (tymianek , podbiał, szałwia), może coś przeciwalergicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka