Dodaj do ulubionych

Drogie Panie dlaczego

27.11.14, 08:49
Załatwicie zaświadczenia dla swoich dzieci o różnych dysfunkcjach skoro wiecie że dziecko ich nie posiada. Drogie psycholożki dlaczego takie zaświadczenia wystawiacie? Uważacie ze dziecku pomagacie w trudnym etapie edukacji? A może im po prostu podcinacie skrzydła już na starcie?
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 08:53
      Po co zakładasz nowy wątek? Liczysz, że nikt nie pamięta tego, w którym nazwałaś dzieci z klasy swojego dziecka debilami, bo mają opinie z PPP?
    • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 09:45
      Uważasz, że jest coś, co daje ci prawo do takich insynuacji?
      Pracuje w liceum - własnie nauczycielki (polonistka, anglistka i germanistka) poprosily o przebadanie trojga uczniow w kierunku dysleksji. Więc tak jakby wciąz stwierdzano ją rzadziej, niz się zdarza.
    • mamatomka2014 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 09:45
      Droga Pani,
      Dlaczego obraża pani moje dzieci a mnie pomawia o oszustwo? Zrozumieniem, że pani wiedza pozwala na tego typu insynuacje. Jestem matką dzieci tzw debili. Ich IQ powyżej 140 a mimo tego młodsza córka ma problemy min z czytaniem. Diagnozę dzieci rozpoczełam w 1 kl SP a dopiero w kl 5 otrzymaliśmy opinię o głębokiej dysleksji rozwojowej. Dodam, że nikomu nie wręczałam łapówek a skierowanie do PPP dostaliśmy od wychowawcy. Naprawde żali mi pani. Tyle nerw z powodu jakiś debili. K
      • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:03
        jak to na moich studiach sie dowiedziałam że "nie ma dyslektyków" to wymysł.
        • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:07
          Jakiez to studia i gdzie tak nauczaja?
          • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:15
            nangaparbat3 napisała:

> Jakiez to studia i gdzie tak nauczaja?

nie wazne jakie studia, wypowiadala sie profesor akurat która na ten tamt sporo wie, Nie ma dyslektyków
            • oqoq74 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:17
              Tia, Ty wróć do tych notatek i przeczytaj dobrze. Bo może się okazać, że to jak zrozumieniem przez Ciebie przepisów o świadczeniach dla wielodzietnych.
              • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:21
                Coś pisalam o wielodzietnych?
                A, Ty chyba nie do mnie?
                • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:22
                  rety, nadaje sie na dluższy urlop już tylko - oczywiście, pomylilam się
                  • oqoq74 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:27
                    smile nie to nie do Ciebie było smile Wiem, że złośliwie, ale powtarzanie głupot tak na mnie działa tongue_out
                    • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:30
                      Na mnie też. Zwlaszcza że to okropnie szkodliwe głupoty, szkodzą i konkretnym osobom, i nam wszystkim jako społeczeństwu.
            • mx3_sp Prof Pawłowicz? 27.11.14, 10:18
              i wszystko gra.
              • dankaimirek Re: Prof Pawłowicz? 27.11.14, 10:20
                nie zna, tej profesor, Inna wypowiadała się na wykładach
            • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:29
              dankaimirek napisał:

> nie wazne jakie studia, wypowiadala sie profesor akurat która na ten tamt sporo
              > wie, Nie ma dyslektyków
              To nie jest nieważne, na odwrót, jest bardzo wazne. Nauczanie nie jest tajne. Możesz spokojnie ujawnic nazwisko pani profesor. Mozesz też poszukac jakiego jej artykułu, gdzie przytacza dowody na swoja tezę.
              • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:31
                nangaparbat3 napisała:

> dankaimirek napisał:
                >
                > > nie wazne jakie studia, wypowiadala sie profesor akurat która na ten tamt
                > sporo
                > > wie, Nie ma dyslektyków
                > To nie jest nieważne, na odwrót, jest bardzo wazne. Nauczanie nie jest tajne. M
                > ożesz spokojnie ujawnic nazwisko pani profesor. Mozesz też poszukac jakiego jej
                > artykułu, gdzie przytacza dowody na swoja tezę.
                >
                oj daj spokój mi. Mówię jak jest, a udowodnić tobie nie potrzbuje. dużo czytałam na ten temat i zgadzam sie z profesor i tyle.
                • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:34
                  a co konkretnie czytalaś?
                  • dziennik-niecodziennik Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:58
                    co Ty sie tak wypytujesz no? przeciez ona WIE. brat do niej w liście napisal to i przeczytała i wie. a Ty od razu nazwiska, autorytety naukowe, byś chciała żeby Ci udowadniac, ja nie wiem co Ty masz za wymagania - jak człowiek mowi że WIE to WIE!
                    big_grin
          • mamatomka2014 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:18
            Naprawde wolała bym żeby moje dzieci były" normalne", pod kreseczkę. Niestety mam w domu samych debili. Mój mąż (też dyslektyk w szkole) w SP i liceum przechodził piekło z powodu rosyjskiego. Teraz jest inżynierem IT.
            • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:19
              mamatomka2014 napisał(a):

> Naprawde wolała bym żeby moje dzieci były" normalne", pod kreseczkę. Niestety m
              > am w domu samych debili. Mój mąż (też dyslektyk w szkole) w SP i liceum przecho
              > dził piekło z powodu rosyjskiego. Teraz jest inżynierem IT.
              aha, dyskletyków nie ma
              • mamatomka2014 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:25
                Tak samo jak Ty myślałam jeszcze parę lat temu. Zawsze byłam prymusem i co? Pokory nabrałm bardzo szybko. Jak czytam niektóre posty to przypominam mi się pewien Pan co to eugeniki chciał używać do stworzenia idealnego społeczeństwa.
        • rosapulchra-0 Re: Drogie Panie dlaczego 28.11.14, 08:17
          dankaimirek napisał:

> jak to na moich studiach sie dowiedziałam że "nie ma dyslektyków" to wymysł.

No proszę cię! Poziom twoich wypowiedzi, ortografia, gramatyka, etc. jest na poziomie szkoły podstawowej, więc nie klep nam tu bzdur, że byłaś na studiach. No może byłaś kiedyś na jakiejś uczelni, ale zapewne jako konserwator powierzchni płaskich i nic poza tym.
    • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:06
      Żalosne. Znam osobiście wiele osób z dysfunkcjami wybitnie zdolnych, pracowitych, odnoszacych sukcesy - także w dziedzinach humanistycznych i nawet filologicznych.
      Niektorzy woleliby, by skupiali sie oni na tym, co przychodzi im z najwiekszym trudem (a często MIMO TRUDU nie przychodzi), zamiast żeby sie rozwijali, uczyli, tworzyli. Smutne.
    • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:18
      dysklekcja to nei choroba tylko wykorzystywane przez rodziców że dziecko nie umie pisać, czytać. Jest słabsze ale nie ma żadnej dyslekcji.Najlepiej wziąć zaswiadczenie zamiast popracowac z dzieckiem i jego tempem racy. To nie jest zaburzenie w rozwoju. To wymyślona teoria aby pomóc zaświadczeniem dzieciom które gorzej sie uczą.
      • oqoq74 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:20
        Owszem, dyslkekcji nie ma. My natomiast rozmawiamy o dysleksji.
        • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:21
          oqoq74 napisał(a):

> Owszem, dyslkekcji nie ma. My natomiast rozmawiamy o dysleksji.
          to sobie rozmawiaj, ile chcesz, ale o czyms ci nie istnieje
          • nangaparbat3 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:33
            sama robisz mnóstwo literowek, ponad miarę - może jestes zmęczona, moze zdenerwowana, a moze wlasnie - jakas dysfunkcyjka?
      • misterni Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 11:25
        Myslałam, że są jakieś granice ignorancji i głupoty. Myliłam się, poniżej dowód na to:

dankaimirek napisał:

dysklekcja to nei choroba tylko wykorzystywane przez rodziców że dziecko nie um ie pisać, czytać. Jest słabsze ale nie ma żadnej dyslekcji.Najlepiej wziąć zaswiadczenie zamiast popracowac z dzieckiem i jego tempem racy. To nie jest zaburzenie w rozwoju. To wymyślona teoria aby pomóc zaświadczeniem dzieciom które gorzej sie uczą.
    • dankaimirek Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:23
      www.edulandia.pl/edukacja/1,101856,788385.html
      • oqoq74 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:32
        A zdajesz sobie sprawę, że sama sobie zaprzeczasz tym linkiemsmile
        • antyideal Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:42
          Przeczytala tylko tytuł ;P
          • dziennik-niecodziennik Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 11:00
            ...i nawet tego nie zrozumiała big_grin
      • marychna31 wiesz, przez lata obserwuje twoje 27.11.14, 10:39
        żałosne wpisy na forum ale teraz to już chyba przebiłaś wszystko.

Tak, dysleksja to nie choroba. Dokładnie jak autyzm albo Zespół Downa. Nie sa to choroby, co nie oznacza, ze osoba nimi dotknięta nie wymaga szczególnego wsparcia. Mam nadzieję, ze te twoje teksty o studiach to tylko takie żałosne fantazjowanie bo trudno mi sobie wyobrazić, żeby ktoś tak głupi dostał się na jakieś choćby najpodlejsze studia.
        Przeczytaj sobie sama artykuł, który zalinkowałaś. Dla ułatwienia podam zdanie, nad którym masz się skupić:
        "Przede wszystkim nie wolno mówić o leczeniu. Dysleksja to nie choroba, ale specyficzne zaburzenia uczenia się."
        • misterni Re: wiesz, przez lata obserwuje twoje 27.11.14, 11:34
          i jeszcze to:
          "A czy nie jest tak, że często uczniowie i rodzice wykorzystują dysleksję do tego, by ułatwić sobie naukę w szkole? Taki papier sporo załatwia (...
          .................................................................................)
          Są więc osoby, które próbują tak zrobić. Ale od tego są zespoły specjalistów w poradniach psychologiczno-pedagogicznych, by takie przypadki się nie zdarzały. To zespół uznaje, czy w danym wypadku mamy rzeczywiście do czynienia z dysleksją, czy nie. Wówczas nauczyciel ma dostosować swoje wymagania do możliwości. Ale taka opinia nie jest zwolnieniem lekarskim od błędów ortograficznych, to skierowanie do pracy."

Cały tekst: www.edulandia.pl/edukacja/1,101856,788385.html#ixzz3KGPpLa2V
      • misterni W jaki sposób zalinkowany artykuł ma dowodzić, 27.11.14, 11:29
        że dysleksji nie ma?
        Ty po prostu nie rozumiesz tego, co czytasz.
    • ichi51e Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 10:43
      A kiedys to malo bylo debili plci meskiej tylko w klasie maturalnej? wink
    • sonniva Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 11:06
      Nigdzie nie napisałam ze dzieci ze stwierdzonymi dysfunkcjami to debile. Debilizmem jest załatwianie dzieciom papierów na dysfunkcje których nie maja. Czytać ze zrozumieniem 😃
      • oqoq74 Re: Drogie Panie dlaczego 27.11.14, 11:21
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,155653270,,Wlasnie_sie_dowiedzialam.html?v=2
        A to Twoje alterego? Czy może rozdwojenie jaźni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka