abasia0 03.12.14, 19:29 muszę nabyć drogą kupna. Rozmyślam o całym tapicerowanym, warto? czy raczej klasycznie, z drewnianą skrzynią? Będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arwena_11 Re: Łóżko do sypialni 04.12.14, 08:12 ja mam tapicerowane skórą i ze skrzynią. Bardzo sobie chwalę Pamiętaj, że w komplecie najczęściej nie ma materaca a jeśli jest to nie nadaje się do spania. Dobry materac to kupa kasy, często więcej niż samo łóżko. Ja szukałam okazji na gruponie i udało mi się zaoszczędzić ok 3 tysięcy na materacu. Łóżko kupiłam u producenta i też byłam do przodu o ok 1000-1500w stosunku do sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Łóżko do sypialni 04.12.14, 13:37 A mogłabyś polecić tego producenta? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Łóżko do sypialni 04.12.14, 14:46 mam dokładnie to łóżko - firma Stolwit www.mega-meble.pl/meble-do-sypialni/loze-tapicerowane--apollo-s.html Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Łóżko do sypialni 04.12.14, 14:04 Jeśli ci pasuje to oczywiście, ze warto, nie poobijasz sobie nocą goleni. Ale pamiętaj- łózko ma być ładne, w miarę solidne i to tyle, najważniejszy jest materac. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Łóżko do sypialni 04.12.14, 15:27 Tak, najważniejszy materac- szukaj okazji, bo wówczas można kupić nawet za jedną czwartą ceny. Mamy tapicerowane skórą ( praktyczne, bo wycierasz) W sumie to jest drewno, tylko pod skórą Oprocz materaca ważny jest stelaż, te też mozna kupić taniej. Łóżko ma byc solidne, jesli pojdziesz obejrzeć model w sklepie stacjonarnym poproś o prezentację i spodu. Rachityczne nóżki , płyta paździeżowa, wystające śruby, brzydkie wykończenie odpada. Na nierównościach osadza się kurz , łżko powinno byc stabilne, bez rozkołysania, cienkich deseczek, itp. Zaglądaj do netowych outletów- czasami są wielkie okazje Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Łóżko do sypialni 04.12.14, 15:53 Niedawno kupowałam nowe łóżko i ogladałam także tapicerowane. Są to łóżka potwornie ciężkie - duży minus przy odsuwaniu i sprzątaniu. Odpowiedz Link Zgłoś