Dodaj do ulubionych

Internety mnie się zepsuły

27.12.14, 16:46
Ematki, pomóżta sad
Od wczoraj wieczorem strasznie zwolnił mi internet. Jak widać, da radę pisać, ale już jak próbuję cokolwiek obejrzeć, to szlag trafia. Odcinek kreskówki od wczoraj nie może mi się załadować. Kwejka nie da się włączyć. No ludzie.
Śniegu wina, czy co? sad
A infolinia nieczynna, bo sobota. Pewnie do poniedziałku trzeba będzie wytrzymać sad

Ja chcę moje kreskówki.
Obserwuj wątek
    • arista80 Re: Internety mnie się zepsuły 27.12.14, 16:51
      Ja właśnie "walczę" z youtube. Co chcę posłuchać jakiejś piosenki to wyskakuje mi, że błądsad(
    • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 28.12.14, 19:25
      Ludzie, ale tak szczerze, co mi się mogło stać w ten internet? Bo to nie wina sprzętu chyba.
      Jest możliwe, że ilość ludzi siedzących w internecie tak gwałtownie wzrosła w czasie Świąt, że aż mi zwolnił? Czy to coś u dostawcy się spaprało?
      • kk345 Re: Internety mnie się zepsuły 28.12.14, 21:59
        A jaki masz ten internet? kabel, radiówka, komórkowy?
        • aka10 Re: Internety mnie się zepsuły 28.12.14, 22:07
          www.speedtest.pl/
          Sprawdz sobie szybkosc tu.
          • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 28.12.14, 22:14
            ...wyszło, że jest żałosna.

"- Film 700MB ściągniesz w 2h 58m 58s
            - Film 300MB ściągniesz w 1h 16m 42s
            - Mp3 10MB ściągniesz w 2m 33s
            - Zdjęcie 2MB ściągniesz w 30s"

- Film 700MB wyślesz w 2h 50m 58s
            - Film 300MB wyślesz w 1h 13m 16s
            - Mp3 10MB wyślesz w 2m 26s
            - Zdjęcie 2MB wyślesz w 29s"

Zazwyczaj to naprawdę było dużo szybciej, ale te dwa dni temu coś mi się porobiło, no sad Internety mam na kabel, od lokalnego.
            • kk345 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 00:19
              Kabel prosto ze ściany, czy do routera wi-fi? Jak router, to spróbuj go wyłączyć na dłuższą chwilę, zresetować. Wyczyść ciasteczka w komputerze, czasami mulą transmisję. Jak nie pomoże, to rób awanturę u dostawcy, bo płacisz i wymagasz i natentychmiast żądasz interwencji.

PS Koszulę znalazłaś? Moze to ona spadła na gniazdko i internet tłumi?
              • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 00:32
                Koszulę zgubiłam w moim studenckim big_grin a co do routera (mam na router) to go wyłączam codziennie na noc i co... i nic. Ciastka regularnie czyszczę. Też nic. Jutro dzwonię.
                • kk345 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 00:41
                  > Jutro dzwonię.
                  Dzisiaj. Tylko do rana poczekajsmile
                  A koszuli poszukaj, może w tym mieszkaniu na internetach leży i dlatego w studenckim nie możesz znaleźc? Teleportacja koszul to znana rzecz w przyrodzie...
    • totorotot Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 03:01
      Mozesz sobie cos narysowac kredka swiecową na oknie i wtedy chodzić wzdłuz parapetu i to bedzie wygladało, ze taka kreskowka leci wzdłuz okna.
      • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 03:23
        Był kiedyś taki patent big_grin
    • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 16:11
      Okazało się, że przekroczyłam limit. Limit mam 80 giga. Nawet jak siedziałam w domu w wakacje cały miesiąc to go nie przekroczyłam.

...coś jest nie tak, tylko co? Nie mam pojęcia sad
      • ebes Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 18:06
        Masz jakoś zabezpieczony hasłem? Może sąsiad korzysta?
        • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 18:10
          No jest zabezpieczony hasłem... nie wiem, jak to możliwe jest.
      • pitahaya1 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 21:56
        Naściągało się filmów to się teraz masmile
        • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 22:03
          W tym właśnie problem, że nic nie ściągałam sad
          • pitahaya1 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 22:13
            Śmieję się, bo ja wiecznie mam problem z netem.
            Przyjrzałabym się firmie, bo z tym różnie bywa. Może udostępniliby jakieś dane, statystyki, kiedy najwięcej Ci ubywa tego netu. Mam nadzieję, że nie wtedy, gdy jesteś poza domem.
            Pogadaj z dostawcą, niech sprawdzi, czy ktoś nie podpiął się pod Twoją sieć. Nie jestem specem od netu, ale u mnie sąsiad mi załatwił internetwink
            • marusia_ogoniok_102 Re: Internety mnie się zepsuły 29.12.14, 22:27
              Właśnie wychodzi, że wtedy, jak jestem :< ale jak to możliwe jest? Nic nie ściągałam, a w kilka dni wykorzystałam 80 giga, które dotąd starczało na miesiąc siedzenia w domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka