29.12.14, 13:24
Wiem, jeszcze Sylwester przed nami, ale zastanawiacie sie moze nad kostiumami dla dzieci na impreze karnawalowa ? U mnie, kazdego roku, jest impreza karnawalowa dla calej rodziny . Przebieraja sie dzieci i rodzice. Kazdego roku moje dzieci wymyslaja postacie i cala rodzina przebieramy sie za postacie z tej samej bajki. Rok temu bylismy transformerami big_grin . Maz byl Optimusem, syn Bumblebee , corka byla Arcee , a ja zrobilam swoj kostium z tego co mi zostalo. Maz wydrukowal znaczki transformersow, ktore przykleilismy do kostiumow na kropelke, wydrukowal maski . W tym roku dzieciai wymyslily, ze bedziemy angry birds . Teraz siedze i wymyslam kostiumy.

I moze komus sie to przyda : wszystkie kostiumy szyje z najtanszych, kolorowych kocy polarowych, kupionych w Jysk. Do tego gumka, rzep i kolorowe guziki. Latwe do szycia, nie strzepi sie , mozna wyciac z tego kazdy ksztalt.
Obserwuj wątek
    • kamykwskarpecie Re: Karnawal. 29.12.14, 13:31
      Jakoś nie gustujemy w przebierankach. Nasze dzieci też. Kiedyś byliśmy na fajnym sylwestrze w stylu country & western w stylowym zajeździe w Bieszczadach, ale i wtedy wystarczyły panom kowbojki do dżinsów i koszule a'la Marlboro Man, a paniom falbaniaste sukienki wink
    • melancho_lia Re: Karnawal. 29.12.14, 13:38
      Ja szyć nie umiem, kostiumy zwykle wypozyczamy, albo wyszukuje w ciucholandach. Syn do tej pory byl : Bułeczką, tygrysem, piratem, majstrem budowlanym, Batmanem i transformersem. Córka żabką, księżniczką, wróżką i góralką.
      A tak w ramach ciekawostki- w jednej z wypożyczalni był strój Araba (tak opisany). Oczywiscie dluga biala szata i.... kałasznikow. Szkoda ze nie pas terrorysty.
      • kamykwskarpecie Re: Karnawal. 29.12.14, 13:56
        No i strój był prawidłowy. Sztylet i broń palna to nieodzowny element oryginalnego ubioru Beduina smile

www.blackconsciousness.com/images/MoorishWarrior.gif
    • edelstein Re: Karnawal. 29.12.14, 13:38
      Nie musze sie zastanawiac,u nas karnawal to 5 pora roku zaczyna sie juz 11 listopada.Mamy cale sklepy z kostiumami,do wyboru,do koloru.Za 10 - 15 Euro kostium.
      • kokoryczko Re: Karnawal. 17.01.19, 14:21
        Zastanawiam się, jak te sklepy przez resztę roku się utrzymują wink
        Też sporo ich widzę (w NRW).
    • julita165 Re: Karnawal. 29.12.14, 15:49
      Ja po raz ostatni przebierałam się jakoś na studiach. Koleżanka wymyśliła taką imprezę. Nie pamiętam za co się przebrałam. W LO był też zwyczaj że w ostatki wszyscy przychodzili przebrani. Przebojem byl kolega, który przebrał się za prostytutkę. Wyszło mu super bo chłopak był niewysoki i bardzo szczupły. Skórzana kurtka, skórzane mini, kabaretki, szpilki, blod peruka, ostry makijaż. A że mieszkał niedaleko od szkoły to przebrał się już w domu i tak maszerował po ulicy. Do dziś pamiętam miny przechodniów smile
      Teraz czeka mnie bal przebierańców w p-kolu. Mam łatwo - będzie królik, mój trzylatek uwielbia wszelkie króliki. Dziękuję też za wypozyczalnie strojów bo ja nawet guzika przyszyć nie umiem więc bardzo wątpię żeby dała radę sama cokolwiek sklecić.
    • slonko1335 Re: Karnawal. 29.12.14, 18:28
      Nie zastanawiamy się, zazwyczaj trafiam w sklepie jakąś okazję. Jak kilka razy się zdarzyło że dziecię musiało się przebrać jakoś tematycznie w coś czego akurat w domu nie było i nie dało się łatwo wykombinować to wypożyczyliśmy i tyle.
    • dziennik-niecodziennik Re: Karnawal. 29.12.14, 21:51
      > I moze komus sie to przyda : wszystkie kostiumy szyje z najtanszych, kolorowych
      > kocy polarowych, kupionych w Jysk. Do tego gumka, rzep i kolorowe guziki. Latw
      > e do szycia, nie strzepi sie , mozna wyciac z tego kazdy ksztalt.

o. dzieki.
      wlasnie sie zastanawialam z czego uszyc córce kostium Kubusia Puchatka smile
      • annasobot [...] 17.01.19, 14:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • memphis90 Re: Karnawal. 17.01.19, 14:16
      Aha, tyle że jakoś nie widzę tańczenia i zabawy w polarowym kostiumie... Chyba, że to impreza plenerowa.
      • 35wcieniu Re: Karnawal. 17.01.19, 14:23
        Ale ona 5 lat temu była na tej imprezie.
        • 35wcieniu Re: Karnawal. 17.01.19, 14:24
          (jednak 4, sprostowałam poniżej big_grin)
      • 35wcieniu Re: Karnawal. 17.01.19, 14:23
        Ale ona 4 lata temu była na tej imprezie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka