Dodaj do ulubionych

biały t-shirt

13.01.15, 10:58
nosicie? lubicie? uznajecie za obowiązkowy element garderoby, jak chcą tego francuskie poradniki modowe? smile
Dla mnie to niezrozumiałe zjawisko, poza bardzo młodymi i bardzo zgrabnymi ludźmi ( w dodatku o odpowiedniej karnacji) nie widzę nikogo, komu byłoby w tym dobrze.
Uznaję uniwersalność białych koszul, chociaz sama ich nie lubię i wyglądam źle w bluzkach z kołnierzykiem. Inne kobiety wyglądają w nich czasem olśniewająco i bardzo im tego zazdroszczę. Ale biały t-shirt? próbowałam wiele razy spojrzeć obiektywnie i zapomnieć, że kojarzy mi się z koszulką gimnastyczną z moich starych szkolnych czasów. Probowałam kupić coś nieprzyzwoicie drogiego, aby dobry gatunek stworzył w moich oczach to wrażenie, ktorego brakowało. I nic, dupa, za kazdym razem widzę coś, z czego mam ochotę zrobić natyuchmiast ściereczkę do kurzu...
Obserwuj wątek
    • moofka Re: biały t-shirt 13.01.15, 10:59
      oczywiscie ze mam smile
    • marzeka1 Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:03
      Mam, lubię nosić pod sweter rozpinany. Nie mam za to ani jednej koszuli, bo nie lubię (te co miałam, w końcu wywaliłam, bo one dłuuugo sobie tylko wisiały).
      • lady-z-gaga Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:11
        takie zwykłe, gładkie, bez żadnego nadruku nosicie?
        przeciez pod to cholerstwo mało ktory biustonosz się nadaje - nie dość, że musi być jasny, to jeszcze nie może mieć żadnych szwow, koronek, bo wszystko odbija i głupio wygląda
        • morgen_stern Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:13
          Musi być w miarę gładki i cielisty, fakt. Ale jak przebije fragment wzoru (faktury nie koloru) to nie dostaję histerii, to tylko t-shirt i dżinsy, nie suknia wieczorowa.
          • moofka Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:15
            lubie kolorowa bielizne i taką nosze tez pod bialy tszert
            to bawelna, nie koronka
            lubie taki fason
            www.mangooutlet.com/PL/p0/kobieta/odziez/koszulki-i-topy/bawe%C5%82niana-koszulka-z-dekoltem-w-szpic/?id=13040021_01&n=1&s=prendas.camisetas&ident=0__0_1421140616101&ts=1421140616101
            z dekoltem w szpic
            ladnie twarz wyszczupla
            odnosnie firmy, nie mam jednej, jak mila tkanina i niezla cena to biore
            kiedys o dziwo niezly w reserved kupilam
            • morgen_stern Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:21
              U mnie ten szpic tak sobie, mam długą, chudą szyję, więc aby uniknąć efektu zdziwionej gęsi preferuję w łódeczkę, albo takie lekko sfalowane na dekolcie.
        • marzeka1 Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:14
          Tak, takie zwykłe, gładkie (no może chodzi też o te z takim wcięciem, bardziej kobiece)- lubię do dżinsów + rozpinany sweter. Mam takie t-shirty w różnym kolorze, także białe. Oraz uważam, ze ładnie wyglądają do swetrów z wycięciem w trójkącik.
          Ja za to dziwię się tak jak Ty, jeśli chodzi o noszenie koszul big_grin
    • morgen_stern Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:11
      Absolutnie nieodzowny. I wyglądam w nim bardzo dobrze, w parze z dżinsami. A jak jeszcze jest bokserka z szerokimi ramiączkami, to mój płacze z zachwytu smile
      Przy okazji, to jakie kupujecie? Szukam bardzo klasycznych białych t-shirtów z dobrej bawełny, które nie będą po miesiącu wyglądały jak szmata.
      • anika772 Re: biały t-shirt 10.03.17, 14:54
        Massimo Duttki ma porządne, wada to małe wycięcie przy dekolcie. Benetton też godny uwagi. Zadziwiająco dobre, bawełniane T-shirty ma H&M w kolekcji basic, a w dziale Premium miewają też jedwabne.
        • princy-mincy Re: biały t-shirt 10.03.17, 15:04
          > Zadziwiająco dobre, bawełniane T-shirty ma H&M w kolekcji basic,

Tez czasami tam kupuje i lubie tez T-shirty z zalando essential.
    • sanrio Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:21
      nie, nie noszę w ogóle białych ubrań - są niepraktyczne, ponadto w białym przy twarzy wyglądam źle. Wolę kolorowe ciuchy (w tym czarne)
    • naturella Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:21
      Wyglądam z białym t-shircie okropnie, jak w czymś do spania.
    • lafiorka2 Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:22
      takiego zwykłego białego t shirtu to nie mam.Ale...zauważyłam, że nakupowałam sobie ostatniego lata sporo białych z nadrukami.
      No tak jakoś mi sie podobają smile
      • b-b1 Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:32
        Mam sporo i bardzo lubię, bo ja tylko w spodniach biegam-samodzielnie i pod marynarkę/sweter -chociaż nie klasyczne, tylko dopasowane, pod szyją w łódkę i z niedużą domieszką elastanu.

Klasyczne białe bawełniane kupuję mężowi i dzieciakom na wf-najlepsza firma na jaką do tej pory trafiłam to fruit of the loom. Mam kilkanaście od kilku lat -piorę, suszę w suszarce-nic się nie dzieje-szwy na miejscu(w dzieciowych brak szwów bocznych)-bawełna naprawdę idealna.
    • lily-evans01 Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:55
      Mam wrażenie, że oprócz zgrabnych, młodych kobiet o raczej wysportowanej sylwetce, przeciętna Polka wygląda w białym podkoszulku i w nieodzownych dźinsach jak pani profesjonalnie sprzątająca, ewentualnie pani mająca niebawem wziąć się za prace domowe/wyprowadzenie psa.
      Może te Francuzki kupują sobie nie wiadomo jakiej jakości podkoszulki, polska przeciętna cenowo oferta wygląda dla mnie bidnie. Raz tylko widziałam pewną znajomą w zestawie T-shirt i dżinsy, który mnie zachwycił. Cóż, okazało się, że to wszystko to Armani wink.
      • b-b1 Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:18
        lily-evans01 napisała:

> Mam wrażenie, że oprócz zgrabnych, młodych kobiet o raczej wysportowanej sylwet
        > ce, przeciętna Polka wygląda w białym podkoszulku i w nieodzownych dźinsach jak
        > pani profesjonalnie sprzątająca, ewentualnie pani mająca niebawem wziąć się za
        > prace domowe/wyprowadzenie psa.
        Hm..a młoda kobieta znaczy do ilu lat? Bo mimo, że żadna praca nie hańbi, nie chciałabym na spotkaniach biznesowych za sprzątaczkę uchodzić big_grin
        P.S Do wyprowadzania psów mam ubrania w kolorach "maskujących"-w białym nie da rady!
        • chlodne_dlonie Re: biały t-shirt 26.04.15, 10:10
          Też ciekawi mnie ta cezura wiekowa..wink smile
        • budyniowatowe Re: biały t-shirt 10.03.17, 15:06
          b-b1 napisała:

> Hm..a młoda kobieta znaczy do ilu lat? Bo mimo, że żadna praca nie hańbi, nie c
          > hciałabym na spotkaniach biznesowych za sprzątaczkę uchodzić big_grin

To w Polsce na spotkania biznesowe chodzi sie w koszulce?
          A ciagle czytam na tym forum jakie to Polki zadbane i gustownie urbane smile. Jak zwykle mit.
          • barefoot_duck Re: biały t-shirt 10.03.17, 20:08

> nie c
            > > hciałabym na spotkaniach biznesowych za sprzątaczkę uchodzić big_grin
            >
            > To w Polsce na spotkania biznesowe chodzi sie w koszulce?
            > A ciagle czytam na tym forum jakie to Polki zadbane i gustownie urbane smile. Jak
            > zwykle mit.

Ja tam w koszulce chodzę. Białej, czarnej czy szarej i marynarce do tego. I w jeansach i o zgrozo! w trampkach lub "adidasach" często do tego. Sporadycznie muszę się w hiper elegancką kieckę i szpilki wbijać.
            No cóż - wezmę na klatę, żem niegustownie ubrana, ale zadbania swojego będę bronić jak niepodległości: trampki trampkami, ale włosy mam zawsze zrobione i nieskazitelny makijaż.
    • run_away83 Re: biały t-shirt 13.01.15, 11:56
      Owszem, mam zawsze w szafie co najmniej jeden. Często kilka Muszą być względnie nowe i dobrej jakości. Preferuję takie z z bawełny z niewielką domieszką lycry, blisko ciała ale nie obcisłe, z dekoltem w szpic. Biały tshirt połączony z czarnymi wizytowymi spodniami, szpilkami, kopertówką i ciekawymi dodatkami (np. jedwabna apaszka i bransoletka czy pierscionek) to moja stylizacja z gatunku "jestem elegancka w 3 minuty". Noszony z dżinsami i trampkami to z kolei stylizacja pt. "kupując butelkę wina muszę pokazać dowód" wink

Jest jeden warunek - biel musi być tak biała że aż oślepia wink
      • lady-z-gaga Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:07
        > biel musi być tak biała że aż oślepia wink

czyli nówka sztuka najlepiej....smile
        • run_away83 Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:21
          Albo nówka sztuka, albo trzeba prac białe rzeczy całkiem osobno (nawet nie z jasnymi tylko zupełnie osobny wsad), traktować vanishem i suszyć na słońcu (tak piorę szkolne koszulki moich synów ktòre są w ciągĺym użytku i po kilku miesiącach biel nadal jest bielusienka).

A co do stanika: aktualnie wszystkie moje biustonosze to ten model: fromheretomaternity.co.uk/wp-content/uploads/2010/07/Ivory_Bravado_Bliss_Nursing_Bra_mn1-800x1080.jpg , mam trzy czarne, jeden cielisty i jeden w kolorze złamanej bieli; te dwa ostatnie są idealne pod biale i jasne ubrania, nic mi się nie odznacza i nie prześwituje.

• chlodne_dlonie Re: biały t-shirt 26.04.15, 10:24
        Mam(y) podobnie smile

> Muszą być względnie nowe i dobrej jakości. Preferuję takie z z bawełny z niewielką domieszką lycry blisko ciała ale nie obcisłe, z dekoltem w szpic.

Podpisuję się!
        Chociaż ostatnio nabyłam jeden lekko oversize'owy, z dekoltem-łódką i jest bardzo fajny.
        Myślę jeszcze nad dokupieniem szarego (melanż) i ewentualnie czarnego.
        Same nudne basic'i wink

>Biały tshirt połączony z czarnymi wizytowymi spodniami, szpilkami, kopertówką i ciekawymi dodatkami (np. jedwabna apaszka i bransoletka czy pierscionek) to moja stylizacja z gatunku "jestem elegancka w 3 minuty". Noszony z dżinsami i trampkami to z kolei stylizacja pt. "kupując butelkę wina muszę pokazać dowód" wink

He he - 'wieczorową' wersję kiedyś uskuteczniłam w postaci zestawu T-shirt pod samą szyję i spodnie-cygaretki 7/8. Było nieźle całkiem, acz jednorazowo, za to połączenie dżinsów dowolnych (od prostych granatowych czy czarnych, przez przecierane bootcut'y i rurki wszelkiej maści po lekko dzwonowate jasnobłękitne, które szczęściem przetrzymałam na dnie szafy wierząc w ich 'come-back' wink)) z T-shirt'ami i conversami bądź balerinami, to mój ulubiony strój codzienny, nie tylko na wyprawę do Biedronki podczas tygodni win świata wink

> Jest jeden warunek - biel musi być tak biała że aż oślepia wink

Fakt smile
    • landora Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:03
      Nie lubię bieli, rzadko noszę. Nie mam białego tshirta smile
    • mayaalex Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:07
      taki typowy bialy tshirt tez mi sie kojarzy z lekcjami wf wiec nie mam i nie nosze. Mam jeden z nadrukiem, cienka bawelna dosc blisko ciala, jest ok.
      w ogole nie lubie tshirtow - jak juz sie robi cieplo/goraco to wole topy (czyli styl podkoszulkowy, bez zadnych rekawkow) albo po prostu sukienki. Mam ladny dekolt i ramiona wiec lubie je odkryc.
    • default Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:44
      Prawie wszystkie moje bluzki to w zasadzie t-shirty smile Ale akurat z całkowicie białymi to mam podobnie - widzę w nich po prostu podkoszulek względnie koszulkę gimnastyczną. Zresztą nie lubię białych rzeczy w ogóle, dopuszczam ewentualnie ecru.
      Ale nie-białych t-shirtów i t-shirto-podobnych koszulek mam pewnie z 50 - elegantsze z lycrą (dopasowane, dobre pod żakiet), zwykłe bawełniane, gładkie, z nadrukiem, wzorzyste, z długim rękawem....
      • marzeka1 Re: biały t-shirt 13.01.15, 12:52
        Ale ja takie lubię t-shirty- z domieszką lycry, które nie mają przypominać wygodnych koszulek na wf. Lubię łączyć ze swetrem, można z żakietem. Także swoje koszule zastąpiłam gładkimi z długim rękawem. W kolorach różnych.
        • aqua48 Re: biały t-shirt 13.01.15, 13:16
          Używam, noszę, ale nie klasyczne t-shirty, które się rozciągają wszerz po pierwszym praniu i nadają do kurzu, tylko bluzeczki w tym typie. Białe.
    • kamunyak Re: biały t-shirt 13.01.15, 13:26
      > nosicie? lubicie? uznajecie za obowiązkowy element garderoby, jak chcą tego fra
      > ncuskie poradniki modowe? smile

tak? to obowiązek?
      Ja mam raczej czarne i szare, głównie. T-shirty, bokserki. Dlatego, że właśnie te kolory pasuja do reszty mojej garderoby.
      I raczej nie chodze w nich solo, służą jako cos "pod spód", żakiet, bluza, sweterek.
      Te do samodzielnego noszenia sa staranniej dobierane niz uniwersalny biały, czy uniwersalny czarny t-shirt.
      • lady-z-gaga Re: biały t-shirt 13.01.15, 14:00
        Może nie obowiązek, ale pary razy był wymieniony w sąsiednim wątku jako klasyk przy budowie bazy. No i faktycznie, każdy poradnik wspomina o białym t-shircie jako uniwersalnym elemencie garderoby, w ktorym podobno wygląda się bardzo szykownie smile w moim przypadku ta reguła się na pewno nie sprawdza smile
    • maggi9 Re: biały t-shirt 13.01.15, 14:04
      Białych wyjątkowo nie lubię i nie jest to dla mnie żadne "mast hew".

Koszulka gładka jeśli już to czarna/szara/granatowa. Tak samo prosta a wyglądam w niej lepiej niż w białej. Poza tym do białej potrzeba cielistej bielizny (no, zazwyczaj) a ja cielistej też mam niewiele. Czarny rządzi!
      • morwa23 Re: biały t-shirt 25.04.15, 22:21
        lubie nosze , tez szukam idealnego , a narazie kupuje w l.o.o.g. w h&m ale jakość jest tragiczna , bardzo szybko robią się w nich dziurki
        • najma78 Re: biały t-shirt 25.04.15, 22:36
          Nie mam bialego t-shirt, nie nosze czesto t-shirt bo dla mnie to czesc stroju sportowego a to nie jest moj styl na codzien. Sport lubie, chodze na fitness kilka razy w tygodniu i mam odpowiednie stroje, ale nie sa t-shirts.
          T-shirt to na dlugi spacer (choc nie koniecznie), czesc stroju na wycieczke piesza lub rowerowa i tyle. Wizualizujac moja garderobe to t-shirts mam dwa chyba ale zaden bialy. Nie jest to dla mnie essential, nie czytam francuskich poradnikow mody.
    • stasiowa-marynia Re: biały t-shirt 26.04.15, 09:58
      mam,noszę ale nie zwykłe tiszerty tylko gładkie białe bluzki z krótkim rękawem i najchętniej w serek albo z dość głębokim dekoltem.
      i noszę je mimo,że mam 41 lat, rozm.44 a pod spód zakładam kolorowe,koronkowe staniki,bo takie uwielbiam.
    • sfornarina Re: biały t-shirt 26.04.15, 10:40
      90 procent moich koszulek jest bialych - t-shirty, topy na cienkich i grubych ramiaczkach. Nosze absolutnie do wszystkiego - dzinsow, eleganckich spodni, spodnic, bojowek. Zestawiam i z wisiorkiem na rzemyku, i ze srebrna kolia.
      Wygladaja swietnie i z trampkami, i lakierkami na obcasie.

Chlopa nie musze pytac, w czym lepiej wygladam. Zawsze wskaze bialy topsmile

Gdy uda mi sie kupic top o ladnym kroju (bo one wcale nie sa wszystkie takie same), to biegne z powrotem do sklepu i dokupuje jeszcze dwie sztuki.
      Ladny kiedys dostalam w Promodzie, raz w Tatuum, w Warehouse, zawsze moge polegac na The White Stuff.
      Tanie, ale calkiem przyzwoite ma H&M basic.

Jesli nie wygladasz w nich dobrze, polecam zrobic analize kolorystyczna Twojego typu urody. Niektorym po prostu bialy nie pasuje i tego sie nie przeskoczy.
      Ja jestem klasyczna zima i mnie jest po prostu bardzo do twarzy w bialym, czarnym, szarym i granacie.
      Ale zaloz na mnie zlamana biel albo podkoszulek z maziajami i bede od razu wygladala jak schorowana pani do sprzatania big_grin
      • ivaz Re: biały t-shirt 26.04.15, 10:54
        Mam kilka z dodatkiem lycry, bardzo lubię nosić do dzinsów, bawełnianych, kolorowych żakietów, sweterków rozpinanych, do tego trampki lub baleriny jakaś kolorowa apaszka, biustonosz biały gładki.
        Mam 41 lat, rozmiar 34
    • roofoo Re: biały t-shirt 10.03.17, 08:40
      t-shirt czy polo nieodzowne. zawsze plus dżinsy. tylko z dobrej bawełny i fajnym nadrukiem. gdzieś widziałam takie z rowerami ale nie mogę znaleźć.
    • bei Re: biały t-shirt 10.03.17, 09:50
      Mam i biale koszule i biale t-shirty.
      Zgrabna jeszcze jestem, mloda juz nie, ale nie zgodze sie, ze tylko szczupla sylwetka wyglada w nim poprawnie.
      pod sportowe zakiety, pod bomberki, pod sweterki, pod kurteczki i sam solo- wyglada ok. Daje efekt swiezosci.
      Moze miec oczywiscie i inne kolory, ale bialy jest najbardziej uniwersalny.
      Na pewno wygladasz w nim swietnie, spojrz na siebie cudzymi oczyma smile
      • bi_scotti Re: biały t-shirt 10.03.17, 13:58
        Ze 2 biale mam ale rzadko, bardzo rzadko nosze. Wole szare (salt-pepper), czarne, jakies takie brudno-zielonkawe (olive?), bardzo ciemne navy. Z jasniejszych opcji raczej braz czy bez. Biale sa strasznie powazne i ... set the tone wink A ja sie staram byc przyjazna i przynajmniej sprawiac wrazenie zyczliwej big_grin
      • lady-z-gaga Re: biały t-shirt 10.03.17, 14:19
        Ten wątek to wykopalisko, ale skoro wciąż piszecie, to dopiszę się i ja smile
        Byc może sekret tkwi w tym, co napisała Run_away -biel musi być olśniewająca, jakość przyzwoita i wtedy wygląda to szykownie. Mnie niestety, jest bardzo niedobrze w czystych, mocnych kolorach, z bielą jest to samo - mogę nosić tylko kremowy, ecru, kość słoniową czy jak tam inaczej zwą tzw biel złamaną smile
        • anika772 Re: biały t-shirt 10.03.17, 14:58
          O rany, nie spojrzałam na datę!
    • eliszka25 Re: biały t-shirt 10.03.17, 14:38
      to chyba mam tak samo, jak ty smile. jeden typowy, prosty bialy t-shirt mam do spania i to by bylo na tyle. mam doslownie 1 biala bluzke, ktora od biedy mozna nazwac t-shirtem, choc to nie jest prosty t-shirt, tylko taka troche fikusna bluzka z kolorowym wzorem z przodu. te czasem zakladam, ale bardzo rzadko. mam bardzo balda cere i w bialym wygladam bialo i to doslownie, bo wlosy tez mam jasny blond. mam jedna biala, elegancka koszule, bo to czasem potrzebne.

uwielbiam wszelkiego rodzaju koszule i bluzki koszulowe czy koszulopodobne i tych mam calkiem spory wybor w roznych wzorach i kolorach, oprocz bialego wink
    • anika772 Re: biały t-shirt 10.03.17, 14:52
      Mam kilka, noszę dość często w rozmaitych zestawieniach. Nie mogą być zabudowane pod szyją, w takich bezdekoltowych źle wyglądam. Całkiem gładnke, nie noszę żadnych napisów; gładkie cieliste staniki posiadam.
    • alchemy_alice Re: biały t-shirt 10.03.17, 15:03
      Nope, w białym wyglądam jakbym była umierająca. Bardzo jasna skóra i czarne włosy źle się komponują z białą koszulką, dlatego nie noszę.
    • tt-tka Re: biały t-shirt 10.03.17, 15:08
      Mam tak samo ! Bialy t-shirt kojarzy ni sie wylacznie z koszulka gimnastyczna z czasow, gdy usilnie nie uczeszczalam na zajecia z WF smile i zaden gatunek ani cena nie sprawi, zebym poczula sie w czyms takim inaczej niz w "gimnastiorce".
      Nie przecze, sa osoby, ktore nawet w tym dobrze wygladaja. Zdecydowanie mniejszosc noszacych, niestety. osobiscie wole inny kroj i/lub inny kolor.
    • butch_cassidy Re: biały t-shirt 10.03.17, 15:10
      Tak, jest to taki wytrych, kiedy nie chce się człowiekowi myśleć, co założyć - z fajnymi dżinsami z dodatkami załatwia wiele.
      Jedynie musi być odpowiedni (szczególnie przy tuszy) rozmiar i jakość. A to u nas jest wyzwanie. Wcale nie tak łatwo kupić "zwykły", biały t-shirt się okazuje wink
      A patent ten odkryłam jakieś 20 lat temu, chyba nie było wówczas zbyt wiele poradników modowych, w każdym razie ja nie czytałam.
    • vaikiria Re: biały t-shirt 10.03.17, 15:30
      Lubię, ale nie typowe tiszerty tylko albo luźniejsze albo obciesłe białe topy-bokserki.
    • agnieszka_kak Re: biały t-shirt 10.03.17, 16:27
      Ani bialego tshirtu, ani bialej koszuli nie posiadam. Zreszta zadnej bluzki koszulowej nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka